lördag 2 juni 2012

Väder lek - väderlek - väntlista


En lek med ord och en lek med vädret kanske....
Det verkar ju som om vädret behagar leka med oss såhär i början av  fagraste juni...

Mina nyköpta blommor står på väntlista - ingen utplantering ännu! Hela min veranda är full av skonade blomster som bara väntar på solen och värmen och nya krukor och kompisar att trivas med.
Den här lilla ljusrosa (vet inte namnet) ska få kombineras med något annat vackert och passande - kanske blir det en rosa pelargon, eller en vit, engelsk...! Jag längtar verkligen efter att få kombinera och komponera i krukorna.


Igår var det vinterkyla, idag blåser det så att det dånar i huset och träden böljar utanför fönstren så man nästan blir sjösjuk när man tittar ut. En sak är säkert - nu kan det bara bli bättre!


Igår kväll blev det brasa i kakelugnen, det blir samma sak ikväll!
Hur gör ni för att muntra upp er en junilördag när vädret busleker?


Ha en fin lördag!

24 kommentarer:

M/S Design sa...

Det blev en brasa här med!
I dag ska vi på uppvaktning till ett par som bor i ett litet litet hus, dom har räknat med att vara ute under paviljonger men jag tvivlar på att dom står kvar i den här blåsten...
Kram
Mariana

Monica sa...

Säger detsamma om blommorna, de står i sina kassar under balkongtaket, glad jag inte hann ta med dem till landet och gräva ned förra helgen. Här blir det TV-tittande, det ägnar jag mig sällan åt och nu passar det alldeles utmärkt. Vad mörkt det plötsligt blev och vilket ruskväder, kanske lite städning passar också. Och te, lite gott att äta, läsa. Ha det så trevligt inomhus och njut av brasan, är lite mysigt det med även om det känns som fel årstid detta nu.

Eva sa...

Underbara blommor Du införskaffat. Visst är det trist när vädret är kallt och blåsigt, men huset är ju ihåligt.För min del får bli en brasa, ett glas vin, avocado med räkröra, en mysig tidning innan man somnar framför TV:n. Vi har ju blivit lovade varmare väder till slutet av nästa vecka. Vi får mysa inomhus så länge. Önskar Dig en riktigt skön helg.

bakom berget sa...

Ja, vi har då precis samma väder hos oss. Här står en kasse med gurkplantor i väntan på att få komma ut i växthuset. Jag hade inte väntat mig denna kyla. Suck.
Vad vi gör för att muntra upp oss..
Jo det ska tala om. Vi bygger ihop vårt nya matbord till vardagsrummet. Lagom sysselsättning en dag som denna :o)
Eldar gör vi oxå förstås.
Ha en fin lördagskväll!
KRAMAR Åsa.

Chokladvillan 1910 sa...

Herregud vilket väder ! Det kan inte bli sämre i alla fall... Huvva !
Vi eldar i vedspisen & i kakelugnen för att känna någon sorts värme :) Längtar också till att komponera utekrukor, det är himla kul !
Ha en underbar innekväll vid brasan för ut går vi ju inte eller hur ?
Kram Anki

Solstrimmor sa...

Vi har varit på examensuppvaktning av en nybakad ekonom och när vi kom hem kröp vi under ullfilten och sov en timme! Varmt och gott inne, ruskväder utanför... tv, godispåse! och tidigt sänggående ikväll!

Hoppas din kväll blir skön trots rusket!
Kram Eva-Mari

Finas mammis sa...

Vi har muntrat upp oss med Linda Skugges underbara rabarberpaj! Finns ingen bättre! På fm blev det skogspromenad med vovven med vantar o täckjacka på! ( det var jag o inte vovven som hade vantar o täckjacka!)

MårsArt sa...

Vilken vacker blomma!
Hoppas du får veta vad den heter, blev sugen på en likadan.
Det verkar som om vi är ganska skonade från det dåliga vädret.
Iofs är man ju van vid att det blåser från Vättern här, men det var inte alls så blåsigt igår.
Målarväder...
Ha en fin söndag.
Kram
Agneta

Fröken Grön sa...

Vädret i Skåne har verkligen växlat i helgen; alltifrån hagelstorm med åska till sol och klarblå himmel. Tvära kast med 10 minuters intervall.

