torsdag 15 november 2018

En blandad vecka

 
Torsdag eftermiddag och det känns alltid som om min vecka slutar just här - efter gympan. Jag har oftast inget direkt inplanerat som löper varje vecka.
Veckan som gick har varit lite blandad i vädret och soltimmarna känns så viktiga nu när dagarna är korta.
När väl solen är framme är det helt fantastiskt att gå i skogen och ladda lite sol mellan träden. Så har jag gjort då och då i veckan, ibland har jag hittat svamp, och någon gång blev det lite tallris.

 
Utanför min balkong har lärken ändrat färg och nu lyser barren, för att snart falla!

 
En kulen eftermiddag hade jag några ur teatergänget här inför ett projekt vi just nu håller på med. Det blev mest fika med kladdkaka och julservetter. En härlig stund med vännerna, medan mörkret föll utanför.

 
Jag har hängt upp lite "snöflingor" i mitt mellanfönster - kanske en liten fingervisning om att det åtminstone bör vara lite frost snart.

 
Så här såg det ut i morse och solen hade just gått upp, jag äter frukost till morgonteven och njuter av utsikten.

 
Idag upptäckte jag just att Saintpaulian börjat blomma igen!
Den har ju blommat rent otroligt hela sommaren, men nu fick den fart igen, där den stått lite undanskymd. Lite hoppfullt med blommor som trivs, trots november.

I helgen är det julmarknad hos Violan, som jag nämnde tidigare. Kanske hittar jag de första hyacinterna eller något annat fint.
Jag tror att jag sätter upp en ljusslinga på balkongen också.

Ha ett härligt slut på veckan!

3 kommentarer:

Monica sa...

Härligt med lite solskensbilder! Just idag har det faktiskt varit soligt och skönt här också; min syster och jag gick en skön promenad. Och det blev t.o.m. lite trädgårdsarbete, mycket som ska klippas ner och nu har de flesta löven fallit så det är lite att räfsa också...
Ha en skön helg, kram till dig, Monica

Solstrimmor sa...

Här skiner hon idag, vår efterlängtade sol! Och jag lägger märke till det, nu har jag kommit ut ur min bubbla! Lite tomt men samtidigt skönt.
Jag tänder också på balkongen i kväll, det är ju bara två veckor kvar till advent! Har till och med köpt en nylanserad ekologisk glögg, Lilla Hyttnäs, Carl Larsson-gården har gett sig in i glöggvärlden! Spännande värre.

Ja, de verkar inte vilja visa sig utomhus, snöstjärnorna, kanske lika bra att ha dem inne. Var det inte i år det skulle bli en vargavinter? Men, det är klart, den har nog inte ens börjat än, vintern.

Jättesöt och lite ovanlig Saintpaulia. Fattar inte att de blommar nu... men glädjande såklart. Hoppas du får en fin helg!

Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Skönt att ta slutet på veckan som det kommer, bara sådär. Gillar det. Solen visade sig idag och det var helt vindstilla, magiskt...
Önskar dig den bästa av helger!
Kram Titti