torsdag 1 november 2018

Glimmande november, blomsterglädje och mera svamp

 Just idag presenterade sej november som en ljus och solig dag, med blå himmel och svaga vindar. Man tackar!

 
 I mitt kök letar sej solen in och den står lågt nu och når långt in. Härligt skönt med ljuset, efter flera dagars dis och grårugg.

 
 Kaktusen har blommat över, men det lyser ändå i själva bladen.

 
 Orkidéerna har fått nya stänglar. Vilken otrolig blomma detta är! Denna har just blommat ut (kvisten med blommorna är fejk) och genast dyker det upp en ny grön stängel, som snart ska knoppas och blomma. Något att glädjas åt i vinter, för när de blommar, så blommar de länge.

 
Just hemkommen från skogen vid torpet och det verkar som om "svamptjuvarna" har plockat slarvigt. Det blev en rejäl skörd! Det fick gå undan för dagsljuset höll på att försvinna och då gäller det att snabba på.

Visst märker man att vi har vintertid och att dagarna blir allt kortare och det gäller att ta vara på dagsljuset. Jag hoppas på flera soliga novemberdagar.
Nya datorn är toppen och jag känner med så nöjd, och nu gick det lättare att få till bilderna också.
 
Jag önskar er en skön och fin Alla Helgonshelg framöver!

3 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Glad över att du klickar med din nya dator. Man vill ju ha kort inkörssträcka, det ska funka utan mankemang!
Jag har jobbat så hårt en längre tid, har knappt märkt hur vädret varit... men NU är mitt manus på väg ut på läsrunda och idag märkte jag att det regnade. Idag har jag städat också. Det behövdes, minst sagt. Inte har jag fattat att det är All helgonahelgen förrän idag heller!

Önskar dig en skön och fin helg.
Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Ja, så här års gläds man åt varje solskensdag! Jag lyckas varje år glömma hur tidigt det blir mörkt redan i november. Och att sommartiden tar slut gör ju stor skillnad på en gång!
Så härligt med trattkantarellerna! Jag har just fått en ny laddning torkade sådana från Aggie och dem gav jag till döttrarna, som också älskar svamp (ja, Aggie visste det).
Nu hoppas vi på en solig, fin helg!
Kramar, Monica

Margareta sa...

Man blir glad när solen skiner i november. Dagarna är korta efter att sommartiden upphört. Tycker det gör mer än en timme.Men tiden går ju fort,så snart vänder det igen.Fina bilder som alltid i dina inlägg.
Svamphögen var ju stor.Så roligt!Jag tittade idag efter trattkantareller.Det fanns några kvar,där jag plockat tidigare,men de var små.
Hoppas du och datorn får vara goda vänner framöver.
Ha en fin vecka!
Kram Margareta