tisdag 9 juni 2015

Från torpköket


 Junisolen strålar in i torpköket... ...det är ganska städat efter helgens middagsbjudning. 
Köket är det största rummet på torpet. Snedtaket ställer till det en del när det gäller förvaringen, men visst är det charmigt!
Ett riktigt sommarkök är det! 
Flera möbler från det stora varuhuset, samt en del loppisfynd.
(obs! golvet lutar inte - det är kameran som vrider till vinklarna)De fådda blommorna får stå kvar lite till. Tur att det finns mera att hämta i trädgården, för de står inte länge inomhus.

Jag har bott några dygn på torpet, men eftersom jag har en del åtaganden mitt i veckan, var jag tvungen att flytta hem igen.

Det är den stora skillnaden, mot när jag bodde i Stockholm - då var jag helledig och kunde helhjärtat ägna all min tid åt torpet när jag bodde där hela somrarna. Det känns lite trist, att det inte är så längre, men allt har sin tid.

En riktigt skön och vacker junitisdag önskar jag er!

8 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Ett riktigt äkta sommartorp har du! Så gulligt och avundsvärt! Eftersom det är så nära mellan dina boenden numera så kan du ju gå lite efter vädret också. Fast åtaganden kan ju komma olämpligt förstås, hoppas det är ett glädjefyllt sådant!

Må så gott!
Kramar från Eva-Mari

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, vid det här laget har det nog för länge sedan med största tydlighet framkommit vad jag tycker om ditt Torp!!!! Eller hur! Det är så helläckert, det är drömmen, det är rena rama idyllen, det borde vara med i alla publikationer om hus! Så, nu har jag sagt det igen - jag blir som sjuk var gång jag ser dom här bilderna.
Sen kan jag hålla med dig om det där med landet. Nu har ju du fortfarande ett land, men det har inte jag, för jag bor på landet numera. Det var en speciell känsla när man åkte till landet förr, från storstan, och man stängde liksom av allt, precis allt. Och innan det fanns mobiler och innan vi hade telefon, då var det helt ljuvligt avkopplande.
Men, men, men......vi har det bra i alla fall, eller hur!
Kramar

Mejrams! sa...

Åh så fint, ljuvliga sommartorp. Där stormtrivs du nog! Kram Merja

House and Garden by Bia sa...

Så mysigt litet torp du har....vi ska ha student festen på torpet på fredag...men vädret blir inte bra 9 grader och mulet....det är inte så man längtar dit ut just nu, men när värmen kommer (om den kommer) då flyttar vi ut. Det blir lite sent i år....
Ha det gott!
Kram bia

Monica sa...

Det är verkligen en idyll, ditt torp! Det ser ut precis som man skulle beskriva sitt drömtorp, utan att ha sett ditt!
Jag förstår också precis vad du menar med att aldrig vara helt "fri". Huset vi bor i nu, är ju vår om- och tillbyggda sommarstuga och det är ju inte riktigt detsamma att bo här året om. Men fördelarna överväger absolut!
Ha det gott, kram, Monica

Hajan sa...

Lilla gumma vad du än gör, så behåll ditt torp
Det är guld värt att ha detts.
Du lilla gumman är lyckligt lottad som har 2 så fina boplatser.

Grattis till den lyckan, kramar från Hajan

Meta sa...

Du har det så fint på torpet det är härligt att ha ett litet ställe att åka till på sommaren.
Ha en härlig vecka i solen som har kommit
Kram Meta

G:a Affären sa...

Så roligt att få se helheten av ditt charmiga kök, du har det så trivsamt! Och det var nog vanligt att just köket var det största rummet. Mysigt med trasmattorna på golvet också.
Det måste vara fördelar också att ha Torpet inom gångavstånd. Men jag tycker ändå att ditt hjärta alltid är med fullt ut. när det gäller ditt Torp.

Kramar /Cia