måndag 3 juni 2019

Junifest


 
I lördags dukade jag upp till fest i mitt torpkök! Egentligen en försenad födelsedagsfest, och regnskurarna och kylan gjorde att det fick bli inomhus i år. Vi var nio personer kring bordet och det gick utmärkt det också. Det är alltid svårt detta med vädret när man bestämmer ett datum.  Här syns skagenröra på rågbröd...


Några snittar med tapenade på baguette, samt krustader med kantarellost, längst bort... 
 Jag gjorde smördegspizzan a la Jansson - en favorit..
 

 Jag fick en vacker ljusstake av rara väninnan...

 
...en enorm Fuchsia av min farbror och hans särbo. Hoppas att jag kan sköta den - jag har aldrig ägt en sådan! Så vacker!

 
 Efteråt tog vi en promenad över till grannen (som också var med på festen) för att beskåda den enorma trädpionen! Vilken skönhet!

 
Igår var det vackert och milt igen, med sol och jag ägnade dagen åt min trädgård och njöt av tulpanerna, som jag ju visat flera gånger nu, men de är verkligen i sitt esse nu!
Jag har även planterat ut nävorna lite här och där. Kanske kan de stävja ogräset lite.

Då har jag alltså mer eller mindre flyttat till torpet för sommaren och gör små besök hemma i lägenheten. Det gäller att hinna njuta av trädgården och fåglarna nu när det är som vackrast. Göken har jag hört varje dag.

Önskar er ljuvliga junidagar framöver!

4 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Åhå, vilket kalasbord fyllt med godsaker! Den där smördegspizzan a la Jansson tilltalat mig som älskar Janssons frestelse! Kanske du vill dela med dig av receptet?
Vilka fina presenter du fick! Fuchian, vilken bjässe. Min mor hade Fuchior i alla möjliga fasoner och färger, hon övervintrade dem i garaget. Du kan säkert sköta den.
Trädgården på ditt torp är verkligen vacker! Såklart du vill bo mitt i drömmen. Nu hoppas vi på fina sköna härliga junidagar framöver. Såna vi drömmer om under vintern.

Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Åh, den festen hade jag gärna varit med på! Så mycket gott! Precis i min smak, alltihop! Tänk att du har så stort att nu utan vidare kan sitta 9 personer!
Och din trädgård är ju underbar nu; tulpanerna är fantastiskt vackra; jag gillar ju sådana färger!
Så skönt att du har så nära mellan torpet och lägenheten! Är det så nära att du kan gå emellan?
Ha det så bra, kramar, Monica

MårsArt sa...

Alldeles för sent, men Grattis! Visst är denna tid alldeles underbar med allt som växer i naturen. Och din Fuchsia, vilket ståtligt exemplar. Minns att fuchsior alltid fanns i mitt barndomshem. (Jo,jag knäppte/ploppade en och annan blomma i smyg...) Så mycket gott du bjöd på, jag blev sugen på en hel del. Ha en fin sommar Lisa.
Kramar
Agneta

Annica sa...

Vilken mysig födelsedagsfest i ditt gulliga torp. Kan tro att alla var nöjda med allt du fixat. Göken hör jag också här hemma, så spännande och fascinerande att höra.

Fortsatt fin helg till Dej!
Kram Annica