fredag 2 februari 2018

Februari, snökanoner, feelgoodläsning och pelargoner


Alldeles nyss tog jag ovanstående bild, på grannens snödroppe. Jag såg den igår när det var barmark, innan snökanonen kom. 
Det var nog de största snöflingor jag sett - som stora näsdukar och tätt, tätt! 
Från barmark, till full vinter igen! Precis som i veckan som gick. Efter en vårlik helg med sol och barmark, kom snön i tisdags, för att sedan smälta bort nästan helt i onsdags, och igår var det dags igen för nästa snöväder! Det håller på idag också.


Jag hade i alla fall en ljuvlig dag på torpet förra helgen, med sol och plusgrader. Jag klippte ner pelargonerna och solen lyste in på dem. De syns lite vagt i förgrunden. Den gröna vid fönstret är min kära Fragrance, som verkar stortrivas.  Ett efterlängtat paket låg i min brevlåda i onsdags. Det var boken som min kära bloggvän Eva-Mari just har givit ut. Det är hennes tredje, och är en riktigt härlig feelgoodbok. Så upplyftande med hennes sköna sätt att skildra vardagen med dess upp- och nedgångar och hur livsväven kan te sej. 
Jag känner mej lite hoppfullt varm innombords och har redan läst ut den! 


Jag har nästan tröttnat på icatulpanerna, som aldrig slår ut, utan torkar ihop, så jag köpte dessa Primulor istället! Hoppas att de står lite längre!

Det är fredag, vitt ute, och snön yr lite vilset. Det är februari och ljuset håller på och hitta tillbaks.
Kanske blir det lite bullbak idag!

Ha en skön fredag och helg!

6 kommentarer:

Monica sa...

Tänk att ni har snö! Det har vi inte fått här nere - än...
Men nu ska det visst bli kallare väder med någon minusgrad på dagen och flera på natten. Dock ingen nederbörd, tror jag.
Bilden från ditt torpfönster är precis så där ljuvligt romantisk, som jag föreställer mig att det är där! Och du har klippt ner pelargonerna; det är väl ett bra vårtecken!
Jag blev riktigt sugen på att läsa den boken...lite feel-good kan man behöva så här års!
Ha nu en riktigt mysig och skön helg!
Kram, Monica

HWIT BLOGG sa...

Härliga bilder och ja jag håller med om tulpanerna som aldrig slår ut, sååå trist! Dina bilder andas vår även om det är långt kvar...
Kram från Titti

Solstrimmor sa...

Så hoppfullt med snödroppen men nog ser den allt lite frusen ut! Det räcker med snö men tyvärr ser det ut att bli mer. Vitt och vackert är det hursomhelst.

Så du har börjat klippa ner? Min Fragrance står bakom en gardin och tycks ha klarat sig, skulle nog se ut som din om den hade fått ha det lite svalare. Men snart ska den få ny jord och det blir många nya barn när den toppas. Är så tacksam att ge bort! Dessutom doftar den som morfars målarlåda!

Tack för dina fina ord om min bok, jag är så glad! Om den dessutom ger en skön känsla inombords så är jag mer än glad.

Tulpanköpen är som ett lotteri, ibland slår de inte ut även om de är köpta i blomsterhandeln. Mina senaste från Ica slog ut! Nu är det de blyga pärlhyacinternas tid här, kan inte få nog av dessa och så älskar jag doften!

Ha en fortsatt fin helg trots vädret.
Kramar från Eva-Mari

Erikslundsliv sa...

Jag har också fått min bok och ska snart börja läsa den, jag längtar!
Mina pelargoner ska snart få komma in från garaget och det är så kul när de sätter fart.
Visst blir man lite trött på tulpaner som inte vill slå ut och bara torkar ihop. Det är verkligen skillnad på olika tulpaner. Nejlikor är så bra tycker jag, de står sig i en evighet och inte skräpar de heller. Just nu är det fusk-ranunkler i min vas och det går bra det med. De ser väldigt riktiga ut faktiskt!
Ha en fin helg!
Kram, Ann

MårsArt sa...

Härligt med snödropparna som trotsar vintervädret. Här har vi ingen snö alls, men det ska komma en period med kallare väder. Kanske snö?
Bara att gilla läget...
Den där boken är jag nyfiken på. Har ju läst "Livet efter Mats".
Ha en fin helg!
Kram
Agneta

House and Garden by Bia sa...

Bara vitt, vitt ute hos oss. Vi har nog fått 1 och en halv meter snö nu, och så stora högar med snövallar efter snöskottning med traktor och dyl. Det var som att vara i en sagovärld idag när vi var ute och gick, Såå vackert och solen sken mot snön ja, du kan kanske tänka dig !
Och snödroppar så fint !!....det lär dröja hos oss, haha...
Ha en trevlig helg !
Bia