torsdag 25 januari 2018

Vårvindar, körsbärsblom och morotssoppa


 På köksbänken har körsbärsblommorna slagit ut! Det tog väl ca 10 dagar denna gång. Så härligt med lite riktig vårkänning här hemma! 

Igår försvann vintern - huxflux, så var den bara borta! Jag som njöt så av det vackra vintervädret!  Det decimetertjocka snötäcket är puts väck och +8 grader! På ett par timmar var den väck! Så snabbt det kan gå från vinter till....ja, nästan vår i alla fall! 
Gröna gräsmattor igen och en och annan slaskig snöhög här och där.Jag har haft semmelpremiär också! Jag vet att det inte är dags ännu, men jag blev så sugen. Men ack, den var riktigt torr och tråkig! Så det blir inga köpesemlor mera. Jag får nog baka själv i så fall.Under en jobbeftermiddag med väninnan bjöd jag på morotssoppa! 
Den var riktigt god från köket.se! Prova gärna den! Den kryllar vitaminer och nyttigheter vill jag lova.

Vi får väl se hur det blir med vintern då. Säkert får vi minst en laddning till, men snart är januari slut! Så skönt det ska bli! Bara en vecka kvar!
Ha det fint!

6 kommentarer:

Monica sa...

Åh, så härligt med den blommande körsbärskvisten! Den är precis så där skir och fin, som jag gillar så mycket! En riktig föraning om våren!
Var ute och kollade lite i rabatterna idag och hittade faktiskt några blommande vintergäck! Och snödropparna var ett par centimeter höga! Men än har vi februari kvar...
Den där morotssoppan ser jättegod ut! Vi har också ätit soppa här idag: Hemlagad Mexicanasoppa med lök, paprika, majs, tomater och hönsbuljong! Och knäckemackor med ost. Såå gott!
Ha det gott, kram, Monica

Solstrimmor sa...

Men tänk att de har slagit ut nu! Så vårlikt och förtröstansfullt hos dig. Här är slask och blött och grått. Snö har vi så det räcker och blir över även när det nu töar.

Morotssoppa är toppen, trodde vi skulle få soppa när jag var bjuden på tjejlunch igår men det blev en vegetarisk lasagne med blomkål... ljuvligt god! Susannes recept från Gokväll.

Väntar på bokleverans idag. Hur spännande är inte det?

Ha en fin helg!
Kramar från Eva-Mari

House and Garden by Bia sa...

Ja vädret är nyckfullt!...idag snöar det "finsnö" här och blåser. Det blir en innedag för mig ! Vi har också ätit köpsemla och den var heller inte god hos oss...grädden var frusen !!...få se om vi köper igen...men inte på samma ställe i alla fall ;))
Ja min födelsedag blir lugn vi firade ju igår på restaurang så vi slappar bara idag ;))
Ha en fin lördag !
Kram

Anna Ström Åhlén sa...

Nu när vi har Instagram så har jag inte tänkt på att du fortfarande bloggar! Så kul att kika in här igen.

Morotssoppan ser väldigt god ut. Måste absolut spana in receptet.

Trist att semlan var torr. Ja, baka själv är nog bäst.

I övrigt längtar jag som du efter sommaren. Det var underbart att se körsbärsblommorna!

Kramar

Erikslundsliv sa...

Så fint med körsbärsblom redan nu! Här är det full vinter med massor av snö och ingen vår i sikte än.
Så gott med soppa, det gillar jag verkligen!
Ha det gott!
Kram, Ann

Hajan sa...

Åh så vackert Du visar. Det är ju inte underligt att man längtar till våren.
Måste tänka ut något bra till min kuvös- Det får inte bliva för
mycket, då klara jag inte av det. Ju äldre man bliver så är det.....
ja just det.