torsdag 18 maj 2017

POFF---SOMMAR!


Idag vaknade jag till riktig sommarvärme! + 25 grader har vi i dag och minnena från gårdagens konsert står på köksbordet - fina presenter från min Damkör! De vet vad jag tycker om!

Vi skojade om att NU börjar sommaren, när vi har haft vår vårkonsert - och det stämde ju! Redan igår drog den fuktiga, varma luften in i samband med regnet och idag strålar solen och göken gal!


Redan i förrgår bestämde jag mej för att NU fick det vara nog och planterade ut min Tvillingsporre, både på torptrappan och i entrén vid lägenheten!


Solen lyste och det var isvindar, men jag täckte ändå av mina stackars pioner, och de verkar inte ha tagit någon skada.


Även Dillpionen är nu exponerad för sol och vindar! Jag är så nyfiken på den! När jag fick den i höstas var det bara ett par pinnar och några vissna blad! Tänka sej!


 Både hallonplantan och Löjtnanshjärtat är nu utplanterade.


Vildtulpanerna tävlar med övriga tulpaner och vågar äntligen öppna sej!

Ja, vilken märklig vår vi har haft, och så blir det sommar direkt! Det känns lite som om man missat allt det fina som brukar vara på våren. 
Jag befarar att min vackra och underbara ros White Nights inte har klarat av kylan! Det hade nog kommit upp för mycket och sen har det varit för många nätter med minusgrader! Jättetråkigt i så fall! 

Nåja, nu sitter jag här och funderar om jag helt enkelt flyttar till torpet några dagar och får njuta av allt det vackra på nära håll lite mera. Jag planerar ju en liten försommarfest i samband med födelsedagen och kan bara hoppas på att det vackra vädret håller i sej! Håll tummarna! 
Ha jättesköna majdagar och njuuut!

5 kommentarer:

Monica sa...

Precis som hos dig, så har sommarvärmen kommit idag! Jag har varit ute i trädgården och rensat ogräs, klippt lite, ja, det finns alltid någonting att göra. Inget ytterplagg och kortärmat hela dagen! Härligt!
Lite regn på nätterna och den här värmen, så kommer det att växa så fort att man inte hinner med i trädgården!
Vilken fin bukett du har fått,jag såg den ju på Instagram och förstod att du fått den av din kör!
Ha det riktigt skönt i ditt fina båtsmanstorp!
Kram till dig!
Monica

Erikslundsliv sa...

Nu exploderar verkligen naturen och allt går plötsligt lite för fort. Vi som längtat så och nu är det sommar! Härligt!
Det prunkar verkligen hos dig och för mig blir det nog ett besök på handelsträdgården efter jobbet idag. Det ser tomt ut i mina krukor ute!
Ha en fin helg!
Kram, Ann

HWIT BLOGG sa...

Förra måndagen snö och nu full sommar! Ja maj var/är en märklig månad men nu njuter vi på och tar till vara på varje sekund...
Härliga bilder du bjuder på!
Kram från Titti

Solstrimmor sa...

Tror du bestämde dig att flytta ut till torpet. Det är ju NU som man formligen SER hur det växer! Så kul att Dillpionen tog sig så bra, de kan minsann vara lite kinkiga i början. Passa på och njut av livet på landet såhär i försommartider. Det är ju det här vi längtat till hela långa vintern. För NU ska väl det härliga stanna kvar? Hoppas du kan fira din födelsedag därute... du är ju en majflicka du!

Ha fina dagar!
Kramar från Eva-Mari

Christina Mari sa...

Så nydelige bilder.
Sommerlig spør du meg.
Ha en god kveld.
Klem Christina