onsdag 25 april 2018

Sommar i fem dagar


Vi fick sommar i förra veckan och i helgen! Dryga +25 grader blev det och allting nästan exploderade i vårgrönska!


 Jag sommarstädade inne i torpet, eftersom jag fått vattnet påslaget av den snälle "Pumpmannen". 
Så härligt att städa ut vintern och öppna dörren och låta värmen och sommarvindarna dra igenom lilla stugan! Jag hade bråttom eftersom jag skulle repetera med min kör hela helgen, då det också var soligt och varmt. 
Tur att jag hann en del innan.


 Sen kom kylan tillbaks och man fick dra sej inomhus igen - nästan 20 graders skillnad från ena dagen till den andra i måndags. Regnet var välkommet ändå.
Jag njuter just nu av min blommande Hängsaintpaulia, som blommar så fint.
Dessutom har jag äntligen bytt till sommardäck...


...hos min farbror. 
Samtidigt inspekterar jag hans helt otroliga Myrten som bara blir större och större! Ja, den är helt enorm!
Den står inne hela vintern och dricker ca 2 liter vatten var tredje dag, sen blommar den på sommaren med en mängd små vita blommor. Jag har några skott som tagit sej, men jag lyckas aldrig lika bra. Dessa växter får ju aldrig torka ur.

Mitt i veckan idag och i morgon är sista gången på gympan för denna termin. Sen blir det torpet och jag kommer att sätta potatis nu så snart som möjligt, och täcka den med väv. 

Ha en fortsatt fin aprilvecka!

2 kommentarer:

Monica sa...

Samma väder här, fast vi kom inte så högt som 25 grader; vi har ju havet som kyler lite nu på våren.I natt fick vi dessutom 13 mm regn, men det var ju bra efter mitt gödslande!

Så härligt att du har sommar-städat torpet, nu väntar sköna stunder där!

Milde tid, vilken myrten! Har aldrig sett en så stor - din farbror måste ha riktigt gröna fingrar! Och mycket tålamod...

Potatis glömde jag köpa i år, så nu blir det lite annat i odlingslådorna.
Ha det så bra, kram, Monica

Solstrimmor sa...

Tack detsamma! Nog var det lätt att vänja sig vid det vackra försommarvädret vi hade. Jag bar upp vinterkläderna på vinden... kanske var jag lite för snabb?

Härliga bilder du visar och din farbrors myrten... wow! I detta fallet är nog en självvattnande kruka ett måste. Den skulle räcka till många brudkronor och måste ha en del år på nacken?

Lycka till med potatisen!
Kramar från Eva-Mari