torsdag 3 oktober 2013

En första titt...

 ...på mitt nya boende, som jag fick tillträde till i måndags.
Min ytterdörr. 
Jag kunde ju inte låta bli att sätta lite prägel med nyköpt ljung och fina hängkrukan.
 En helt underbar utsikt över hela samhället och massor av himmel.
Vardagsrummet, och båda de mindre rummen vetter mot öster med denna strålande utsikt!


 Min jättebalkong - mot väster. Den når man från det stora köket.


 Utsikten här är den sköna skogen och med en lärk i förgrunden.
 Ryggen mot vardagsrumsfönstret och jag ser en del av kökets matplats. Här har jag tagit hit ett gammalt trädgårdsbord och ett par stolar - en duk såklart...! :)


Den andra och längsta väggen i vardagsrummet är slånbärsblå och nästan svart! En vacker färg i sej, men kanske inte hos mej! 
Här har jag börjat måla vitt! Den billiga färgen från ÖB var jättedålig och täcker inte alls, konstig konsistens. Den ska bytas ut!!!

I köket behöver en hel del också göras - luckor ska bytas ut, ny fläkt och nytt kakel etc. etc. Kyl och frys sticker ut som en "klump" framför diskbänken - där ska en vägg bort så köket liksom "rätas ut" och blir en helhet!

En hel del att göra som ni förstår. 
En härlig lägenhet är det med öppna ytor och inga dörrar mellan hall, vardagsrum och kök. Ett jätteskönt läge.

Jag åker skytteltrafik till lägenheten med diverse saker. Igår fraktade jag alla utekrukor och andra trädgårdsprydnader. Jag har ett jättefint uteförråd på gården med hyllor och krokar som rymmer massor!

Fullt upp som ni förstår. Jag försöker packa så mycket som jag bara kan hemma i huset. Den slutliga flytten beräknas till slutet av månaden.
Jag rapporterar under tiden!

21 kommentarer:

Hajan sa...

Kära Bloggarvän, så spännande att
få vara med om denna flytt och
ändringar. I mina ögon är köket underbart (jag är 83 år) så fina luckor. Oh Lisa så mycket Du har
kvar att göra. Utsikten är ju underbar, jag vill inte veta var det är, men är det i Östergötland.?
jag lyckönskar Dig till denna våning. Ha det så bra kramisar från Hajan.
ps. jag har matat fiskarna ds

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Tack för titten, så fint du kommer bo. Utsikten mot skogen gillar jag bäst, det är frihet och kunna se skog utanför fönstret. Ser så ljust och öppet ut, här kommer du trivas.
Kramar
AnnaMaria

samson sa...

vist är det en massa jobb med att flytta men samtidigt så roligt att få fixa till det
härligt med en så stor balkong
jag hade en sådan i 18år där man fick plats med både matplats,solstolar,elgrill och massor med blommor
ha det så bra
maggan

EM sa...

Det här blir bra, det! Kommer att bli super när du fått till det med färgen. Jag är så förtjust i mina ljusa väggar, jag som alltid gillat typ aubergine, hihi.
kram elsamarianne

Trädgården på Höjden... sa...

ser fram emot att få följa dig även i denna flytt och se hur du sätter din hemtrevliga prägel på lägenheten. vilken härlig rymd och utsikt du kommer att ha och på balkongen kommer det att växa fint ;-)
kram åsa

Mycket annat & lite betong sa...

Det ser ut att vara en härlig lägenhet. Ljus och luftig!
Så roligt att få fixa i ordning och inreda.

Hälsningar Agneta

Solstrimmor sa...

Vilken fin planlösning det verkar vara och ett stort kök är härligt! Omgivningen ser ju också fin ut, en nog så viktigt ingrediens. Jag målade över de svarta/mörkgrå tapeterna i min lägenhet med Rustas väggfärg som jag tyckte täckte nog så bra. Såklart att de dyra färgerna är bättre, man får ju väga för och nackdelar.

Ha en ny rolig dag med rollern:)

Kramar från Eva-Mari

Snäckskalsdalen. sa...

