torsdag 28 november 2013

Mera pynt och mera fixande...

Amaryllisen, som jag fick av en rar granne, som jag kände innan, har slagit ut i full blom! Fyra vackra klockor och den röda färgen bryter av så fint mot allt det vita i köket. I mjölkkrukan samlar jag använda värmeljus.
Mycket ryms både i, och ovanpå den nya skänken! Åh, vad det är svårt att inte överdekorera!!!!
De många stjärnorna jag först provade i vardagsrumsfönstret, har spritts ut - här hänger en i köksfönstret.
På balkongen har jag även satt upp den lilla ljusgardinen. Det blir aldrig detsamma med pyntet här, som i det rara huset förstås, men här finns andra fördelar och jag börjar så smått att känna mej inbodd även här.

Den fådda bokhyllan är nu färdigmålad och förankrad i väggen. (pust!). Jag fick dessutom köpa till två extra hyllor i en nätloppis - visserligen svarta, men allt går ju att måla! Knopparna utbytta och fyra lådor böcker inplockade! Åh, så skönt att bli av med de sista kartongerna!!! 
Jag har alldeles för många onödiga böcker - här ska rensas sen!

Tavlorna har kommit upp ovanför pianot, trots betongväggen, men det finns ju plastknoppar med stift - jättebra till mindre tavlor!

Ännu en otroligt vacker novemberdag önskar jag er!

15 kommentarer:

Hajan sa...

Du har väl så rart nu med. Det är ju bara så att i ett hus kan man ju fixa på ett annat sätt. Men jag tycker du har superfint. Du skrev om överdekoration , ja lilla
gumman det har jag gjort. Skall gå en ronda och plocka bort lite,
( tror jag) Lycka till och känn
bara efter hur fint Du har. Tro inget annat, för det har Du
kram från Hajan

Meta sa...

Så fin amaryllis jag bara älskar den blomman.Nu börjar det se inbott ut hos dig vad härligt för dig flytta är inte för nån latman inte.
ha en fin dag
kram Meta

Solstrimmor sa...

Jag är så avundsjuk på dina dörrar till den fådda Billyn... jag funderar på att köpa till såna till mina Billyhyllor, de tar bort lite av den spretiga känslan böckerna ger. Och så blir det ju mindre damm också!

Jag provar mig också fram, det är ju första julen för mig här och det blir mer och mer sparsmakat med åren!

Du ser, snart är du helt i ordning!

Kramar från Eva-Mari

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Du har jobbat på väldigt bra, tycker nyss du var i flyttlådorna. Jättefint blev det med skänken, perfekt ställe för juldekorationer.
Kramar/AM

Monica sa...

Vilket vackert golv du har i ditt kök!
Och så bra mad dörrar framför böckerna! Vi har massor med Billy-bokhyllor i ek i vårt arbetsrum och det blir så dammigt!
Tänk att du har packat upp den sista lådan! Grattis!
Solig kram, Monica

Maria sa...

Så fint du börjar få det. Ja det tar tid att boa in sig.
Ha det så fint kram från Maria

Viola sa...

Du har ju hunnit mkt...är så nyfiken, måste ta mig bort till dig nästa vecka, kram ( jag hade 4 billyhyllor fyllda, nu är det bara böckerna kvar som jag icke kan leva utan )

Margareta sa...

Du har det redan så fint och hemtrevligt.Så vackert med den röda amaryllisen.Det är då inte lätt att dekorera och ha saker framme så det blir lagom. Man tycker ju om så mycke....
Det är en mysig tid nu med stjärnor och slingor som lyser lite varstans. Här har det varit en stor sol också idag....novembersolen är fin.

Önskar dig en skön adventshelg!
Kram Margareta

Rosa i huset i vitt sa...

Oj det har hänt mycket hos dig ...så fint
ha en fin advent
kram Rosa

Gabriella sa...

Så fint med röd amaryllis! Det brukar jag alltid köpa till jul, men har nu varit så sugen på en vit amaryllis. Men när jag ser detta, då blev jag velig...:)

Eleonora sa...

Nu har det verkligen hänt mycket hos dig. Så fint det blir. Skönt att sista kartongen blivit uppackad.

Önskar dig en fridfull helg. Kram

Mia sa...

Så fint du har det i nya bostaden :) Jag älskar bokhyllor som "svämmar över". Om du ska göra dig av med några böcker längre fram, får man möjlighet att köpa dem då?

Ha en fin helg!
// Kram

MårsArt sa...

Skönt när man börjar se ett slut på flyttkartongerna. Jag tycker att du hunnit få så fint redan.
Ha en fin första advent.
Kram
Agneta

Fröken Grön sa...

Du har redan fått så hemtrevligt, Lisa! Bokhyllan blev toppen med lite ny färg. Skönt att kunna stänga dörrarna om sina böcker, så att det inte blir så dammigt.

Längtar tills min amaryllis slår ut, nu när jag ser din vackra kruka. Funderade på snittblomsvarianten i blomsteraffären igår, men var lite för snål för det...

Önskar dig en riktigt fin första advent i ditt nya hem! Kram från Skåne!

/Anna-Karin

Home Bohemia sa...

Härlig känsla att bli av med den sista flyttkartongen. En av fördelarna med flyttar att man får rensat bland sina saker. Jag har hamnat i riktig rensar-lust här hemma (trots att jag inte ska flytta). Det är bara att ta vara på den lusten innan den går över...hihi...jag gav mig tom på kärlekens förråd i helgen som inte hade blivit rensat på 11 år. Ha det gott Maria