tisdag 13 maj 2014

Snuvad på våren...

 Ja, lite så känns det faktisk. Bara ordet "Maj" har liksom en skimmer över sej! Det skimret är just nu mest dimma, dis och regn.


Jag tänder ljus och känslan är som i november.  
Kan vi lita på att värmen kommer i slutet av veckan? 
Jag skulle verkligen behöva fixa en hel del i torpträdgården nu.
Det är hög tid att sätta potatis och att så!

Trots kyla och regn önskar jag er en fin tisdag!

9 kommentarer:

Mejrams! sa...

Ja, litet skön majvärme vill vi ha. Vi får hoppas det vänder snart! Här är det sol med regn emellanåt och graderna ligger någonstans mellan 15-18 men det känns ändå som litet ruggigt. Kram Merja

Meta sa...

Håller med Nu räcker det Håller tummarna att de har rätt om värme och mer sol.Här har varit skurar i några dagar så det gällde att passa på att göra en del mellan dom.
Ha en fin dag du med
Kram Meta

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå Lisa, så fin bild med penséen i den lilla gröna vasen! Ja, nu vill vi ha varmt igen, allt liksom stannade upp, inkl vi själva.... det enda bra är väl att våren drogs ut liksom, hoppas inget frusit sönder här, för vissa nätter har det ju varit på minusidan... men nu skulle det ju bli över 20c nästa vecka så vi hoppas sommaren lyckas med sitt andra försök nu då:)

Wow, vilket kök du har, så snyggt , fräscht o stort, i en lägenhet? Fint med det svarta fönstret, bordet mitt på golvet och detaljer såsom den läckra gamla handdukshängaren!

Nu har du två snygga bostäder, är det inte jobbigt att veta vad som ska vara var? Man vill ju ha alla favoritprylar med sig där man bok liksom, så hade jag det när jag hade stuga, jag skjutsade sakerna fram å tillbaka , ha ha

Trillingsporen, åh, den hade jag nästan glömt, en sån hade jag för ngt år sen också, en sån ska jag köpa, så fin! Och så bra den passade där i din väggampel!

Näpp, nu tar vi nya tag strax! Jag köpte en del av mina sommarblommor igår, men de står inne nattetid... lycka till med potatisgrävandet!!! :)

Ann Kåge sa...

Så vacker färg på penséerna i den söta vasen. Ja, den tidiga våren blev helt plötsligt sen. Kanske tur att du inte har fått potatis och frön i jorden ännu för kylan hade säkert förstört allt. Vi håller tummarna för att vi får sol i slutet av veckan så novemberkänslan försvinner. Önskar dig en fin tisdag också!
Kram Ann

Monica sa...

Hörde precis väderprognosen på TV och det verkar ju faktiskt, som det ska komma riktig värme till helgen!
Här är det faktiskt riktigt behagliga temperaturer, men det har regnat lite varje dag, så vi har inte kunnat klippa gräset; DET hade behövts...
Växtligheten tycks i alla fall trivas alldeles utmärkt i det här vädret!
Hoppas att värmen snart kommer upp till dig!
Försommarkram, Monica

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det blir säkert fint till helgen, solen hade genrep här idag. Jag hann både trimma och klippa gräs, sen kom ju regnet igen. Och vilken vacker grön vas, underbar bild.
Kramar/AM

Jenny sa...

Här är det regn och sol om vartannat, jag tror absolut på kalasväder i helgen!

/Jenny

Evas Kvarnaro sa...

Våren kom ju alldeles för tidigt i år, inte riktigt normalt i vårt land. Regn behövdes självklart sen, allt var snus-torrt inget växte, ja för naturen behöver både sol, regn och värme. Men soliga dagar och frost nätter är inte heller bra för växtligheten.
Äntligen kom regnet som lugnade ner pollen som flög runt och gjorde de stackars allergiska dåliga, de blev tvungna att vara inomhus. Men nu kan vi alla vara glada ett litet tag igen, efter regn kommer solsken.
Hmm ... jag låter som en metrolog,
*fniss*

En vacker bild du tog, den blir man glad av.
Må gott/ Eva

Solstrimmor sa...

Nu stundar varmare tider Lisa, det är så lovat! Jag plockade första liljekonvaljerna igår, tänk att de har vågat sig fram fast det varit så kyligt? Men naturen är färdig att bara sätta igång och leverera!

Jag tänder också ljus fortfarande på kvällarna men fönsterlamporna, de får vila till hösten... ett sommartecken så gott som något! Leve den ljusa årstiden:)

Ha det gott och njut!
Kramar från Eva-Mari