Något trädgårdsarbete har det inte blivit, men kaffe på verandan och senaste numret av "Drömhem och Trädgård" kändes inte så dumt det heller!

Hoppas du får en fin(are) söndag!
/Anna-Karin

Madame Petite sa...

Ja vädret chockar... är frusen in i märgen!!!! Lite varmare idag... igår hade vi sex grader och ösregn och storm... idag är himlen något ljusare och tempen visar hela nio plus! Stackars alla examens ungar med tunna klänningar och sandaler om vädret fortsätter så här! Vinterjackan och raggsockor åkte fram igår!

Kramar

OlgaA sa...

Så är det, Lisa - det kan bli bara BÄTTRE! ;)

Nu får faktiskt lite värme komma tillbaka ;)

kram/Olg@

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken rar liten sommarblomma! Jag har planterat ut mina och dom håller vinden nogsamt på att blåsa sönder nu......eller regna sönder......eller frysa sönder.
Jag brukar alltid säga att jag brydde mig inte om vad det är för väder, men det är inte sant, jag bryr mig visst. Nu vill jag ha värme och och sol för allt blir så mycket lättvindigare då!

Agneta kram

Betongglädje sa...

Usch vilket väder vi har.. längtar efter lite sommarvärme!
Här kalasades i går... lite uppvärmning inför kommande studentfest nästa vecka!
Idag blir det en slapp dag med eldning i braskamin!
Ha det gott!
KRAM
Camilla

Kamomilla sa...

Ja himmel så kallt det är. En bloggvän till mig konstaterade att det var varmare på julafton än idag!!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ljusrosa blommor är jättefint, det köper jag iår också av dom sorter jag hittar. Inget vidare väder alls, men idag blåser det lite mindre och solen kikar fram emellanåt.
Kramar
AnnaMaria

Ingrid Andrea sa...

Hei:)
Dette var en aldeles nydelig blogg og som matcher flere av mine interesser! Jeg legger meg til som følger:)

Hilsen fra Ingrid Andrea i Den Hemmelige Hagen

Anonym sa...

Hej! =)
Tycker din ljusrosa blomma ser ut som en Nemesia....skir och jättevacker, för några år sen hade jag ofta dom i en rabatt här hemma. Vi har samma ruskväder... jag roar mej med att rama och spika upp dom fina fjärilskorten jag köpt av dej för ett tag sen. Hälsningar Rosita.

Härliga Livet sa...

Ja sjutton va kallt det är. På tal om sjö sjuk. Båtarna vid husvagnen har guppat upp och ner hela helgen. Tur man inte bor i någon båt i denna blåst och kyla. Vi roade oss med att köpa en ny husvagn. Hihi...
Hoppas det blir värmare nu så du kan plantera dina underbara blomster.
Må så gott.
Kram från andra sidan viken !!!

Anonym sa...

Jag tror att den fina rosa blomman är en Tvillingsporre, Diascia barberae. Supertacksam, blommar hela sommaren!
Märta

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Gomorron Lisa
Det kalla vädret håller i sig här, jag har semester och ska röja i huset. En tanke slog mig, i gamla blogger versionen kunde man se en procent-siffra på hur mycket man förbrukat innan det är dags och betala för ny plats. Och då undrar jag om du hittat denna siffra i nya versionen, vet att du är bra på data.
Ha en fin dag
Kramar
AnnaMaria

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Tack för snabbt svar Lisa. Och lycka till med spelningen.
Kramar
AnnaMaria

lavendel mio sa...

Så nydelig blogg!
La meg til som følger, så jeg ikke misser noe:)
Ha en fin dag, Hanne

Eleonora sa...

Vilken tur att du var så enveten och ihärdig att hugga ved till kommande kyliga dagar - nu kan du värma dig vid elden i alla fall.

Vädret har lurat oss en längre tid nu och som du säger "nu kan det bara bli bättre" - hoppas det händer snart också!

Det ska bli roligt att få se dina blomstersammansättningar snart.
Kram från Eleonora

kulturkurs för seniorer sa...

Den rosa blomman hade jag på balkongen ifjol och den blommade hela sommaren och heter tvillinsporre. Helt underbar blomma. ska köpa den i år igen kramar Kristina alfonsius