fredag 5 juni 2015

Äntligen - balkongen och en rundtur i bygden.


Igår blev det äntligen lite balkonghäng här hemma!
Riktigt skönt och det blåste inte lika hårt!
Det blev en stund med tidningen och fikakoppen...


 Nu stundar lite utbyte av balkongväxter. Penséerna börja bli lite förvuxna och dräller över åt alla håll. Det är bara så svårt att slänga dem när de fortfarande är så vackra...


I en hörna står en uppstammad ros - en födelsedagspresent av goda vänner. Den hade massor av knoppar som nu börjar slå ut och den väntar på en bra plats på torpet...

Igår kväll fick jag möjlighet att bekanta mej ordentligt med bygden jag lever i - en rundtur bland alla närproducenter på gårdarna runt omkring mej. Oj, vilken aktivitet det är här på landet! 

Där var allt från kalkon, struts, rapsolja, biodling, mjölk och glass, viltkött m.m.! En spännande och lärorik tur!  
Imponerande hur folket här på landsbygden är kreativa och tänker sunt och satsar helhjärtat på sina idéer! Och det blir resultat! 

Tyvärr inga bilder, då tiden mest gick åt att uppleva och ta in i den vackra kvällen! 

Nu ser jag fram emot helgen och torpet som hägrar!

Ha en fin fredag!

12 kommentarer:

Happy Doris sa...

Vad fint du har det på balkongen! :)
Trevlig fredag till dig med.

Kram Jonna

Solstrimmor sa...

Ja, äntligen kan vi använda balkongen! Så mysigt du har där. Nu hoppas vi bara att den äntligen kommer, den där värmen som vi längtat efter sååå länge!

Kul med utflykten i bygden, alltid roligt att se hur mycket aktivitet det finns! Brukar gå med på stadsvandringarna i min stad, tänk så mycket man lär sig fastän man är uppväxt och har bott här i största delen av sitt liv!

Ha nu en fin nationaldagshelg!
Kramar från Eva-Mari

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka fantastiska syrener i förra inlägget! Men dom står ju inte så länge, tyvärr, men medan dom gör det hänger i alla fall jag med näsan i dom! Vackert med både ljusvioletta och rosa!
Din balkong är så mysig och idag kanske ni också har bättre väder! Här har vinden lagt sig och från att ha varit en grå och kall morgon är det nu soligt och riktigt varmt ute, jag förstår det liksom inte!!!
Det är kul när landsbygden lever! Jag kan väl inte påstå att den gör det här så mycket, men efter midsommar och sådär en vecka in i augusti då är det full rulle överallt runtomkring här, det liksom känns i luften!
Agneta kramar

Hajan sa...

Det var roligt att läsa, att Du skall till torpet, då får vi bilder där ifrån.
Det är så underbart solen strålar över oss, i dag tror jag att det
bliver sill och gräslök.
Har tyvärr ingen färsk potatis men mosar man den i grädden så märks det inte så mycket. Gräslöken och sillen är ju samma ändå
det bliver middag på Balkongen i dag.

ha det bra önskar Hajan

alicja sa...

Piękna aranżacja. Piękne subtelne kolory. Pozdrawiam. Alicja

House and Garden by Bia sa...

Åhh va mysigt att få vara på torpet i helgen....vi har inte flyttat ut ännu...det är mycket med studenten nu först...sen beror det lite på vädret också...men vi brukar vara där ungefär 10 veckor på sommaren iaf ;)) så vi hinner vara där, hihi...
Trevlig helg!
Kram bia

Monica sa...

Här är det rena sommaren idag, 20 grader i skuggan!
Det ser verkligen inbjudande ut att sitta på din balkong och jag vet ju vilken fin utsikt du har!
Så trevligt med en tur i bygden, för att se vad som finns! Var det någon, som arrangerat en tur, eller? Det skulle jag vilja åka på här omkring, även om jag bott här (åtminstone delvis) hela mitt liv!
Ha nu en riktigt skön helg på ditt torp!
Kram från mig!
Monica

Mejrams! sa...

Ja, äntligen kom den, värmen. Efter en halv dag på jobbet blev det en tur till handelsträdgården för inköp av sommarblommor. Har tänkt att byta ut penséerna men precis som hos dig är de fortfarande fina. Visst är det härligt med landsbygdens kreativitet! Jag brukar också ta en tur ibland och handla lite lokalt. Önskar dig fin kväll!

Meta sa...

Du får gräva ner penséerna på torpet på lite skuggig plats De brukar repa sig bra och förgylla tillvaron ett tag till då.
Ha en fin dag på torpet
Kram Meta

Ann Kåge sa...

Så fina bilder från din mysigt inredda balkong och kul att du äntligen har kunnat vara där . Hoppas att lördagen på torpet var riktigt skön också. Rosen är helt underbar!
Kram Ann

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fint du har på balkongen, det
var en fin ros. Och hoppas du haft
och har det skönt ute på torpet.
Kramar/AM

G:a Affären sa...

Nu kanske den ståtliga rosen är planterad på Torpet. Det var verkligen en fin present!
Rundturer är alltid givande! Med den stora utflyttningen från landet behövs det verkligen att människor är kreativa och vågar. Och så ska vi gynna dem också genom att handla där.

Kramar /Cia