måndag 29 maj 2017

Blomstertid


 Blomstertiden har verkligen börjat med besked! Några konvaljer finns i gruset på min gård på torpet, och jag plockade in några i väntan på stället uppe i skogen. En fin morsdagsblomma, som hör till.
 Visst kom syrénerna, både de lila... ...och de vita! Trodde de lila hade frusit, men i helgen kom även de till sans, även om de inte var lika många som de brukar!  Jag har bott på torpet nästan hela veckan och det blev varmare, och varmare! Kvällarna var helt ljuvliga, med sollcellslalmporna som tändes och ljuset som dröjde sej kvar! En kvällsbild på tulpanerna som fullständigt exploderat i helgen! 
Knappt man hinner med alla blommorna nu!

Jag hoppas bara på lite (eller mycket) regn nu. Igår fick vi lite och jag hoppas på mera!

Ha en fin start på veckan!

5 kommentarer:

Monica sa...

Vilka härliga bilder från din torpträdgård! Även här har det varit otroligt varmt, men det verkar som det har vänt nu. Vi fick ju en skur igår, som varade 2-3 minuter, men vi skulle behöva mycket mer, precis som hos dig.
Man får gå ut varje dag och njuta av blomningen, för det går fort nu...
Önskar dig en fin försommarvecka!
Kram, Monica

MårsArt sa...

Liljekonvaljer och syrener är examensblommor för mig och några av mina favoritblommor. Både för dofterna och fina minnen. Visst blommar dom väl tidigare nuförtiden? Beror kanske på det förändrade klimatet. Ha det så skönt och njut av ditt gulliga torp och trädgård.
Kram
Agneta

House and Garden by Bia sa...

Oj så det blommar hos dej !!.....här har inte ens äppelträdet slagit ut ännu, men det börjar synas lite rött på blommorna nu ;)...allt är försenat hos oss !
Kyligt i dag med...i går var det dock 20 grader i skuggan, ingen värme i sikte heller, såå tråkigt, sommaren kommer att försvinna snabbt tror jag. Blir det dåligt väder i sommar så reser vi igen till sen sommaren .Antagligen till Medelhavet ;)...ni i södra Sverige har kanske lite bättre väder än vi i mellersta delarna...
Ha en fin vecka nu !!
Kram bia

Solstrimmor sa...

Dina tulpaner lyser verkligen i skymningen! Ja, nu är det lätt att leva. Syrenerna håller på att slå ut här på gården och jag ska smygnorpa en om jag vågar. Det doftar så gott av spirea, man blir nästan yr! Efter alla soliga dagar regnar det idag och ska så göra hela dagen. Och tänk, det är härligt det med! Behövs verkligen nu.

Passar på att sätta dörrar på mina låga bokhyllor idag. Ett perfekt jobb när regnet smattrar mot fönstret. Jag försöker gömma så mycket som möjligt av alla måstesaker jag har. Har kommit in i ett cleanmood...

Önskar dig en fin dag! Med regn!
Kramar från Eva-Mari

Freedomtravel sa...

Vackert med alla blommor! Fin årstid nu :)