fredag 5 oktober 2018

Svamptider, kyla och fem år


På balkongen står gårdagens svampskörd! Några liknande skördar har jag burit hem senaste tiden, men något svampår är det inte, men ändå - efter denna extremtorra sommar, trodde man väl inte att det skulle bli någon svamp alls! Har mest hittat gula kantareller, trattisarna verkar lite sena, eller så har "svamptjuvarna" varit där före mej! 
Gårdagens gympa och dessutom ett par timmar i skogen, känns i kroppen idag vill jag lova! 


Vi har haft frost på nätterna och kyliga dagar, men inomhus har mina höstastrar slagit ut! Härligt med lite blommor!


Idagarna är det hela fem år sedan jag fick tillträde till min lägenhet! Tänka sej - FEM ÅR!  Inte klokt så tiden rusar iväg! Jag minns hur jag höll på här en månad innan jag flyttade in, målade väggar, tapetserade och donade! Spännande och härligt var det såklart och så fint att få sätta sin egen prägel på sitt boende! 


Jag älskar verkligen min lägenhet! Den är helt underbar och jag trivs så jättefint här och vill nästan inte lämna den!
Det ska jag nog ändå göra idag, för det är mycket som behöver göras på torpet inför vintern. Jag får nog en skön eftermiddag därborta med solen och de gulnande träden!

Önskar er en fin och skön helg! 

5 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Tänk, redan fem år sedan! Du har det så trivsamt så jag förstår att det bara är torpet som kan trumfa den! Idag har jag vinterbonat balkongen. Fast det kändes konstigt, det var säkert 20 grader i solen. Men vi vet ju vilka tider som väntar runt hörnet.

Ha en fin torpdag.
Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Förstår så väl att du trivs i din lägenhet; det har jag sagt många gånger! Den verkar ligga så bra, fritt, men inte isolerat och dessutom på gångavstånd från torpet. Och sen har du en underbar balkong, det gillar ju jag. När jag ska flytta härifrån en dag, önskar jag att jag kan hitta något sådant...
Ha en skön helg, kram, Monica

HWIT BLOGG sa...

Ja så fort går 5 år! Vips! Så roligt att läsa att du trivs så bra, det måste vara en härlig känsla. Den har jag totalt saknat de sista 3 åren här, hoppas flytten hem blir bra...
Fredag igen och ha det gott nu!
Höstkram från Titti

Meta sa...

Härligt med egenplockad svamp jag är dålig på sånt så det är tur vi har torget där man kan köpa och lossas att man plockat. Hihi.
Jo minsann hösten är här och det är bara att inse och ta sig i kragen och röja upp. Den här veckan ska det bli varm fin Brittsommar det gilla jag då är det lite lättare att ta tag i det som ska görs ute.
Ha det gott
Kram Meta

Loppisälskare sa...

Ja tiden går verkligen fort. Det är omöjligt att gissa rätt på tid när man tänker tillbaka. Jag gissar alltid fel, är det två år sedan tror jag ett osv.
Just nu är hösten helt underbar och jag njuter och försöker ta till vara på dessa dagar. Önskar jag vore svampmänniska och visste om ställen. Skogen man gick i förr är alldeles förändrad och jag hittar inte längre. Ställen som ligger nära är alltid redan dammsugna av andra.
Din lägenhet ser verkligen väldigt ljus och härlig ut. Skönt att trivas i sitt hem, måste vara jättejobbigt om man inte gör det.
Ha det gott!
Kram RosMarie