tisdag 28 oktober 2014

Ett år sen - före och efter

Idag är det på dagen ett år sedan jag tog min lägenhet i besittning!
Efter en månads målande och fixande kunde jag äntligen flytta in!
20 liter vit väggfärg, snickare, elmontör och rörmokare hjälpte också till, samt en hel del vänner med annat fix och trix.
Bilden ovan är från vardagsrummet och bilden till vänster är före.

Utsikten från vardagsrummet mot köket.
Snickaren byggde till en vägg, som funnits där innan, (man ser det på golvet), och satte in ett gammalt fönster, panelade väggarna med vit pärlspont, kaklade, bytte diskbänk och kran (rörmokaren). Själv bytte jag ut alla skåpsluckor.
I sovrummet fanns en mörkblå tapet med silvervågor. Här tapetserade jag en fondvägg med en tapet från "Lim och handtryck" och målade resten av väggarna vita.
I arbetsrummet målade jag de lattebruna väggarna vita och fick så småningom i ordning där också.
(Flera bilder på kök och badrum kommer senare!)

Jag är mycket nöjd med min lägenhet och trivs utmärkt här och det är så kul att ni har velat följa mej på min resa med alla era positiva och härliga kommentarer, som jag uppskattat mycket.

Ha en fin tisdag!

13 kommentarer:

Meta sa...

Här har det hänt massor å ett år hos dig Så kul att se. Förstår att du trivs.
Ha en fin dag
Kam Meta

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Du har fått ett så fint och personligt hem, det är ett sant nöje och bli bjuden in och titta hos dig.
Kramar/AM

Mejrams! sa...

Det känns som en riktigt fin lägenhet Lisa och tänk vad litet färg gör. Jag gillar speciellt "flowet" från vardagsrum till kök, det blev bra med fönstret! Kram Merja

Hajan sa...

Jaa, tänk så bra allt blev, tack vare dina kloka beslut.
Du har det så mysigt, så jag förstår att Du trivs jättebra.
Vädret i dag får vi ta med en klackspark, så är det bara-

Solstrimmor sa...

Det fordras ett enormt arbete att få det som man vill och du har verkligen lyckats! Och ditt fönster som du satt in i en mellanvägg är kronan på verket om du frågar mig!
Du inspirerar verkligen.

Ha en fortsatt bra tisdag!
Kramar från Eva-Mari

Snäckskalsdalen. sa...

Schwisch sa det och så hade ett går gått, jag minns dom där bilderna som igår, tänk vad tiden går.
Och du har fått och gjort det så fint!
Något som jag beundrade redan då var att du fick tag på så många bra hantverkare och logistiken där, det är ju alltid ett problem annars. Och dessutom att allt verkligen blev klart!
Jag förstår att du trivs!
Agneta kramar

Ann Kåge sa...

Hej sötaste!
Så kul och se före och efterbilder från din lägenhet och du har gjort den så fin. Så vackert du beskrev dina tankar om drömmar. Drömmer lite jag också och helst om att det ska bli vår snart...
Ta hand om dig i höstmörkret!
Kramar Ann

Fröken Grön sa...

Åh, vad roligt det är med före- och efterbilder! Så himla fint du har gjort i din lägenhet. Och det där fönstret som du satte in mellan kök och vardagsrum är verkligen "to die for". Förstår att du trivs!

Kram!

vitthusmedrosaknutar.blogspot.se sa...

Vad fint du har fått det. Kul med före och efter bilder.

Kram Susanne

Anonym sa...

Jag förstår att du är nöjd när du fått sätta din personliga prägel på din lägenhet. Du är duktig och verkar ha fingertoppskänsla för detaljer, små och stora. Jag gillar också att ta foton före och sedan jämföra. Annars är det så lätt att minnet spelar en spratt. Kram Bosse

Monica sa...

Ja, jag säger som många andra: Så kul att se före- och efterbilder så där, när allt är klart! Vilken skillnad det blev, och ändå var det ju fräscht före också!
Och den nya väggen vid köket gjorde stor skillnad! Mycket bättre!
Som jag sagt förut: Jag förstår, att du trivs!
Kram, Monica

Eleonora sa...

Hej söta Lisa,
Nu så här i efterhand när man ser alla dina bilder - så har du ju gjort otroligt mycket själv. vilken merit och vilken entusiasm!! Underbart roligt att du nu också trivs med det hela och älskar din lägenhet. Om nåhgra år vill du kanske ändra vissa saker igen. Så blev det för mig.

Nu har jag bott i min lgh i 11 år och äntligen tycker jag att jag är färdig med alla de förändringar som jag hade i åtanke. Man tänker några år, formulerar tankarna några år och när man så har ekonomin att genomgöra alla tankar - ja då går man åtad o gör det.

Du har fått det så jättefint och jag önskar dig bara "ha det gott hemma" - det är så viktigt.

Massor med kramar från Eleonora

G:a Affären sa...

Kollar på vänster sida och jämför, helt otroligt så mycket bättre och ljusare det blev. Knappt man kan tro det är samma lägenhet. Och väldigt mycket jobb också! Fönsterväggen blev också så lyckad och nu ser jag hur golvet markerade gör skillnad mellan kök och vardagsrum.
Vilket personligt hem du har Lisa!

Kramar
Cia