torsdag 30 oktober 2014

Trattfnatt


I måndags vittjade mina trattkantarellställen nära torpet! En ljuvlig promenad i skogen och jag hittade även en del "gulingar"!

 Största skörden i år.


Rensade och klara och idag såg de ut såhär! Det blir inte mycket kvar när de torkat! Tidningarna var alltså fulla av svampar...


Igår skulle jag ta en liten snabb promenad  i skogen utanför lägenheten och plötsligt befann jag mej mitt i ett trattstim!
Hysteriskt rusade jag hem för att hämta något att plocka i - detta fick jag bara inte missa!
Så idag blir det rensning igen! Härligt när man hittar nya ställen!

Tala om temperaturskillnader - i förrgår hade vi nästan +18 grader och sommartemperatur, idag är det på nollan och frost! 
Snabba skiftningar, men vackert är det med solen som lyser!

Ha en härlig torsdag!

13 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så mycket du hittade, jag har letat men det blev till en sås. Tror någon hade varit där före mig. Jag torkar också trattar och karljohan, så enkla och förvara.
Kramar/AM

Hajan sa...

Jaa, det är växlande temperatur.
När Nattisen kom sa hon, nu du Harriet fick jag skrapa mina rutor på bilen. Så hon kollade hos mig då hade jag -1,3.
Nu är klockan 10.00 här är underbart just nu och 12+.
Så härligt för dig med all svamp

Solstrimmor sa...

Ljuvligt! Tänk, jag har ännu burkar fulla med torkade trattisar från mitt tidigare liv på landet. Här har jag inte hittat några bra ställen, ärligt ska sägas att jag inte letat heller!

Ha en fortsatt fin och solig torsdag, precis som den är här!
Kramar från Eva-Mari

Mejrams! sa...

Vilken skatt! Nu har du så du klarar vintern! Känner igen det där när man springer på svamp, känns nästan som en storvinst. Kram Merja

Monica sa...

Vilken lycka, att hitta så mycket svamp! och att ha det så nära att du kan GÅ ut och plocka! Ännu en bra sak med din lägenhet...
Det blir många goda trattkantarellsoppor i vinter av det!
Regn och rusk här igår, soldis och skönt idag!
Kram, Monica

Loppisälskare sa...

Vilket lycka att hitta detta! Så gott! Ja vilken förunderlig höst vi har, den ena dagen är inte den andra lik. Men visst är det skönt att solen skiner.
Ha det fint!
Kram RosMarie

Meta sa...

OHHH gud vad härligt önskade att jag kunde komma mig för att plocka svamp. Det är ju sååå gott atta ta fram i vinter.
Nog lever vi i en uppochnervänd värld allt. Snart blir det varmt igen hörde jag
Ha en fin kväll
Kram Meta

Margareta sa...

Vilket skafferi vi har i skogen.!!det är ju en lyckokänsla att hitta så fina trattisar.....sååfint väder också. Vi hade frost idag och nästan sommarvärme i tisdags....det är ju fint på var sitt sätt.
Önskar dig en fortsatt fin torsdag!
Kram Margareta

john sa...

wow what a great harvest Lisa....I notice a lot of Swedish bloggers gather mushrooms..... I wonder how you know which ones are edible ..do you learn when you are a child? ...I would not trust myself ..... Gail x

Annica sa...

Å jösses så mycket svamp! Vad roligt att ha och njuta av i goda vintergrytor!
Tack rara Du för snälla kommentarer angående mina jobbfunderingar!

Kram
Annica

Snäckskalsdalen. sa...

Och jag blir allt lite avis när jag ser dina fina trattisar, har jag hittat 20 stycken små eländiga i år så är det i alla fall inte fler, jag vet inte vad som hänt i skogarna här.
Och så hittade du ett nytt ställe - lycka! Så bra dom ligger på tidningarna och elementen intill! Måste torka fort och bra där.
Agneta kram

Ann Kåge sa...

Vilka underbara skördekorgar. Något bland det godaste jag vet är kantarellsås till pasta. Nu kan du njuta länge av allt det goda.
Önskar dig en fin helg!
Kram Ann

G:a Affären sa...

Ja efter torkning blir trattisarna små/stora som spikar. Och ser man en så ser man hur många som helst när ögonen ställt in sig på trattspaning. Men det är helt fantastiskt att du hittat gula också, den här tiden på året! Hoppas nu att du får ha dina svampställen för dig själv även nästa år.

Kramar
Cia