torsdag 20 september 2012

Höstplantering...


...är torsdagstemat denna vecka hos FABRIKEN!
(klicka på namnet och titta in där för flera höstplanteringar)

 Några vidlyftiga höstplanteringar har jag inte att visa, men några höstblommor har jag allt som dyker upp vid huset. De gula blommorna har jag visat tidigare, och nu kommer också kärleksörten i skönt lilarosa färg!
 I övrigt är mina sommarblommor kvar i blomlådor och krukor, endast ett par bollkryss har jag på verandan.
Äppelkransen jag visade tidigare har fått åka i komposten och ersatts av den köpta riskransen lite pimpad med rönnbär och band.

Nästa steg blir väl att ersätta lobelior och annat med olika sorters ljung, men jag väntar liiiite till.

En solig, lite kall morgon är det idag och min förkylning går långsamt tillbaks, men jag måste vila mycket för att orka med alla uppdrag jag har. Jag är så tacksam att jag får sova så gott och för era snälla hälsningar!

En härlig och skön torsdag önskar jag er!

15 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Allt som blommar på våren och hösten blir man extra glad för. Din dörrkrans är jättefin med rönnbären. Imorse fick vi skrapa rutor på bilen här!! Och det är bara september, usch, då fick jag franska nerver...fniss.
Kramar
AnnaMaria

Home Bohemia sa...

Höstblommorna i naturlig form direkt på växtplatsen är minst lika fint. Själv har jag ingen trädgåtd och får odla i krukor.
Ha en fin hösttorsdag!!Kram Maria

Solstrimmor sa...

Jag tycker att det är vilsamt nu på hösten med dom lite bedagade blommande rabatterna. Som du så känner jag mej också bedagad efter att ha fått en rejäl förkylning att tampas med efter resan. Men det är ju den tiden nu och jag snyter mej, tar en panodil och drar täcket över huvudet!

Solen skiner idag och det är ju glädjande!
Höstkram Eva-Mari

Felix sa...

Här fick pelargonerna flytta in i går, lite tidigare än vad jag brukar. Men de blir så risiga när de kommer in från kyla till värme, så jag ska se om de håller sig finare inne i år. Dessutom har jag inte flera pelargoner i år än att de rymdes i badkaret när jag duschade av dem... Annars brukar det bli flera omgångar i badkaret och då finns det inte plats inne. Det är en annan anledning till att de brukar stå kvar ute så länge det går. Nu ska det bli ljungplantering på förstukvisten i stället. Här har inte kärleksörten blivit så röd än. Det är en sort med väldigt stora blommor, som får sin färg sent på hösten.

Krya på dig! Jag är inte heller bra. Åkte på en luftvägsinfektion förra veckan, jobbade ett par dagar den här veckan, men sjuknade om. Så nu blir det till att ta det lugnt igen...

Soliga hösthälsningar
Elisabet

Monica sa...

Dom där gula har jag också, fast här är dom nästan utblommade.
Kärleksörten har jag försökt med ett par gånger, men den vill inte här i vår sandiga jord, tyvärr!
Jag gillar enkelheten i din riskrans med rönnbär! Snyggt!
Ha det gott, kram, Monica

STENLYCKA sa...

Underbara höstfärger i din rabatt! Jag vill fortfarande hålla kvar sommaren och har ännu inte planterat några höstblommor. Min kärleksört och lite andra höstblommor får stå för hösten hos mig och varje dag plockar jag fortfarande av björnbär, är så rädd att det skall bli nattfrost för än finns det massor omogna kvar.
Hoppas du kryar på dig snart, förståndigt att du vilar mellan alla uppdrag!
Kram och ta hand om dig!
Raina

Chokladvillan 1910 sa...

De börjar prata om frost...Så nu är det väl läge att plocka in de blommor man är rädd om ! Se om det går att övervintra några ;)
Kram Anki

G:a Affären sa...

Ja, vila och sömn är bästa medlet mot förkylning.
Jag tycker din riskrans är så fin på ett enkelt sätt. Tror jag ska göra något liknande för andra kransar har haft så kort livslängd i förhållande till arbetet jag lagt ner.
Kärleksörten är en tacksam överlevare, tack och lov!

Kramar
Cia

Eleonora sa...

Man är såå glad åt höstens blommor och i dina land har du ju så vackert. Av det man planterar tycker jag själv nästan bäst om Lobelian. Den där skira blå frodigheten tilltalar mig. Pelargonerna brukar ju bli ståtliga och dom är också tacksamma. Men snart måste vi gå mot kylen - trots allt - och så måste ju alla blommor få sova. men man håller verkligen på det så länge som man kan och (som du säger) gärna liiitet till.

Stor kram från
Eleonora

Norr om Köpenhamn sa...

Kikar in lite snabbt innan jag ska öppna upp butiken och önskar dig en härlig helg!!
Här regnar det mest hela tiden...och jag som ville göra lite fint i trädgården :(

Kramar
Ulrika

Mia sa...

Ja, nu går det inte att hålla kvar sommarblommorna längre. Jag funderar på hur jag bäst ska vinterförvara min citron. Har läst att bubbelplast har bra isolering. Kanske bäst att höra på plantskolan. Krya på dig!
// Mia

john sa...

we also have an autumn chill in the mornings over here... love your new wreath so simple and nice and of course the crown. I'm just thinking what plants to put outside my front door as I have moved the hostas away for winter... have a nice weekend ..Gail x

bakom berget sa...

Här börjar oxå kärleksörten att slå ut. Jag har inte så mycket höstblommor och krukorna står fortfarande tomma. Men snart är vår nya veranda klar och då blir det roligt att fixa till några krukor att sätta där ute.
Hoppas din förkylning har dragit sin kos så att du mår bättre igen.

Ha en fin helg!

Kram Åsa.

OlgaA sa...

Så härligt är hos dig Lisa! Fin stämning hos fin människan! <3
Trevlig helg/Olg@

Fröken Grön sa...

Kärleksörten är verkligen höstens höjdare i rabatten, om du frågar mig. Verkligen väl värd att vänta på! (Oj, nästan lite allitteration där!)
Ha en fortsatt skön helg! Hoppas du blir av med din efterhängsna förkylning snart.
/Anna-Karin