tisdag 6 november 2012

Om livet på landet

Trots att det är gråa november så ståtar ljuvliga nejlikor på min skänk...
 

Just nu börjar man skymta grankransar och annat andventsaktigt på bloggarna, medan jag sitter här och nästan får sommarkänslor av alla vackra blommor som pryder mitt hem.

En riktigt ståtlig och vacker "premiärbukett" förärades jag i lördags och roar mej med att plocka lite från den och sprida gracerna ut i rummet.

Vem kunde väl ana att livet på landet skulle bli så roligt och hektiskt när jag för ett drygt år sedan flyttade från Stockholms innerstad!:)

Livet på landet bjuder på många oväntade överraskningar och då talar jag inte bara om årstidsväxlingar. Själva människorna känns närmare här - trots att vi inte bor i trappuppgångar utan oftast i hus med fysiska avstånd på flera kilometer mellan dörrarna!
Vilken paradox va!

Hemma hos Huntertanten
Jag har lärt känna så många fina människor här och en av dem är en otroligt kreativ och härlig tjej som bor i ett vackert 1700-tals hus, där det gjorts flera inredningsreportage.
Nu har äntligen denna goa kvinna börjat blogga och jag vill slå ett slag för hennes blogg om livet på landet: HUNTERTANTEN

 Ovan - en bild från hennes nytapetserade sovrum.
(Bilderna lånade från Huntertanten)
Vackra interiörbilder från hennes vita, vackra hus där det verkar hända nya saker hela tiden!
Titta in där och inspireras! HUNTERTANTEN var det alltså...!

Det känns att det är november när man tittar ut - det är grått även idag. I det avlövade äppelträdet utanför mitt fönster fladdrar småfåglarna och det är en otrolig aktivitet - ja, jag har redan börjat mata dem och de verkar enormt hungriga och väldigt pigga!

Ha en härlig tisdag!

21 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Lisa, visst är livet på landet härligt och så mycket mer äkta! Kul att du fann en så fin väninna med en fantastisk blogg, där finns mycket att titta på.
Ha det fint!
Kram Eva

Tiger sa...

Roligt att du har fått så många nya vänner och har fullt upp! Livet på landet är inte så tokigt! ;-) Själv skulle jag ha svårt att trivas i storstan.

Härligt med vackra buketter som livar upp i novembermörkret. Här har vi äntligen en solig dag i dag - tyvärr inte på en ledig dag, men skönt med ljuset ändå.

Ska titta ikapp hos dig och kika in hos Huntertanten också...

Novemberhälsningar
Elisabet

Anonym sa...

Bästa du,
Vad kul med rapporter om livet på landet! Det går rätt in i mig som kommer från lantligheten och småskaligheten!
Vi har mycket gemensamt, inte bara "Marcello"!
Kram
Britta

Tina sa...

Vilken resa du gjort, från stad till land. Det låter så fint, du verkar trivas som fisken i vattnet!
Jag hänger gärna på dina sommartankar med de fina blommorna, julen får allt vänta lite även om det tryter lite i tålamodet...

Ha en bra tisdag!

Dubbelörn sa...

Har inte glömt vårt samtal innan flytten, där vid köksbordet i stan...

Har också fått många nya bekantskaper i och med flytten. Och så läser man om hur svårt det är att få nya vänner när man blir äldre...*gapskratt*

Stor varm kram

Lantliv i Norregård sa...

Livet på landet är bäst Lisa:))

Ska genast kika in på hennes blogg!
Kram Malin

Vårt röda hus sa...

Nog är livet på landet det mest levande vi kan få! Närmare till allt, trots avstånd till grannar och stan. Här går det att ta djupa andetag och känna doften av jorden, skogen och som här, hästarna i hagen. Jag önskar att alla barn fick bo några år på landet... det ger styrka att leva vidare på.

Nu ska jag bekanta mej med Huntertanten... bilderna ser mycket spännande ut:)

Ha det gott min vän på landet!
Kram Eva-Mari

Snäckskalsdalen. sa...

Huntertanten får det bli efter det här! Kul.

Ja, visst är det underligt, man lär känna människor på ett helt annat sätt här på landet än i stan. Jag minns vår lilla gata där vi bodde, jag såg inte en människa där och visste rakt inte vad dom hette, jag hade inte tid, dom hade inte tid, vi bara sprang och sprang och sprang. Det gör man kanske iofs på landet också men här är man mer beroende av varandra och tar sig verkligen tiden, även dom som är på språng gör det.....det är svårt att sätta fingret på vad det är.

Du har verkligen som en sommarskolavslutning hemma! Rart!

