onsdag 2 maj 2012

Ett maj-projekt

Ett av mina projekt (vid sidan av trädgårdsfixandet) inför sommaren var att leta efter en trädgårdsmöbel...
 En klassisk, vit ville jag ha och den fick inte heller vara svindyr...


Så plötsligt dök den upp till ett jättebra pris och jag var snabb att åka in till stan - det fanns bara två kvar - tala om tur! 
Jag började med att montera ihop stolen, för det var ju i paket man fick hämta den!!! Efter åtskilliga svordomar och morranden stod den där - stolen!
 På själva Valborgsmässoafton tog jag resten - tänkte: "hur svårt kan det vara"!  
Passformen var väl inte alltid den bästa och hammaren fick göra sitt! Dessutom stod det i beskrivningen att "endast en kompetent person" kunde lyckas med denna montering! Så, mina vänner - jag känner mej kompetent!:)


Nu står den på den befintliga uteplatsen och det riktigt lyser sommar om den och man får lust både till saftkalas, kafferep och grillkvällar! Det är maj månad och vädret är toppenvackert!


Önskar er en njutningsfull majdag!

21 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Du är ju händig du! Att skruva ihop platta möbler kan ge en grå hårstrån. Den var dessutom väldigt, väldigt fin och jag ser en av dina fina vaser med blommor i och bordet dukat och klart!
Bara att njuta.

Och vilket väder, äntligen har det kommit - underbart!

Agneta kram

Sandra på Ön sa...

Superfin utemöbel. Vi har inte hittat någon utemöbel ännu (vi har nyss flyttat till hus). Det är en djungel och nu funderar jag på att snickra ihop en egen :) Ha en fin dag.

Härliga Livet sa...

Hej Svejs!!!

Haha jag kan se hur du kämpar med monteringen :0) Att det ska vara så krångligt att montera i hopa saker. Men skamden som ger sig. Snyggt som tusan blev det oxå. Förstår att du längtar.

Jag har hängt upp gardiner i vårat uterum och nu har fiske nätet kommit upp igen på väggen. Marint Tema i år !!! Nu sitter jag här vid datorn och vilar mig en stund. Håller på att klippa gräset. Åååå det är så ljuvligt och luktar gott.
Ha nu en solig och skön dag.
Kram Pernilla

Mina Gouldsamadiner sa...

Jättesnygg trädgårdsgrupp.Grattis!!!
Kram Kicki

M/S Design sa...

Den passade ju bra! så fint!
Kram
Mariana

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Jättefin trädgårdsmöbel! och så bra att du fick ihop den, det kan ju vara lite knixigt med sånt där. men nu vet jag var jag ska vända mig när jag behöver montagehjälp :))
Kram
Marie

bakom berget sa...

Men...va fin! var har du hittat den måntro? Bra gjort att få ihop den. Det brukar ju vara nåt som kan göra en smått tokig :o)
Ha en jättefin kväll nu!
KRAM Åsa.

Solstrimmor sa...

Vilken underbar dag det har varit! Tänk att det kan vara så här den andra maj!! Du har köpt en så vacker somrig trädgårdsgrupp... javisst tänker man på saft och bullar när man ser den! Och kompetent är du också... grattis!

Hoppas morgondagen blir lika skön!
Kram Eva-Mari

Margareta sa...

Så snygg möbel.men förstår ditt arbete bakom.Som tur är glömmer man ju snart besväret,när resultatet blir så bra.Där blir många trevliga stunder.....
Vilken dag vi haft.+20.Lite vind..

Ha det gott!
Kram Margareta

Viola sa...

Du kan du...och fint blev det..vi har oxå inhandlat ny rottinggrupp till vattenhålet..med stort runt matbord...lite annorlunda faktiskt :) vilken värme..man är inte van..ha en fin fortsättning på veckan, kram

Monica sa...

Åh, vilken snygg utemöbel! Vår får duga i år också, men nästa år...
Kram, Monica

Fröken Grön sa...

Jättesnygg modell! Där kommer du att få många sköna fikastunder i sommar. Och att du är en synnerligen kompetent dam var det nog ingen av oss som tvivlade på. =)

Må så gott!
/Anna-Karin

Hemma på Ekbacken sa...

Bra gjort, ibland kan man bli knäpp på monteringsbeskrivningar ibland.
Snygga var dom och det blev en mysig hörna för sommaren.
Kram Linda

Helena, The Swenglish Home sa...

Kära Synnerligen Kompetenta Person,

Vilken jättans fint möbelgrupp! Jag ser direkt skirt blommiga servetter, hallonsaft och kanelbullar en solig, somrig eftermiddag där! Ehm, lät det som om jag bjöd in mig själv där? :-) Nå, det var inte min baktanke, men vem som än gästar dig i sommar kommer att få en njutbar stund i dina stolar. Hoppas bara de har vett att berömma hantverket - sådana "byggpaket" kan vara nog så slitsamma!

Det låter som om Valborgsfirandet blev trevligt hos er, och jag kan tro att ditt musicerande var uppskattat. Jag skulle gärna ha varit där och lyssnat!

Vacker dukning hos grannen också, och vilken vacker gjutjärnsstake.

Hoppas maj fortsätter att sända solstrålar din väg, och skulle du nu tröttna på dem så går det alldeles utmärkt att skicka några lite västerut, för vi kan sannerligen få nytta av dem!

Stor kram,
Helena

Anonym sa...

Riktigt snygg lantlig utemöbel!

Lotta

Home Bohemia sa...

Hej,

Vad skönt att få sträcka på sig och känna sig nöjd med sig själv:)
Fin stol...den kommer du att få många härliga stunder i...
En AWARD har jag skickat till din blogg. Kika efter så får du se!
Kram Maria

Monica sa...

Fin! De är allra finast de vitlackade i trä, modell som förr i trädgårdarna, så bra de tillverkar dem, grannarna på landet köpt också, ser väldigt lika ut:-). Bra pris sa de också och menar överkomligt:-). Du har så sommarfräscht!

andi sa...

Härligt och bra jobbat!
Ibland är det mest tålamodet som tryter, iaf här ;)

Kram Kram

bokhyllan sa...

Du är händig du!
Jag skulle förmodligen tappat tålamodet :)
Fint blev det också! Vita trämöbler funkar alltid.

Ha det gott! Kram

rosenälvorna sa...

Hej, jättesnygga möbler! Trevlig helg, Christina

Dubbelörn sa...

Underbart! Nu har du ju fått besked, att du är en kompetent person men det visste jag ju redan. Du är den mest begåvade person jag känner :).

Möbeln är likadan som vår. Den är superskön att sitta i. Vi köpte två extrafåtöljer så nu har vi rejält med sittplatser.

Jag letar efter en soffa i gjutjärn/trä, med inte alltför högt pris ;).

Varm kram