torsdag 15 augusti 2013

Sensommarfägring

Häromdagen var min grannväninna och jag en tur in till Norrköping och flanerade i de sköna parkerna, mellan shoppingrundorna. Vilken fröjd att se dessa vackra planteringar! Så välskötta och inte ett ogräs, inte en vissen blomma! Otroligt! Där måste väl gå någon varje dag och bara plocka och fixa?
Längs Motala ström ligger de gamla fabriksbyggnaderna som nu blivit bostäder, säkert de dyraste i stan! Men vilket läge och vilken läcker stil! Jag fascinerades också av den vackra pilen som släpar sina grenar i vattnet. 

En tur till den välsorterade trädgårdsbutiken blev det också förstås. En vandring i den tillhörande visningsträdgården är ett måste, samt kaffe i Villa Flora, som ligger mitt i trädgården! Vilket ljuvligt ställe att hämta både inspiration, samt få med sej en del växter hem också - oundvikligt! :)

Efter de senaste dagarnas skvätt- och åskväder, verkar vi idag få en dag med lite sol! Äntligen kanske jag kan klippa gräset, som blivit otroligt långt här vid huset!

Ha en fin och solig torsdag!

14 kommentarer:

M/S Design sa...

Låter som en mysig dag!
Nyfiken på vad det var för något som fick följa med dej hem!
Ha en fin dag
Kram
Mariana

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Nya blommor till en del krukor skulle jag behöva också, regnet har gjort dom fula. Roligt och köpa blommor på ett så fint ställe.
Kramar
AnnaMaria

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, så vackert det ser ut och tårpilen (heter dom inte så?) är urläcker och säkert lägenheterna också, kan tänka mig att det är högt i tak där!
Vilken fin utflykt ni hade.
Agneta kram

Rapport till Vänfors sa...

Oh, vilka vackra bilder! Verkar som om många gett upp hoppet om sommaren redan så det känns skönt med någon som säger sensommar i stället för höst...för vi har ju inte höst ännu. Vem vet, kanske brakar det loss igen. En gång på min födelsedag som infaller i slutet av oktober så var det 26 grader varmt, det glömmer jag aldrig:)
Kram Annika

Monica sa...

Tänk, vi har åkt förbi Norrköping så många gånger, men jag har aldrig varit inne i stan! Så vackert där ser ut och så fint dom har gjort om den gamla fabriksbyggnaden! Och vatten är ju alltid vatten, rogivande och vackert!
En fin sensommardag här idag också, jag njuter!
Kram, Monica

Hajan sa...

Tack lilla vän för >Du skriver så vackert om min älskade stad.
Det är ju min barndoms-stad.
Jag tycker De har tagit tillvara så mycket och äntligen sparat på det gamla. När jag var barn rev de ju allt och bara byggde Varuhus.
Men jag älslar min stad och det fina
Knäppingsborg tack lilla vän
kram

Solstrimmor sa...

Vilken härlig dag ni haft, du och väninnan! Stadsplanteringar som sköts är en fröjd för ögat! Och hittar man det rätta caféet i vacker miljö att fika på så blir dagen fullbordad! Här i Falun är det också så vackert och välskött längs ån och i stadsrummet. Men rondellerna vet jag inte vem som INTE sköter, hmm, ansiktet utåt för genomfararna tycker jag!

Ha en fin helg!
Kramar från Eva-Mari

Felix sa...

Så vackra bilder från utflykten! Jag har även läst ikapp här hos dig och njutit av många vackra bilder från sommarutflykter och ditt hem och trädgård. Men ska du redan flytta från ditt fina hus...?

Sensommarhälsningar
Elisabet

john sa...

Looks so lovely Lisa ... I love the weeping willow tree !
Gail x

Ann Kåge sa...

Hej.
Vilken fin dag ni fick. Inte dumt att "turista" i hemmatrakter. Det skulle man göra oftare.
Ha en skön sensommar helg!
Kram Ann

Anonym sa...

Jag hade två härliga år (1945-47) i Norrköping,när jag gick på Handelsgymnasiet vid Skeppargatan 8 Min faster bodde i en lägenhet mitt emot Strömsholmen (heter den så?)
Spelade handboll för IFK. Många snygga teknister :)

Ruth i Virginia

Rosa i huset i vitt sa...

Kikar in och önskar dig en fin helg
kram Rosa

Anonym sa...

Norrköping 1945-47; Handelsgymnasiet, Skeppargatan 8.
Handbollsspel för IFK Norrköping.
Teknisbal. Folkparken.
Två härliga år i mitt liv.

Ruth i Virginia

Eleonora sa...

Det är en stor fördel med att komma till en mindre stad (även om Norrköping väl är ganska stor) närmare till allting och man behöver inte lägga tid med att ta sig hit/dit och till/från. Eller hur?

Fina bilder du visar. Kram och ha en finfin lördag.