lördag 9 juni 2012

Lördagskväll i juni


Jag har just monterat ihop den lilla cafémöbeln "Läckö" från det stora varuhuset som jag passerade efter studentmottagningen...

Jag har länge sneglat på den och tycker den passar bra på min veranda, dessutom är den i metall och tål säkert väder och vind...

Superenkel montering, jämfört med mycket annat. En skön dyna på stolen är ett måste.


Där finns mycket att förundras över på "det stora varuhuset"! Jag hittade fina muggar för bara 4:-/st! Helt otroligt hur man kan sälja något för så liten peng. Glad var jag förstås och köpte hela sex stycken.


Hemma i huset igen efter en trevlig samvaro med nära och kära i grannstaden. Kameran var med men inte en bild blev det. Nåväl, det var andra som fotade, så jag lär få se bilder ändå.


För en stund sedan råkade jag titta i min övertäckta lilla planteringslåda med sallad och mycket riktigt - där festade mördarsniglarna för fullt! Jag avskyr verkligen dessa äckliga djur!
Jag har varit förskonad, tills nu...! Har ni några bra knep?


Ha en fin lördagskväll!

20 kommentarer:

Cajsas Faster sa...

Snygg header och snygg möbel! Passar perfekt på din veranda.

Kram Marie

EM sa...

Jättefin möbel. Lagom enkel och ändå lite kurvig.
kram elsamarianne

bakom berget sa...

Näeej....det finns nog inga andra knep än att döda dom och plocka bort dom. Jag lägger dom i burkar som jag sen slänger i soptunnan. En del saltar på dom så dom försvinner, men det är väl att gå lite väl långt. Man vill ju inte vara taskig. Dom vet ju inte att dom är ena skitstövlar liksom:o))
Vilken gullig utemöbel! Bjussar du på en fika där i sommar?
Kram Åsa.

G:a Affären sa...

Det var både en snygg och praktisk cafémöbel, en fördel också om det är lättmonterat. Penséerna i krukan är så otroligt vackra i den fägen.
Mördarsniglar, fy då! Jag såg en svart snigel på stigen här men jag hoppas innerligt att det inte är en sån! Jag vet att några saltar andra klipper mitt itu, uhh läskigt hur än man tar kål på dem.
Vildpelargon bad jag min dotter kolla efter innan hon kommer hem från Australien, kanske hon kan smyga med sig någon stickling!
Kramar /Cia

Fröken Grön sa...

IKEA har verkligen sina fördelar, - jättefint litet möblemang du hittat till din farstukvist.

Mördarsniglar är verkligen uuuurk... Några speciellt bra knep utöver de redan kända har jag tyvärr inte. Man får nog tyvärr gå rundor varje dag och försöka hålla efter dem.

Hoppas du får en fin söndag!
/Anna-Karin

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vad tråkigt med de där slibbiga odjuren=/ Kan man inte dressera dem så att de bara tar ogräset, ex kirskål...

Trevligt med studentmottagning, även vi har firat en nybakad student idag.

Vilken fin trädgårdsmöbel du hittat, jag får nog ta en runda i det stora möbelvaruhuset=)

Ha en fin fortsättning på helgen!
Kram,
Regina

Monica sa...

Det blev jättefint på din veranda! Man får verkligen lust att slå sig ner där med en kopp kaffe i en av de där muggarna! Otroligt pris...

Mördarsniglar är vi än så länge förskonade ifrån, gudskelov, för jag avskyr alla sniglar, men dom är värst! Jag vet ingen bot mer än snigelgift...
Kram från mig, Monica

Maj sa...

Mördarsniglar är ett verkligt gissel!
Min man har en odlingslott där han planterat ut sina gurkplantor. Mördarsniglarna har kalas fn! Jag var så jätteglad åt att mina perenna stora Dahlior äntligen började komma fram i rabatten, men det var jag inte ensam om. Inatt mumsade de i sig alla de nya gröna skotten. Jag tycker inte man kan gå nog långt för att försöka förgöra dessa djur som inte har någon naturlig fiende i vår fauna!
Sorry!

Solstrimmor sa...

Jättesöt möbel, passar perfekt på din veranda. Men den slår inte det gamla piedestalbordet med snirkliga ben... som gjord för att bära upp pensékrukan!

Tänk, mördarsniglar är jag förskonad ifrån! Än så länge får jag väl säga... Fyy, så trist med marodörer i salladslådan! Hoppas du får några bra knep på, om inte utrotning, så i alla fall decimering!

Tack Lisa för dina alltid så rara kommentarer. Jag blir lika glad varje gång!

Hoppas du får en härlig söndag på verandan!
Kram Eva-Mari

Unknown sa...

Så fint och mysigt det blev. Ikea har sina små guldkorn.
Dessa mördarsniglar är inte kul att ha och göra med.
Ha de gott, kram Ing-Britt

Härliga Livet sa...

Så mysigt det blev med dom nya möblerna. Passar som en smäck där hos dig.
Trist med dessa äckel djur. Lägg salt längs med kanterna på lådan. Jag tycker INTE synd om dem alls. Äckel djur.
Ha nu en skön Söndag.
Kram Pernilla

Dubbelörn sa...

Min kära har kört en ilsken kamp mot dem. Nematoder på våren o senare halshuggning med trädgårdsaxen... Men efter en snigeljakt förra året, en sommarkväll med 600 ituklippningar, då gav han upp. De har kommit för att stanna! Men nu odlar vi bara sånt de ännu inte äter ;).

Rosa i huset i vitt sa...

Fin möbel, passar perfekt på verandan.
Har hört om mördar sniglar att man kan sätta en burk med öl så ska dom krypa i där och drunkna ..vet inte om det är sant . Det sägs att dom håller sig borta om det finns fetbladsväxter i närheten.

Ha en skön Söndag
Kram Rosa

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Knipsa av huvudet, hink med kokande vatten, frysen sen soporna det finns många sätt. Alla lite äckliga, tyvärr har dom börjat komma här också. Men iår har jag bara hittat en och den hade en pytte bredvid sig! Men no mercy, jag tog bägge till snigelhimlen.
Så fin utegrupp du köpt, perfekt med metall, tåligt och nästan underhållsfritt.
Kramar
AnnaMaria

Vitspets sa...

Jättesnygga ...
Kram Karina

Rut och Signe sa...

Hej! Vi firade student i fredags och lördagen tillbringades med goda vänner över smaskig grillning. Stolen är ju helsnygg och smäcker. Sådan skulle jag kunna tänka mig till min lilla veranda som jag får vart efter. Är lite trött på det gråmulna vädret som drar ner humöret just nu. Har inte lust att lägga in några inlägg men ska försöka få till något vart efter.
Kram Marie

Chubby Chieque sa...

Vilken fin blogg. Jag browsade och hamnade hos dig. TAck o lov. Man kan verkligen ta några ideér och ta med hem §;-)

Ha en trevlig kväll och vecka som kommer.

/CC

Eleonora sa...

Det tycker jag var en fin och smidig möbel du har skaffat. Och mycket dekorativ!

Mördarsniglar - vet ej, men dränk som i alla fall innan dom förökar sig. Du får säkert tips från någon som har trädgård.

Trevlig söndagskväll och snart så godnatt!

M/S Design sa...

Så fint det blev med dom nya möblerna på verandan!!
Trevlig kväll
Mariana

bokhyllan sa...

Snygga möbler, fina muggar!!!
Kram