fredag 13 september 2024

Septemberbilder


Äntligen är September sej lik. Svalare, regn och lite sol har vi haft. Riktigt kallt för i morse var det bara 5 grader. Så skönt ändå och jag andas ut lite. Höstastrarna har börjat slå ut, först de vita, sedan kommer de lila. 


Ett par septemberbilder från huset jag hyrde 2011-2013. Den jättefina verandan, där man kunde fixa till det så fint...



På torpet blommar nu Tidlösan. Den är alltid så punktlig. Den står under plommonträdet och när plommonen nästan är slut, då slår Tidlösan ut.


Avslutar med en riktig höstkrans av ljung.

Väldigt skönt väder är det, som sagt. Nu känner jag igen September. Idag har jag börjat klippa gräset och orkade två tredjedelar och sparar resten tills i morgon. Jag njuter i fulla drag av min favoritmånad, önskar er samma njutning.



 

fredag 6 september 2024

Septemberhetta och mera äpplen


Septemberhettan dallrar utanför fönstret, och min Summersnow verkar ändå trivas...


Den har aldrig varit så ymnigt blommande som i år.


På torpet går nästan inte att vara utomhus, eftersom solen och den nästan 30-tradiga värmen är outhärdlig, i alla fall för mej som inte tål värme av detta slag. Jag hade hoppats på sköna svala septemberdagar, men de kanske kommer.


Energin går åt till äpplena, som aldrig verkar ta slut. Här är jag just hemkommen från en rejäl tömning och nya äpplen har redan dråsat ner.
 

Kvällar och morgnar, som här i morse, är otroligt vackra och helt ljuvliga när dimman lättat.
Veckan blev ganska intensiv med både äppelfix och ett vikariat som körledare igen, då min efterträdare blivit sjuk. Roligt och intensivt blev det. I helgen väntas värmen fortsätta och jag kommer att kratta äpplen och försöka fixa lite på torpet.
Ha en njutningsfull helg och kanske är det de sista sommardagarna nu för denna säsong.