torsdag 25 oktober 2018

Vintertecken, elefantöron och ny dator

 

Ett tydligt tecken på att vi går mot vinter är ju att min trogna kaktus blommar. Precis så där lite obemärkt som den brukar, efter att ha stått ute i hettan på balkongen hela sommaren!


Plötsligt spricker den bara ut i fantastiska kaskader av vitt och knallrosa! Denna otroliga blomma med sina sirliga detaljer!


En växt som kämpar mot kylan, efter flera frostnätter, är ju min murgrönsviol. Det är bara en tidsfråga innan den får gå i soporna!

 

Elefantörat har vuxit sej stor på alla breddar, och jag vet inte vad jag ska göra med den! Antar att jag måste ta bort alla småskott som kommit i krukan. Någon som vet?

!
 
Ni ska veta att detta inlägg var en kamp - kanske inte just under själva inlägget men INNAN! Ny dator ni vet! Ett elände med allt nytt! Bara att lägga in bilder var ett mysterium, som till slut löstes, fråga mej inte HUR! Dessutom sitter knapparna på fel ställen, så det blir fel hela tiden!
 
Nåväl - ute är det betydligt kallare nu och vinterjackan har åkt fram och handskarna och i helgen ställer vi om tiden. Det är bara att bita ihop om mörkret och kylan som kommer och gilla läget helt enkelt.
 
Önskar er en härlig helg framöver med många sköna levande ljus!

3 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Åh, en ny dator framkallar både nyfikenhet och hysteri! Du är duktig som överhuvudtaget rätar ut alla frågetecken på egen hand. Jag skriker på min bror!

Min kaktus är lite efter din men jag häpnar varje gång den orkar blomma så dålig skötsel som den får.

Min dotter har planterat om alla små bebisar på sitt Elefantöra, jag har fått ett som nu ser precis ut som ditt. Jag tänker göra som hon och få en massa barn att ge bort. Utmärkt värdinnegåva!

Ha det gott, jag håller på att återvända till verkligheten, är på sluttampen i mitt skriveri, fattar inte att det återigen blir en bok!

Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Åh, så fin din novemberkaktus är! Via hade en sådan i många år, men till sist gav den upp och dog. Sedan dess har jag inte riktigt lyckats med någon sådan!
För att inte tala om ditt elefantöra - jag har just slängt mitt, som bara tappade blad efter blad. Jag är inte bra på krukväxter...
Ny dator är ju roligt, men jag, som är helt oteknisk, tycker att det är jobbigt!
Ingen frost här än, men nu varnas det...
Kramar, Monica

Inger sa...

Hva gjør du for å få Elefantøre til å vokse/trives. Glad for svar. Hos meg får bladene brune flekker før de faller av. Prøvd mange ganger. Hilsen Inger