lördag 13 maj 2017

Grönt, torrt, kallt och blåsigt


Löjtnanshjärtat står fortfarande kvar inne i torpköket, likaså hallonplantan som jag köpte för någon vecka sen! Jag vågar bara inte plantera ut dem ännu i denna kyla, som fortfarande råder!
Soligt och vackert, men sen kommer nätterna och minusgraderna...brrrr!!!


Doftpionerna ligger fortfarande under täcket, jag vill verkligen inte att de ska frysa bort! Både nävan och stjärnflockan (närmast i bild) verkar inte bry sej om kylan, som tur är! 


De tidiga bondpionerna har bråttom, som jag visat tidigare, och verkar inte ha tagit skada av minusgraderna...


Grönskar gör det, både vinbärsbuskar och ogräs frodas här på baksidan av torpet.


En tidig morgon i veckan här, och jag har varit kattvakt åt grannen, och därför åkt hit tidigare! Så soligt och vackert, och man kan knappast ana att det endast är ca 2+ grader! 


Under en skön skogspromenad igår knipsade jag dessa kvistar och de får pryda min köksbänk, i väntan på syréner och pioner!

Det är nog den märkligaste icke-vår jag varit med om!
Nu kan vi bara hoppas på lite värme och normala temperaturer, men framför allt R-E-G-N! 

Önskar er en fin majhelg!

4 kommentarer:

Erikslundsliv sa...

Regnet kommer nog till veckan som det ser ut. Jag vill nog ändå ha lite mer värme mest av allt. Som jag frusit sen jag kom hem från semestern i Spanien!
Det ser härligt ut på ditt torp! Inte kan man tro att det är 2° på bilderna.
Jag bär mina krukor ut och in och nu vill jag ju helst slippa det resten av sommaren!
Ha en fin kväll1
Kram, Ann

Hajan sa...

Nej det är nog säkrast att vara rädd om sina växter.
Det är väldigt sent med det mesta i vår. Sköta om det gröna
är nog det bästa.

Solstrimmor sa...

Nu m å s t e det vara slut med frostnätterna! Har väl aldrig varit med om maken! Det regnar här nu och har gjort det rejält, jag ser det på pölen på gatan. Och nästan alla mina växter har stått ute i natt och det är nu på morgonen +6. Så det tar sig!

Ser dina rönnkvistar och ler, jag smög ut i går morse och knipsade några från en buske här på gården, möjligen nån slags try. Sneglade på rabarbern men den är inte tillräckligt stor än, en stjälk av den får bli nästa tjyvning...

Nu önskar vi varann en fin fortsättning av maj, den som ska vara så ljuv. Hoppas att du snart kan få löjtnantshjärtat i jorden och täckningen avtagen från doftpionerna. Så vill jag säga tack för att du ger mig så fina kommentarer, nu senast för nygamla skåpet.

Sol och regn över dig!
Kramar från Eva-Mari

MårsArt sa...

Jag älskar dom gamla torpväxterna". Vi har/hade såna vid vår sommarstuga vid Boren i Borensberg när jag växte upp. Sommarstugan är kvar i en modernare form men tyvärr är många av de gamla växterna borta.
Kram
Agneta