onsdag 31 juli 2013

Turistdag

Idag blev det en halvmulen dag med både åska och regn, sen eftermiddag. 
Perfekt för lite turistande i den närbelägna staden Söderköping. 
Jag förundras ständigt över dessa fantastiska stockrosor som blommar överallt i trädgårdarna...
Denna vackra växt verkar inte vara så nogräknad när det gäller mylla - den växer tacksamt i nästan ingenting!
Ett besök i det gamla Kanalmagasinet är ett måste, och särskilt idag när min favorit Anette Berglund var en av utställarna! (Klicka HÄR och se hennes vackra saker!) 
Det blev som vanligt ett kärt möte och jag beundrade hennes fantastiska keramik och hennes vackra bilder! En ljuslykta i porslin fick följa med hem. 
Den fick brinna när åskan gick och det blev nästan mörkt här hemma i eftermiddags.

13 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka stockrosor! Och fröerna jag fick av dig har tagit sig jättefint och plantorna är utplanterade, så nu väntar jag otåligt på nästa sommar!

Vilken konstnär, allsidig och fantastiska alster! Jättefint och det är alltid roligt att titta.

Och vår trädgård, jaaa, vad ska jag säga, det är inte mycket till rabatter, men vi har lagt ner en förmögenhet, känns det som, på jord och petat ner mellan stenarna och än är det inte klart. Eller, äsch, det ska ju en trädgård inte bli, men nu växer det tätt, tätt och nästan i lager!

Och inga bär här, alldeles för torrt! Inga hallon, inga blåbär, ingenting. Ledigt och skönt men förfärligt tråkigt för mig som älskar att plocka bär!

Agneta kramar

Meta sa...

När det har varit så varmt som det varit ett tag är det skönt med lite avbrott med regn och lägre temperatur. Då kan jag passa på med lite innegöra.måla osv.
Har lite svårt för Stockrosor är nog för att bladen oftast är så fula.
Ha det gott i morgon
Kram Meta

Livsnjutaren sa...

Åh...Söderköping, ja...en pärla, ett riktigt smultronställe. Minns att de hade väldans god glass där. Glass i STORA lass dessutom;-) Ha en fin kväll. Kramis

Monica sa...

Javisst är stockrosor fina! Det finns många här nere i söder också, speciellt i Skanör, men nästan överallt vid gamla hus i byar och städer! Vi har några stycken och dom självsår sig villigt, för egentligen är dom väl bara två-åriga?
Här har vi äntligen fått regn nu, 28 mm inatt och 11 mm i eftermiddags i en åskskur! Härligt!
Men fortfarande samma värme...
Ha det bra, kram, Monica

Vitt hus med svarta knutar sa...

Det är verkligen vackert i Söderköping, jag har otaliga foton på stockrosor därifrån. I år har vi lyckats besöka Söderköping tre gånger, men det gör ju inget för glassen är ju så god=) Vilken vacker keramik! Kul att gå på utställning.

Ha det fint!
Kram,
Regina

Ein Dekoherzal in den Bergen sa...

hallo soooo tolle Blumen und eine schöne KERAMIK.... liebe GRÜßE AUS tirol

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vi hade åska och regn igår också, riktigt mysigt och få tända ljus. Din nya lykta är jättefin, och vilka stockrosor. Mina vill inte alls växa och bre ut sig så.
Kramar
AnnaMaria

Solstrimmor sa...

Tänk att jag aldrig varit i Söderköping! Mycket har jag missat förstår jag, har ju hört mycket talas om staden. Kanske en dag?

Stockrosorna får mig att tänka på Danmark och semesterresorna förr. De är så vackra och tänk att de kan växa varsomhelst, utom där man vill ha dem!

Allt gott till dig!
Kramar från Eva-Mari, som tycker lyktan lyser så fint:)

Elsa och Helena sa...

Vacker ljuslykta du köpte med dig hem, den måste ha lyst vackert när det åskade och mullrade ute. Har kikat in på hennes hemsida. Verkligt vackra alster hon skapar:)

KRAM Helena

Fröken Grön sa...

En liten sommarutflykt är alltid trevligt, och Söderköping är onekligen ett väldans charmigt ställe. Jag älskar stockrosor, men trots att de verkar kunna växa ur ingenting så har jag inte riktigt fått dem att trivas här hemma. Men skam den som ger sig!
Ha en riktigt skön helg!
/Anna-Karin

Hajan sa...

Visst ärt Söderköping vacker, med sina vackra hus och den ån igenom staden. Min make och jag åkte ofta dit, bara för att ströva. Handla
i de gamla affärerna. Vi gick också förstås till magasinet.
Alla duktiga Hötorgs - konstnärer
många fina tavlor där.
Stockrosor är som Maskrosor De kan
växa var som helst.

kram från HAJAN

Madame Edith sa...

Stockrosor är nog bland det finaste jag vet. Vi satte några plantor för två år sedan och i år har de blivit höga och blommar för fullt.
Så vackert!

Viola sa...

Vilken vacker lykta, nu måste jag gå in och kolla hennes sida :) är i vattenhålet för 3 lediga dagar, ska bli skönt, ha de, kram