tisdag 14 augusti 2012

Målarstuga och utekrukor


I nära två dagar har jag i princip låst in mej och haft målarstuga.
 Bästa platsen, men inte bästa ljuset löste jag genom att hänga för ett papperslakan för att mota ut eftermiddagssolen, som ju är härlig men inte när man ska måla. (I fönstret står mina novemberkaktusar lite på undantag).
Jag har målat både en skata, en trollslända och en kopp.
Skatan är rena härmningen av en konstnär jag beundrar mycket - Karl Mårtens som ägnar sej åt zenmåleri och kaligrafi. Jag ville gå lite i hans fotspår och känna känslan av hur min skönaste"Rolls Roycepensel" som kan ta så mycket färg och vatten att det fungerar med bara några drag....! Jag får väl kalla målningen för en "Replik av Mårtens"....eller nåt! 
Jag beundrar verkligen hans fantastiska fågelmålningar! Helt underbara! Titta själv HÄR!
Trollsländan blev väl sådääääär och koppen blev inte alls bra - för många detaljer och krafs...!
Ute på verandan står en nyinköpt "bollkryss" - den första för i år. Min födelsedagspelargon har varit enorm hela sommaren och blommat så riktligt! De vita pelargonerna verkar inte ge upp ännu, och inte heller de mängder av björkfrön som ligger i drivor överallt! Det har varat i veckor nu, och bara fortsätter och fortsätter! Jag sopar flera gånger om dagen! Sicket elände!

Ett par sköna dagar med sol och ganska varmt! Det blir nog en kvällspromenad i solen!
Ha en härlig kväll ni också!

17 kommentarer:

M/S Design sa...

Tycker dina målningar ser helt fantastiskt fina ut!!
Gillar också hans fåglar...
Ha en skön kväll
Mariana

Solstrimmor sa...

Vilken vacker skata!! Gör inget alls att det är en kopia... du är så skicklig Lisa! Och en Rolls Roycepensel, jag säger då det! Avundsjuk... jag? Jaaaa, jag vill också måla! En vacker dag kanske jag gör ett försök, har ju fuskat lite tidigare... med det också:)

Flera dagar nu har vi haft jättefint väder och inte en droppe regn. Jag börjar tro att den här sensommaren kanske inte blir så dum ändå?

Hoppas du fortsätter måleriet nu när du har flyt! Nu ska jag kika på Karl Mårtens måleri.

Njut av det som är kvar av tisdagen.
Kram Eva-Mari

bakom berget sa...

Jag gillar verkligen det du gör. Sländan blev min absoluta favorit. Jag har tittat på den flera gånger nu. Jag älskar den bara! Skatan är oxå superfin. Skatan är en av mina favoritfåglar. Så kloka.

Ja, björkfröna ja....Jag som knappt har några björkar här, jag har huuur mycket frön som helst. Dom måste ju flyga kilometervis dom rackarna. Jag får sopa rent bordet på altanen flera gånger om dagen.
Här håller vi på att mäta in grundet till garaget just nu. Det snurrar av siffror och mått i skallen :o))
Ha en fin fortsättning på veckan!
Kram Åsa.

Susanne sa...

Väldigt vackra...så va du än tycker själv önskar jag hade hälften av din talang...♥ kram

Betongglädje sa...

Otroligt vacker skata! Härligt att kunna måla så!
Kram Camilla

Maj sa...

Oh, vad du är duktig! Gillar inte skator annars när de skränar utanför huset men din tavla är fantastisk! //M

Vida sa...

men oj så vackert du målar..ser helt fantastiskt ut..måste vara härligt att kunna utföra detta vackra hantverk;)

här finns en till som kliver i björkfrödrivor;) sopar inte utan inväntar lite blåsiga dagar;))

VidarestSkåneruntidagkram

G:a Affären sa...

Jag säger då det, vilken enorm talang du har! Det är hur fint som helst! Koppen trodde jag var "verklig" där bakom burken och både skatan och sländan är hur bra som helst. Korten jag köpte från dig har varit uppskattade födelsedagskort.

Lås in dig oftare Lisa!

Kramar
Cia

Monica sa...

Tänk att kunna måla som du kan! Och att kunna spela som du kan! Det måste vara underbart! Själv är jag inte det minsta konstnärlig...

Men björkfrö har jag också gott om! Varje gång man har sopat, så tror man att det är slut, men ack vad man bedrar sig! Jag säger som du: Sicket elände!

Ha det så bra i sensommarsolen!
Kram, Monica

Avslutat konto sa...

MEN SKÄMTAR DU? ... sländan blev sådär.. och koppen... Du är knasig kvinna! De är ju underbara. Koppen.. Jag letade efter bilden på koppen för jag såg bara koppen du målat av... Eller inte.
Du är så duktig, du gör fantastiskt vackra akvareller och jag tycker allt du gör är så vackert så verkligheten bleknar!
Sug åt dig nu, Lisa!

Måla på, du gör det så bra!

Hälsningar från Linnea i Kilsbergen

Eleonora sa...

Skatan har du verkligen lyckats mycket bra med - och nog tycker då jag att såväl slända som kopp ser väldigt fina ut. Vilken härlig gåva du har som kan måla så fint.

Blommorna växer och frodas även hos mig utom petunierna, som har fått djur på sig. Nu åker dom ut i trädgården ett tag och kan kanske bli friskare.

Hoppas sista delen av augusti blir bra och att vädrets makter ger oss litet mer tid att få vara ute i sol och förhoppningsvis även värme.

Stor kram från
Eleonora

Caroline - Gardentalk sa...

Den trollsländan vill jag ha! Underbart fin, vad skicklig du är. Kram Caroline

Pysselpalatset sa...

hej Lisa, så vackra bilder du målat.. saknar or! Du är såå himla duktig. och jag har äntligen fått min dator fixad så jag kan lämna kommentarer igen.... Det var ett evighetsprojekt förut... men nu är datorn som sagt rensad och det flyter på igen... så härligt... ha det så bra i sensommarvärmen! kram j

Blan betong och gammeldags pioner sa...

Hej fina! Dina målningar är ju helt underbara, är så glad för de läckra bilderna jag beställde av dig, skulle gärna köpa din vackra trollslända den var bara sååååå läcker! Önskar jag kunde måla men kan inte ens dra ett rakt streck hahahaha ha en fin vecka kram från Maja

Monica sa...

Jag tycker sländan är väldigt fin och skatan också, de är så intressanta, skickligt målat av dig, kikat in hos den andre konstnären också, ser att han har utställning i Linköping i oktober, är väl det närmaste Stockholm han befinner sig i höst, ja där i Linköping har jag faktiskt en bror:-). Jag gillar Lars Jonsson mycket annars med alla fågelmotiv, denna konstnär målar från lite andra perspektiv och "tänk". Han målar skarpt huvud detaljrikt och sen tonar det liksom ut med penseln som i kalligrafi. Tyckte om att titta på tavlorna fast kanske på väggen hemma skulle jag hellre ha din:-), sån där känsla som inte går att förklara med ord.

Snäckskalsdalen. sa...

Åååå vad du är duktig!

Nu får Karl Mårtens en riktig konkurrent i dig, faktiskt. Den skatan går inte av för hackor och inte dom två andra motiven heller, du är så himla duktig. Du kan så många saker, rena konstnären på alla plan.....sjunga, spela, måla, teckna, inreda, trädgård, fotografera.....allt!

Agneta kram

john sa...

What wonderful paintings you did !! Gail x