Idag bjuder jag på lite inspiration...
...vackra, jordnära färger och många godsaker på bordet och lite renässanskänsla...
Ett vackert vinterstilleben från ikea.se/livethemma
Kanske något att inspireras av så här i glöggbjudningstider.
Nästa år om jag ska bjuda på glögg blir det nog en god soppa med bröd istället för kaffe efter glöggen...! Så går mina tankar nu...!
Har du något bra tips på glöggbjudning, så man inte blir helt sockerchockad efteråt?:)
Lite småblåsigt här idag, men inget snöfall. Hoppas att vi slipper mera snö nu!
Ha en härlig tisdag!
19 kommentarer:
En god soppa med bröd låter jättebra, att servera efter glöggen, tycker jag! Det kan bli för mycket sött!
Här har det äntligen slutat snöa nu, så idag kanske man vågar sig ut...
Ha det så bra, kram, Monica
Jag har aldrig haft en glöggbjudning, däremot bjuder vi alltid glögg före maten under julbjudningarna. Och då blir det ju annorlunda. Soppa låter gott... en len fisksoppa med saffran kanske?
Det var jättekallt under hundpromenaden, snålblåst här också!
Ha en härlig tisdag du också!
Kram Eva-Mari
Hej
Så fina bilder du hittat.Rofyllt och harmoniskt med de jordnära färgerna och stylisten verkar gilla musik.Man kan ju se noter överallt.
Kram Ann
Vilket fint glöggparty du har haft! Och pyssligt och rart ser det ut hos dig - både ute och inne.
Ha en fin vecka!
Idag får du hålla tummarna för mig att jag ska gå hem med en vinst från det konstlotteri som jag är med i.
Kram på dig från
Eleonora
Gillar renessanskänslan ! ;)
Det låter ju bra med soppa & bröd tycker jag. Glögg är fasligt sött hehe men gott !
Här blåser & snöar det ! :( Tycker faktiskt att det räcker nu !
Kram Anki
Bra ide för en glöggbjudning att servera soppa och bröd i stället för allt det söta. Även om det oxå är himla gott.
Nu kom jag plötsligt att tänka på fisksoppan som du och jag åt på den lilla kvartersrestauragen . Minns du vad god den va?
Så måste jag säga...Jag tycker din stjärna i förra inlägget är såå fin!
Kram på dig och ha en fin kväll!
Åsa.
Härliga inspirationsbilder! Jag kan berätta att när vi har granjakt med goda vänner dricker vi glögg i skogen. Sen går vi hem och äter soppa, gott bröd och ett par goda ostar. Till dessert brukar jag göra en pannacotta av något slag. Det är superenkelt och det blir lite matigt och inte så sött, och det är härligt att dricka glöggen utomhus. Så gör vi och det är alltid lyckat!
Kram Eva
Fin bild du hittat sånna färger tycker jag om
ha det så bra
maggan
soppa blir nog jätte gott
hej!
Det kanske vore nåt till en inspiratins plats till nästa år. Det behöver väl inte bara vara pyssel eller hur.
Har haft ädelostpanakotta och varm buljong, varmt vitt bröd med ost.
vid något tillfälle.
Soppa kan väl också vara bra.
Ha en fin vecka
Kram Meta
Hej!
Så inbjudande bilder.Mysigt med goda ostar,och gott förstås.Är det pepparkaksstänger tro,i struten och burkarna.Jag tänkte baka pepparkakor på torsdag,då kanske man skulle göra några avlånga sticks också.
En god soppa efter glöggen låter riktigt gott.
Kram Margareta
Vilka vackra bilder :)...nu snöar det igen och mera ska komma inatt..bävar för morgondagen...kram
Så fina bilder!
Kul att hitta hit!
Kram Amelie www.winckvintage.com
Ja, nu börjar det bli för mycket av det vita. Här utanför full snöyra och kaos på vägarna!
Just nu är jag också sockerchockad, har ätit för mycket pepparkakor:)
Här kommer ett till förslag: Västerbottenpaj med grönsallad!
KRAM Helena
Jag gillar också tanken med en god soppa efteråt , det blir för mycket socker annars . Glöggen är ju också söt . Vacker dukning !
Kramar // Susanne
Det är mysigt med glöggfest och jag är benägen att hålla med att det kan vara lite mycket socker som bjuds på..i år bjöd jag dock på dessa goda snittar som blev väldigt uppskattade
Grova snittar med Provencalsk Ost röra
10 St
4 Dl Kvibille Riven Prästost
2 Dl Crème Fraiche
1 Msk Akacia Honung
0,5 Dl Hackade Valnötter
Grovt bröd ( rostat enl. receptet fast vi körde orostat lingongrova)
Kram kajsa
De här bilderna gillar jag, såå snygga färger och motiv!
kram
Ja, det är ju det med glögg, man får sockerchokchock.....och migränkänningschock.
Jag läste just ett recept på glögg där man tog äppeljuice och glöggkryddor och värmde, det lät mindre sött tycker jag och vill man ha alkohol i så är det ju bara att hälla i några liter vodka, eller liknande......nej, men jag tyckte det lät väldigt smarrigt.
Soppa, jag älskar ju soppor, och en soppa efter hade jag varit hur gott som helst. Kan inte komma på någon piffig nu, men det finns ju oändliga recept, kanske med vitlöksbröd till - oh, så gott!
Vackra inspirationsbilder!
-17 grader i morse, ingen direkt snö, ingen sol, den orkar inte igenom molnskiktet idag.
Idag ska jag ta mig upp på vinden och plocka ner lite julsaker tror jag, eller så går jag ut och plockar mer pinnar, det var kul att försöka göra pinnstjärnor.
Agneta kramar
Läckra bilder!! Kunde nästan inte tro att det var ikeabilder ;O))
Vi ska ha glöggbjudning på söndag, men det blir också sockerchocksvarianten!! I Danmark brukar vi äta aebleskiver (nån sorts munkar) med jordgubbssylt och florsocker. Men eftersom det är danska vänner som kommer, så tycker jag att det är kul att köra en svensk variant med lussekatter, pepparkaksmuffins med frosting och lingon och saffranssemlor.
Till det, helt klart, svensk glögg. Mycket godare än dansk :)
Ha en fortsatt mysig vecka!
Kramar
Ulrika
Hej kära Lisa1
Jo här är bistert kallt också denna Luciadag.
Och eftersom jag inte jobbar i skolan längre har jag inte sett röken av någon Lucia.
Men med tända ljus och julsånger på spelaren, går det bra ändå-
Din heminredning är något av det mysigaste jag har sett.
Kramar
Eva Agnes
Skicka en kommentar