torsdag 6 oktober 2016

Kyligt och svamplöst


Min ros "New Dawn" är full av knoppar och jag kunde inte låta bli att ta in några, och kanske slår de ut. Man vill ju kunna njuta av sina rosor, när de är så blomvilliga!


Solen lyser, men det är isvindar och kyla som gäller numera.
Murgrönsviolen (igen!) på balkongen, har antagit helt monstruösa former!
Undrar just när jag måste ta bort den?


Syrénhortensian blir allt rödare, men började ju som vit...

Det är kyliga, men vackra dagar och det ena varma plagget efter det andra åker fram. Igår hittade jag handskarna och köpte mej en ny vinterparkas, med foder! 

Vackra dagar, men ack, ingen svamp! Det saknar jag mest nu! Jag kan bara konstatera fakta att det blir ingen mera svamp i år, det har varit alldeles för torrt i skogen! Tur att jag har lite torkade trattisar kvar från förra årets rika skördar.

Njut av de sköna dagarna och solen!

9 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Samma funderingar här... jag har letat både efter vantar och trattisar och inte hittat några av dem! Vantar dock inköpta idag men trattisarna får nog lysa med sin frånvaro i år. Har också torkade kvar sen förra året. Man får vara glad åt det man har!

Balkongblommorna som jag tänkte ta bort idag får vara kvar några dagar till... hörde att nattemperaturen skulle stiga igen. Solen fortsätter att skina här och jag funderar på en cykeltur. Kanske... men först en kopp kaffe.

Ha det fint i din värld!
Kramar från Eva-Mari

Meta sa...

Ja fy så kallt det blev på en gång. Blåsten är inget jag gillar precis.
Sol har du i alla fall. Lite hos mig med men träden tar den fort nu när den är så lågt.
Ha det gott nu när det är fredag
kram Meta

House and Garden by Bia sa...

Har inte hittat svamp på flera år, hihi...har väl inte sökt så mycket heller och jag vet inte av någon bra svampskog heller ;)..men skogen saknar jag.
Måste försöka att ta mej till skogen och vandra där...jag älskar nämligen att vara i skogen ;)
ha en fin morgondag !
Kram

Tant Otteskrufv sa...

Ta in violen. Den brukar tåla att vara fönsterväxande också. Vi hittade svamp till fyra mackor men mer var där inte.

HWIT BLOGG sa...

Ja mina rosor har stora fina knoppar! Hoppas frosten inte kommer än...har inte hunnit få in alla blommor än, alltid ute i sista minuten!
Fredag igen, skönt!
Höstkram från Titti

Loppisälskare sa...

Ja här har frosten slagit till i veckan och det känns hemskt när man ska skrapa is på rutan på bilen. Får lov att plocka fram vantar jag också nu även om det tar emot.
Annars har vädret varit fint men det blir snabbt kallt och mörkt efter jobbet så jag har inte kunnat njuta direkt av det men bara att se ut genom fönstret lättar upp dagen.
Ha en fin helg!
Kram / Rosmarie

Monica sa...

Här har det också blivit mycket kallare och i trädgården blommar nu bara höstanemoner och astrar. Och en av hortensiorna har faktiskt fått några nya blommor också nu...
Svamp har vi inte hittat i år, om man undantar alla giftchampinjoner som poppar upp i trädgården!
Kram, Monica

MårsArt sa...

Härligt att du fortfarande kan njuta av dina blommor. Här har jag inte behövt ta fram vantar och tjock jacka ännu, men vet ju att den tiden snart är här. Håller på att sakta kurera mig från den mest envisa förkylning som jag någonsin råkat ut för. Har inte blivit mycket målat...
Kram
Agneta

Erikslundsliv sa...

Inte några trattisar här heller! Gula kantareller plockade jag ganska mycket i somras men nu vill jag nästan inte ge mig ut i skogen bland de hemska älgflugorna. Nu är det ju också älgjakt så jag håller mig nog från skogen den här veckan.
Ha en fin vecka!
Kram, Ann