torsdag 5 april 2018

Väntar på VÅREN


På balkongen finns lite små blyga penséer, samt Tazetter (tror jag) . Jag bär in dem varje kväll för kylans skull, det är alltjämt minusgrader på nätterna. 


 Kaktusen har satt fart med blomningen - ett vårtecken kanske. 


 På torpet tittar krokusen äntligen fram och snön smälter undan lite mera för varje gång jag är där. Just idag har vi haft regn, dis och några få plusgrader, ett bra tecken på att snön smälter! 


Färska jordgubbar fick bli en liten delikatess under påsken, som mest har präglats av den envisa förkylningen. 
Ömsom sol, och ömsom grått. Jag fick tyvärr ställa in den lilla bjudningen i helgen. Det är inte roligt när man varken känner smak eller lukt och hostar illa, men nu är jag mycket bättre och har börjat känna smaker och dofter igen! Härligt! 


Just idag har jag köpt sättpotatis till torplådan! Den ska ner senast 30 april! Det känns lite avlägset just nu, men jag är glad att jag hittade rätt sort, "Rocket" - pålitlig, tidig och jättegod. Kanske kan jag skörda i början av juli. 
Den röda sättlöken ligger i kylen på torpet och bara väntar den också! 
Väntar gör ju jag också, som så många andra! Väntar på VÄRMEN!! Prognoserna har lovat värme i helgen - hoppas att det stämmer!
Ha en fortsatt fin vecka!

7 kommentarer:

Monica sa...

Du har det ju vårligt ute på din balkong, även om inte den riktiga vårvärmen kommit än! Här verkar våren ha etablerat sig, fast idag har det regnat, men ett ljummet regn.
Skönt att din förkylning äntligen har börjat ge med sig; det var en riktigt seg en!
Nu kommer nog vårvärmen upp till er också och då kan du känna vårdofterna!
Kram, Monica

House and Garden by Bia sa...

Jag undrar när krokusen blommar här ?.....tussilago blommar kanske snart i sluttningarna kring vägarna ;)...mej usch vad jag är less på snön nu !
Ha en fin vecka !
Kram

Loppisälskare sa...

Men så många vårtecken du delade med dig av! Ja nog längtar man som en tok efter våren och du verkar vara beredd. Ofta går det ju så så fort när värmen kommer så då hänger man knappt med. Sol och värme ska vi ju få i helgen och det ser vi fram emot.
Kram RosMarie

Meta sa...

Härligt med jordgubbar man får lura sinnet lite ibland. Ja nog ska det bli härligt med sol och utlovad värme åxå. Kolonin står och väntar dit ska vi i helgen.
Ha nu det så gott och hoppas du är helt kry nu när värmen kommer så du kan vara på torpet
Kram Meta

Solstrimmor sa...

Nu sätter det nog fart med full speed och då hinner vi inte med... Värmen sägs komma på söndag, hur det nu ska gå till är svårt att förstå för det är fortfarande minusgrader just nu. Tja, det är bara att vänta och längta!
Söt och lagom stor är din kaktus, min blommar också och jag konstaterar att det är en november, jul och påskkaktus! Min har också röda bladtoppar och har gått från vita blommor till ljust rosa. Tacksamma växter!

Ha det gott medan du väntar!
Kramar från Eva-Mari, som hoppas din förkylning tonat bort!

HWIT BLOGG sa...

Åhh bra att du påminde mig om potatisen! Jösses vad dagarna rullar på nu, hinner inte med riktigt...ska testa den där Rocket. Bra tips!
Ha nu en fortsatt skön vecka.
Kram från Titti

Hajan sa...

Så skönt att Du märkt vårens antagande, då hittar den nog tilloss också, får vi hoppas.
Den som bväntar på något gott.
, brukar aldrig bli besviken