söndag 12 mars 2017

Trädgårdsdagar


 Plötsligt sticker de upp lite här och där - krokusarna! Så överraskande att de bara finns där igen...


Snödropparna- eller är det Snöklockor? De syns numera i små klungor.

Inne i torpköket lyser solen in och jag längtar efter att jag får sommarvattnet påslaget, så jag kan börja städa och röja invändigt också. Än så länge blir det utomhusstädning i alla rabatterna.


 Olivträdet verkar trivas inne i köket och växer enormt!


 Hemma i lägenheten lyser solen på balkongen.


Ännu är balkongen ganska ödslig, utan blommor. En liten murgröna ser fortfarande grön ut, kanske har den klarat vintern?

Ja, här sitter jag med mitt kaffe och känner mej lagom trött i kroppen efter två dagars städning av trädgården. Mycket kvar att göra och det gäller ju att passa på nu, innan allt för många knoppar sticker upp.

Vilka härliga dagar det blev med sol och fågelkvitter!

Önskar er en skön söndagskväll!

8 kommentarer:

Margareta sa...

Det börjar blomma så smått hos dig också ser jag. Det är så roligt att se de första tecknen till vår.Ditt olivträd ser ju riktigt frodigt ut.
Jag har inte börjat ute i rabatterna ännu,men sorken har grejat ett tag.Hoppas han,med storfamilj,inte har förstört så mycke..
Det blir nog lite uteväder kommande vecka.Då får man passa på och fixa lite.
Ha det gott!
Kram Margareta

Sopa Azul sa...

Around my house, I really enjoy the song of the blackbird. I think it's the first song of the morning. I loooove it!!!! Have a great week :))

Monica sa...

Visst är det härligt, att äntligen kunna börja fixa lite i trädgården! Men det känns i ryggen att man är lite ovan...
Din balkong ser inbjudande ut även utan blommor, tycker jag! När jag någon gång i framtiden flyttar härifrån, vill jag ha en lägenhet med en sådan balkong!
Jag tycker att dina snödroppar ser ut som snöklockor, men det finns säkert många sorter och jag kan inte så mycket om dom! Hur som helst, så är dom jättefina!
Ha en fin ny vårvecka!
Kram till dig, Monica

Solstrimmor sa...

Härliga dagar väntar och måtte några fler bli som helgens! Krokusar och snödroppar, takdropp och sol... kan inte bli bättre! Och att ditt olivträd trivs så bra, grattis... trodde vid första anblicken att det var av den konstgjorda sorten!

Ha en fortsatt fin tid.
Kramar från Eva-Mari

House and Garden by Bia sa...

Oj så långt våren kommit hos er...vi har snö kvar här, även om det tinar som attan just nu...i går hade vi 9 plusgrader ;).
Hoppas du får en härlig vårvecka nu !
Kram bia

Hajan sa...

Det har ju faktiskt varit vår i dag. Underbart när allt börjar igen,
och det bliver en vår till.

Anneli - FixaDinBlogspot sa...

Åh, vad härligt med vår! Här i dalarna ligger snön tätt fortfarande, men vi har åtminstone börjat höra fågelkvitter så våren är på gång även om det inte syns ännu.

MårsArt sa...

En massa vårtecken hos dig. Tänk att dom där första vårtecknen gör en så glad. Så mycket man har längtat! Här har vi sol och en blå himmel idag. Termometern visar på +6, men det är varmare i solen. Nu är våren på G!
Kram
Agneta