måndag 19 januari 2015

Ett helgprojekt


Jag har gått och ruvat på det länge - detta med skänken i hallen.
Skulle jag måla den svart? Skulle jag tapetsera hörnan? 
Slutligen fick det bli harlequinrutor på dörrarna! Nu har skänken fått karaktär och talar till en på ett annat sätt, än när den bara stod där och var vit mot en vit vägg....


Men jisses, sicket pill det var! Dörrarna gick inte att haka av utan jag har legat som en mäla på golvet för att få till rutorna längst ner.
Liknande rutor har jag ju gjort tidigare på ett bord, men detta var betydligt trixigare. 
Jag delade in varje dörr i ett rutmönster, sedan maskering, sedan måla vit färg kring kanterna som skulle målas....pust! Nu står den där och liksom ryter till lite i hörnet! 
Att måla den svart var uteslutet, då skulle den suga ljus i den fönsterlösa hallen.
Jag är jättenöjd och belåten med skänken!

Ha en fin start på veckan! 

19 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Men jösses, vilket jobb! Så stolt den blev i sina nya kläder! Snyggt, tänk vad "lite färg" kan göra. Du inspirerar Lisa:)

Här förbereder jag för mitt hallprojekt, den får jag tapetsera själv nämligen! Varför ska hallar innehålla proppskåp, ringklockedosa och bredbandsuppkopplingsskåp?? Plus en massa eluttag och teledosor!! Nåja, jag har ju tid...

Hoppas din vecka också börjar bra!
Kramar från Eva-Mari

Hajan sa...

Det måste ha varit tidskrävande
och så svårt, men skam den som ger sig. Det gör ju verkligen inte du. Men jäklar så spännande för oss som inte törs köra igång med något.
ha det så gott i ditt trevliga krypin.

Meta sa...

Bra gjort. Vitt kräver lite av färg i sin närhet annars blir det tamt. Du valde rätt som inte målade den svart. Undrar om det är det trista vädret som lockar fram arbetslusten hos oss att förändra vi är många som målar och trixar just nu ser jag i bloggvärlden
Ha en bra vecka
Kram Meta

Monica sa...

Wow, wow, wow, så fint! Jag trodde först,att du hade tapetserat dörrarna och så hade du MÅLAT dem! Bara idén är värd all beundran, men målningen, herregud vilket pille-göra!
Men nu passar skänken så fint till både matta och stol och är verkligen speciell! Det finns nog inte många sådana här i världen...
En eloge till dig!
Kram, Monica

byLinn sa...

Blev en riktigt snygg förvandling, förstår att du är nöjd!

Lycka är ~ Onnea on sa...

Kan förstå att det var jobb med fixandet, men det är nog värt det. Så jätte snyggt de blev!!
~M~

Mejrams! sa...

Vilket jobb Lisa! Kul idé också! Nu har den attityd som du säger. Kram Merja

Fröken Grön sa...

Bra jobbat, Lisa! Det där blev verkligen kanonsnyggt!
Vet själv hur pilligt det är; har gjort en skrivbordsskiva enligt samma teknik en gång i tiden, men då behövde jag iallafall inte ligga på golvet.

Nu ska jag gå och öva med min härliga kör, hurra!

Loppisälskare sa...

Det blev riktigt snyggt det!!! Men vilket jobb och till det tålamod kan jag tänka, jag som vill att allt ska gå fort. Blev väldigt snyggt till det andra som är runt omkring. Roligt när projekt blr så lyckade.
Ha en fin fortsättning på veckan.
Kram RosMarie

M/S Design sa...

Vilket jobb!
Snyggt blev det!

Ann Kåge sa...

Så fin den blev och vilket bra sätt att få in lite svart tyngd. Och vilket jobb med alla rutor. Hoppas din kropp har hämtat sig eftersom du legat på golvet som en mäla...?? Vad nu det kan vara? Ha det så himla gott!
Kram Ann

bakom berget sa...

Ja men jädrans va snyggt det blev. Jo, jag satt allt här igår kväll och mätte och måttade in mitt bord. Ja, bara med blicken och fantasin än så länge, men du har verkligen inspirerat mig.
Ha en fin dag!

Kram Åsa.

Eleonora sa...

Du har all anledning att känna dig nöjd Lisa- kommer ihåg att du målat ett bord för tid sedan med detta mönster.

Kram från
Eleonora

Rost och rädisor sa...

Bra idé. Snyggt! Förstår att det var mycket pill.
Allt gott
Anette

Jenny sa...

Klart du ska vara nöjd och belåten, det blev ju jättesnyggt!

Vilka fina apparater i ett tidigare inlägg, jag drömmer om en gammal skrivmaskin, typiskt att jag gjorde mig av med min ...

Jenny

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vad fint skåpet blev!! Det blev verkligen effektfullt och jag kan tänka mig att det var pillrigt både att förbereda och sen måla allt.
Kram,
Regina

MårsArt sa...

Häftigt och modigt! Jag har en nästan exakt likadan skänk...men jag vågar inte göra något med den. Målade den vit (från furu)för bara några år sedan. Och...vilket jobb!
Kram
Agneta

G:a Affären sa...

Så häftigt snyggt det blev!
Jag kan bara gissa hur mycket mätande och pillande som ligger bakom. Först tänkte jag men varför lade hon inte ner möbeln på golvet. Men jag vet, allt måste först plockas bort och sedan ska det ske direkt när energin infinner sig. Annars blir det liksom inte av!
Förstår att du är nöjd Lisa!

Kramar /Cia

vitthusmedrosaknutar.blogspot.se sa...

Vilket pill jobb men vad fint det blev.Kram Susanne