OMG!
Det första intrycket med den ursnygga dörren gör ju att man blir så där himla positivt inställd på en gång! En superlägenhet och vilket läge och vilken fin utsikt och vilken balkong och sen med dina inredningstalanger, jag bara anar resultatet. Nej, fel, det gör jag inte! Du kommer som vanligt att överraska, det vet jag ju redan!
Vackert golv också!
Gratulerar, så roligt!
Agneta kramar

Anonym sa...

Vilken härlig lägenhet. Den blir nog ännu finare, när du har satt din egen prägel på den. Håller med "Hajan" - köket är så fint som det är!
Siv

Eleonora sa...

Lisa - det här ser ju toppen ut!! Fin planlösning, vackra golv och köket ser ut att vara Marbodal. Du har mycket du vill ändra på hör jag och sätta din egen prägel på. Antar att det är en bostadsrättslägenhet du har köpt, eftersom du ska göra så mycket ändringar. Det kanske man inte precis kostar på i en hyresrätt. Hur som helst - mycket har du att göra och eftersom du är både organisatorisk och kunnig på det här området så kommer det att gå både lätt och snabbt för dig. Skönt att du har ditt lilla torp kvar och kan ha kvar markkänslan!

Lycka till kära vän och det är med spänning jag följer dig i det här roliga projektet. Stor kram från

Eleonora

Melody and M.E sa...

Så intressant att få följa ditt nya boende! Så mycket du ska fixa, men det ser ju redan nu ut som det kommer att bli superfint! Går själv i tankar på att flytta, men har stort hus och stor tomt så svårt att veta vad nästa steg ska bli!
Kram M.E

Kamomilla sa...

Superbra juh, på alla sätt och vis! Ska bli kul att se ditt hem växa fram!

OlgaA sa...

Det blir ett hem med lisa-prägel... Så trevligt, Lisa! Du verkar vara nöjd!
Trevlig helg!

kram/Olg@

Ann Kåge sa...

Hej.
Ser att du har massa att stå i men det kommer att bli så fint för snart har du gjort om allt till ditt.Lägenheten ser ljus och luftig ut och så fantastiskt med en så stor balkong. Glöm inte att stanna upp och vila lite då och då. Här vilas det för fullt för nu är jag på 4.e dan med jobbig förkylning. Ta hand om dig!
Kram Ann

Tiger sa...

Så spännande med en ny lägenhet. Den verkar stor och luftig och med fina omgivningar. Fast än är det långt i från lika charmigt som ditt nuvarande hus. Men jag gissar att det kommer att bli mysigt så småningom. Och kanske bekvämare? Lycka till med flyttbestyren!

Hösthälsningar
Elisabet

Disa sa...

Jag har också målat med färg från Ö&B, men upptäckt att Jula har bättre.
Fint blir det.

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilken fin lägenhet! Underbar utsikt och härligt "grönt" runt omkring, nu är det ju mer höstfärger. Om jag förstår det rätt ska du lämna "Lisas hus" och bo i lägenheten och då få nära till ditt torp som du kommer att bo i sommartid? Det ska bli roligt att följa hur du förvandlar lägenheten och sätter din prägel på den. Ha en fin helg!
Kram,
Regina

Gullevi sa...

Vad trevligt det ser ut. Lägenheten ser också fin ut, men jag förstår att när du lagt dina händer på inredningen så kommer den bli super. Generöst av dej att dela med dej även i fortsättningen vartefter du fixar till det. Glöm inte att njuta av de fina höstdagarna. Kram.

hemma på Hasselgatan sa...

Du fixar säkert till din lägenhet alldeles fantastiskt. Jag gillar golvet i köket och utsikten är ju så fin. Jag vet ungefär var lägenheten ligger. Usch, jag måste ta tag i utrensningen här hemma. Har ju planer på att flytta till sommaren. Hjälp så mycket onödigt jag har samlat på mig!
Kram
Agneta

Rapport till Vänfors sa...

Oj, vad du sliter. Men jag vet hur roligt det är när man kommit in sig till slut. Allt är nytt och rent och man börjar liksom om från noll. Både jobbigt och kul. Ska bli jätteroligt att se ditt nya hem växa fram :)
Kram Annika

G:a Affären sa...

Nu har jag äntligen kikat in hos dig Lisa. Och så fin och ljus lägenheten är! Och läget verkar perfekt! Så glad jag blir för din skull att det blev så bra.
Och inte är du jobbalös heller med nya planer, hi,hi.

Kramar
Cia