torsdag 27 september 2018

Trädgård och innemys


Vädret har verkligen växlat, men i tisdags var det en riktigt härlig och solig dag på torpet! Då gäller det att passa på att få lite uträttat. ...och njuta lite mellan varven av Tvillingsporren som fått ny fart och blommar för fullt! Olivträdet och Fikonträdet har fått flytta in, eftersom vi har haft frost redan.  Gräset är klippt igen, och nu håller jag på och klipper sly - alltså dessa skott som dyker upp lite här och där!

Det är vinteräppelträdets tur att fälla äpplen och det blir massor där också. 
Jag tar lite saker i taget - krukor ska tömmas, humlen klippas ner, trädgårdsmöblerna in etc. etc.! Det blir som sagt, lite då och då när vädret är lämpligt! Så bra när man kan välja.Idag blev det riktigt ruggigt på eftermiddagen - ett fint regn och som gjort för innemys i lägenheten och lite allmänt vardagspyssel.
Gympan är avklarad för denna vecka och det samvetet är i alla fall stillat.

Ha ett härligt slut på veckan!

5 kommentarer:

Monica sa...

Så duktig du är och så fint det ser ut i torpträdgården! Här har det inte blivit mycket gjort i år p.g.av min huvudvärk, men i morgon har jag fått tid hos en öronspecialist, så vi får hoppas att han hittar felet! För det finns mycket att göra i trädgården...
Kram, Monica

Meta sa...

ser trevligt ut hos dig. trots storm och regn.
Här är det lite av varje som kommer ner äpplen faller grenar går av och regnet både strilar och öser ner. Man får va glad att ha tak över huvudet.
Det är mycket som ska göras men tar man lite i taget så går det bra. än får vi nog fina dagar att vara ute i.
Ha det gott
Kram Meta

Solstrimmor sa...

Fina sensommarminnen fångade på bild. Nu kommer hösten med sina. Din tvillingsporre är magnifik, har provat den en gång, vi gillade inte varandra. Tänk så bra att vi har olika favoriter.

Ha en fin helg min vän!
Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Ja skönt att ta det lite när man hinner och vill...idag blir det soffhörnet. Har en massa "måsten" och olivträden står fortfarande ute men men. Idag vilar jag!
Höstkram från Titti

Loppisälskare sa...

Oj vilken fart det var på den tvillingsporren, otroligt fin.
Här har pelargonerna kommit in i andra andningen och blommar fint på trappan, annars är det höstligt värre nu. Ändå trivs jag med det och det känns mysigt att boa in sig inne och njuta av en promenad då och då.
Ha det fint!
Kram RosMarie