måndag 4 maj 2015

Sommarmat


Igår gjorde jag min sommarparadrätt för första gången i år!
Jag hade mina väninnor som lunchgäster, och jag vet att denna rätt alltid går hem under sommaren och det gjorde den även igår.

Här kommer beskrivningen:

Till tre personer tog jag  tre burkar matjessill, tre ägg, en stor burk gräddfil, en rödlök samt en knippa gräslök. (Det blev ca. en portion över).

1. Fördela sillen runt kanterna på en form. Lägg sedan en del av den hackade rödlöken innanför sillen, samt en del av de hackade äggen i mitten.

2. Täck sillen med gräddfil. Lägg ytterligare ett lager med rödlök och toppa med mera hackat ägg. Strö klippt gräslök över gräddfilen.

3. Klart! 
Servera en god kokt potatis till. Igår hade jag Amadine, annars är det ju nypotatis som gäller här! Kanske knäckebröd med ost, samt ett glas öl.

Det finns säkert många goda sillrätter, men jag har fastnad för denna och har serverat den i många år nu. 
Till midsommaraftonslunch är den toppen! 

Måndag igen och lite lagom ruggigt, perfekt väder för tvättstugan!

Ha en fin måndag!

12 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Mums! Älskar sill i alla dess former och den här varianten kopierar jag och lägger i min sommarmatsmapp:) Ser verkligen läckert ut och så bra att allt ryms i en form!

Grå dag idag, inte bara vädermässigt...
Kramar från Eva-Mari

Anna Ström Åhlén sa...

Det där såg ju helt fantastiskt ut! Tack för tipset.

Meta sa...

Fine mang vad enkelt och ser ju hur gott ut som helst
Längtar till sommaren hur mycket som helst just nu!
Regn och kyl gör ingen glad. Sol och värme det vill vi ha.
Önskar dig en bättre vecka än den börjat
Kram Meta

Monica sa...

Åh, vad det ser gott ut! Och ÄR gott, det förstår man ju med dom ingredienserna! Ja, nu kommer sill-tiden; åtminstone hos oss, så blir det aldrig matjessill under vinterhalvåret...
Men nu ska vi ha det en dag i veckan och då ska jag lägga upp det så som du gjort!
Ha en fin ny vecka, kram, Monica

Snäckskalsdalen. sa...

Världens tack för det receptet! Jag älskar ju sill, jag äter det sådär ungefär i snitt 3 ggr i veckan. Och det här ser ju hur gott ut som helst, rent och fint liksom, inget hoppgegg.....det skall vi få här vilken dag som helst!
Annars är det lite kallt och regnigt idag, såg att du hade sett att jag skrivit om det men det går nog snart över och så kommer värmen och då exploderar allt!
Agneta kramar

G:a Affären sa...

Åhh, så gott! Det här ska jag spara, det mesta har jag oftast hemma förutom gräddfil. Genom upplägget blir det mer festligt så här. Jag tror jag måste pröva det redan till helgen!

Kramar /Cia

House and Garden by Bia sa...

Den där ska jag testa till midsommar ;)
Tack för tipset...gott med en kall öl till...
Kram bia

Hajan sa...

Åh, lilla gumman ,detta verkar ju jättegott.
Så smart med att ha allt i en form
det receptet tar jag från Dig. Tusen tack måste läsa igenom ordentligt.
Tusen tack så jättebra.
kram Hajan.

Finaste mattan sa...

Somrigt! : )

Ann Kåge sa...

Stort tack för detta recept ser supergott ut och väldigt vackert upplagt i formen. Kommer att provas så fort som möjligt! Önskar dig en fin fortsättning på ännu en gråruggig dag!
Varma kramar Ann

Loppisälskare sa...

Som oftast annars så är det enkla bäst!!! Så fint, tack för det tipset! Ska jag verkligen testa. Jag får sådan sommarlängtan av tanken på färskpotatis och sill.
Men vi får nog vänta lite till tycks det...grått o trist idag.
Kram / RosMarie

Margareta sa...

Detta sillfat ser verkligen gott ut och jag förstår att det är gott också. Precis det vi brukar ha när det är sill och potatis,men så mycke festligare det blir när man lägger upp det så här fint.Nu börjar jag längta efter nypotatis....
Igår kokade jag potatis med skalen på,jag hade fått tag på lite gamla röda.Det var som förr när jag kom hem från skolan och fick äta hos mormor....Positiva minnen.
Ha det så bra i denna ljuva tid...

Kram Margareta