Kramar

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Du har verkligen fått mycket att stå i. Roligt att det gått bra med föreställningen också... Det är nog så att det behövdes en kulturarbetare där ute på landet :)
Vackra blommor, passa på att njuta av dem...
Kram
Marie

Eleonora sa...

Det är så roligt att kunna läsa om någon som gjort flytten staden - landsbygden - och som lyckats såå bra som du har gjort. Men är man öppen och social (som du är) så behöver man nog inte leva ensam och isolerad - om man inte vill.

Så fint du har med alla vackra blommor. Det är guld just nu tycker jag - mellantid liksam innan tulpanfrossan kan sätta igång. Allt gott till dig söta vännen och stor kram

bakom berget sa...

Ja, du gjorde då helt rätt som övergav storstan för ett härligt liv på landet. Istan vet man ju knappt vem som bor på andra sidan väggen, men på landet månar man om varandra på ett annat sätt. Man hejar och vinkar åt dem som passerar förbi på vägen. Oavsett om man känner dem eller ej. Gör man så i stan, ses man väl som lite konstig. Hi hi..
Roligt att det går bra med din föreställning. Skulle ha varit roligt att se den.
Nu ska jag ta mig en titt inne hos din väninna. Bilden på sovrummet ser härlig ut!

Ha en fin kväll nu. Här är några minusgrader just nu, så det gäller att elda ikväll.

Kram Åsa.

Meta sa...

Hej! vad fint din vän har det ska gå in och kolla det är alltid roligt att få nya tips på sidor man kan kolla.
Ha det så gott
Kram Meta

G:a Affären sa...

Så fin bukett du fick!
Jag har gjort samma resa som du Lisa, lämnat innerstan för landet. Men det tog mig många år innan jag kunde släppa lägenheten på Vetegatan där jag bodde sist. Men nu är jag sedan många år en lantis och trivs med det!
Vilken härligt inspirerande blogg du tipsade om!

Kramar
Cia

Fröken Grön sa...

Oj, vad jag känner igen mig i det du skriver om "livet på landet"! Jag gjorde ju själv samma flytt från hektiskt liv i stökig storstad (Malmö) till livet i "Glesbygd". Livet har blivit lugnare på ett sätt, men nog är jag mer aktiv på andra sätt. Härligt!

Hoppas du har en skön tisdagkväll!
Kram!
/Anna-Karin (som genast ska kolla in ditt bloggtips)

Ankan sa...

Visst är det annorlunda när man bor på landet :-) Tänkte också på det där med grannar. Bättre kontakt här än med de man delade portuppgång med. Dessutom går man bara hem till varandra utan att meddela i förväg. Passar det inte just då så säger man bara som det är...avspänt !
När mina föräldrar hälsade på skulle vi titta in hos en granne. "Borde vi inte ringa först" undrade mamma, men nej......blir bara konstlat då :-))))

Monica sa...

Din bukett ser verkligen ut som en riktig sommarbukett! och så fiffigt att dela upp den i flera vaser! Buketten blir ju inte vackrare ju fler blommor det är i den...
Ja, du har verkligen fått fullt upp med aktiviteter sedan du flyttade från Stockholm! Och fått en massa nya vänner! Det är bara att gratulera!
Ha det gott, kram, Monica

M/S Design sa...

Du fick in en riktig sommarkänsla med den fina buketten!!
Ska titta in till Huntertanten.
Ha de bra
Mariana

Hajan sa...

jag håller med alla föregående,
det är underbart att läsa din blogg.
Sån tur Du har som lyckats så bra
med din flytt, låter underbart.
Nu skall jag gå in hos Huntertantan får vi se.
Tack snälla Du

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Du har hamnat rätt, bättre kunde du inte bo. Så fin blogg hon har din väninna, roligt med såna grannar. Fin bukett fick du också.
Kramar
AnnaMaria

tankar o bilder sa...

Tänk så olika man kan vara. Jag bor på landet och funderar på att flytta in till stan... :)

Ha nu en riktigt fin torsdag! Kram

Torprosen sa...

Hej där! Åhh vad roligt det är att läsa din blogg, det verkar ha varit en fullträff för dig att flytta till landet. Kan ju bara hålla med, älskar detta livet, skulle nog ha svårt att inte kunna gå rakt ut i naturen. Underbart att du kommit igång med ditt "sociala liv" verkar vara heltidsjobb. Saknar körlivet..vår körledare fick barn och det blev ingen ersättare för henne..får väl försöka hitta en annan kör.Sitter här med ett ryggskott, därför kan jag kommentera en massa bloggar..hahaha man får se det positiva i det hela..Kramar/ Susanne