fredag 14 juni 2019

Dagar för sinnena

 
Vilken fantastisk Rhododendron hon har, väninnan som jag var bjuden till igår! Hon bor i ett gammalt hus med en gammal trädgård och denna tog nog priset! Så otrolig den är!

 
Vi blev bjudna på himmelskt god kycklingfile, som var marinerad över natten, fick jag veta! Sanslöst god!

 
 Efteråt fick vi kaffe och morotskaka med jordgubbar på verandan.
Vilken härlig eftermiddag och så roligt att få lära känna kvinnan i det fina huset med trädgården, som jag gått förbi så ofta här i byn.

 
Alldeles nyss på torpet och min Paradisbuske går ju inte heller av för hackor! Den är otrolig i år och växer nästan in i äppelträdet. Tänk, en liten buske som jag fick på min 50-årsdag!
 
 
I mina lådor växer det också väldeliga! Här syns koriander, morot dill och sallad av olika slag! Så härligt! I helgen ska jag nog skörda dillen!
Det gäller att hinna med allt nu! Flädern har börjat blomma och ska det bli saft måste det bli nästa vecka, och så midsommarsnapsen förstås...!
Dagarna varvas med bjudningar, utflykter, trädgårdsskötsel och just imorgon sjunger delar av min Damkör på ett vernissage på Arbetets museum.  Härliga tider!
Önskar er en underbar junihelg!

3 kommentarer:

Monica sa...

Så trevligt det låter med bjudningen hos din nya väninna! Jättefin rhododendron! Grannen bakom vår tomt har en likadan, som nog är den största jag någonsin sett! Den är nog över 4 m hög och säker 5-6 m i diameter. Men den är överblommad nu.
Den där kycklingfilén låter så god! Du fick inte möjligen receptet? Jag är alltid pigg på att prova nya rätter med kycklingfilé!
Din paradisbuske är ju helt ljuvlig! Visst blir man förvånad när man tänker på hur mycket växter växer? Vi har en tall nere på vår tomt, som är drygt 12 m hög. Den hoppade jag över när jag var liten...
Ha det gott i sommarvärmen, kramar, Monica

HWIT BLOGG sa...

Ja det är härliga tider...men jag hinner inte med alls! Härlig bjudning och alltid kul att träffa nya vänner :)
Blir så glad av dina bilder!
Sommarkram från Titti

Solstrimmor sa...

Juni är verkligen sinnenas månad! Vilken otrolig rhododendron! Och din paradisbuske ligger minsann inte långt efter. Kul med nya bekantskaper, de förgyller livet. Ser dina odlingar... vilken dill! Har alltid tyckt att just dill varit så svår att få fin. Du har lyckats!

Ha en fin ny härlig junidag!
Kramar från Eva-Mari