torsdag 11 juni 2015

En dag på kolonin


Tänk, att vi prickade in den absolut vackraste och skönaste försommardagen hittills, för en eftermiddag på kolonin!
Först hos ena väninnan, som just bytt sin kolonitomt mot en lite mindre än den hon hade tidigare! 
Åh, så näpen och söt den lilla trädgården var och vilken mångfald av perenner!
Flera fruktträd att sitta under - vilken vacker liten oas mitt i den lilla trädgården!

Sedan en promenad till den andra väninnan och där fick vi lunch och mycket småprat om ditt och datt, och en hel del väsentligheter!


Vilka ljuvliga timmar vi hade och hennes pioner har snart blommat över. Denna var en icke doftande sort, men ack, så vacker!

Bara att vandra omkring i detta gamla koloniområde - som en liten miniby, med otroligt rara små hus, där folk bor hela somrarna, det är ljuvligt, särskilt NU när allt står i blom och är så vackert! 

Om jag inte hade torpet, skulle jag absolut ha en kolonistuga med en liten, liiiiiiten tomt! 

Nåja, jag klagar inte, annat än över att min tomt kanske är i största laget, särskilt när man ska klippa gräset, som jag snart måste göra igen.
Jag är på väg dit NU, så jag hör av med därifrån nästa gång!

Ha en härlig torsdagskväll!

13 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Det är nåt visst med koloniområden och de söta husen med lagom små/stora trädgårdar! Önskar jag hade en... men jag inser att mina leder har gjort sitt av trädgårdsarbete... så tråkigt, men balkongväxterna får räcka för mig.

Vilken härlig dag ni fick tillsammans. Det ser gudomligt ut. Så roligt med väninnor med samma intresse!

Ha en fin kväll på torpet med gräsklippningen!
Kramar från Eva-Mari

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag har precis klippt gräset, och jösses
så varmt det blev. Är inte van värmen än!
Och så fina trädgårdar, koloni verkar så
jättemysigt.
Kramar/AM

Monica sa...

Ja, det ser verkligen mysigt ut i de fina koloniträdgårdarna! Jag har alltid tyckt om koloniområden, som stadens lungor med små välskötta lotter och glada trädgårdsglada människor! Hade jag inte haft en trädgård, så...
Må så gott, kram, Monica

Mejrams! sa...

Det är något alldeles speciellt med koloniområden. Redan som litet barn älskade jag att besöka min moster som hade en liten kolonistuga med massor av odlingar, jag ville aldrig åka hem. Tack för rundturen i båda trädgårdarna. Kram Merja

G:a Affären sa...

Det är något speciellt med koloniträdgårdar, kanske är det litenheten som gör det så speciellt. Nära till allt och få det till en prunkande känsla. Och lagom mycket gräs att klippa!
Flera gånger har jag varit på väg ut för att klippa gräset, men annat kommer emellan eller också ser jag till att det blir så.
I din kommentar hos mig beskriver du så väl skolavslutingar, och känslorna som hör till! Och precis så är det, vårt lov börjar inte förrän alla planer är nedskrivna, en vecka till med jobb. Just den delen är du säkert glad att slippa!

Ha det så gott på Torpet!
Kramar /Cia

Meta sa...

Ja jag kan verkligen rekommendera alla som längtar efter en liten täppa med ett litet hus att skaffa en koloni. Så många fina människor man träffar och så kul vi har det tillsammans.Det är precis lagom allting.
Ha en fin och skön fredag
kram Meta

Ann Kåge sa...

Vilka ljuvliga äventyr du är iväg på - från det ena lilla paradiset till det andra. Och ditt torpkök är så fint och idylliskt. Ha det så gott i solen!
Kramar Ann

john sa...

Oh it's so lovely Lisa !
Gail x

Snäckskalsdalen. sa...

Ååååå, har du vänner med koloni! Jag älskar det och har önskat mig det alltid och jag hade velat bo i en sån året om, men jag tror inte att det gillas. Min mamma hade en farbror som hade en kolonistuga och när jag var ung och fick åka med dit, då njöt jag så otroligt! Det var så fint och det ser jag ju på dom här bilderna också!
Fast.......inget slår ditt Torp!
Fast.......klippa gräs är inte roligt.
Men det går nog bra!
Kramar

Hajan sa...

Om någon har rart och fint så är det väl Du.
Jätterart hos din väninna med,

kram hajan

Fröken Grön sa...

Vilka små paradis! Jag älskar sådana där gamla kolonistugeområden. Kan vandra omkring planlöst och bara njuta av alla små rara trädgårdar. Och ligger det en söt liten stuga på lotten, så är det ju onekligen en rejäl bonus!

Önskar dig en härlig helg, Lisa. Hoppas sommarvärmen vi har här nere i söder hittar upp till dina breddgrader också!

/Anna-Karin

Margareta sa...

Så fina bilder från koloniområde. Det kan man vara lite avundsjuk på den lilla ytan....eller både och kanske. Men ibland skulle det behövas en begränsning. Men när man bor på en gård finns det yta att ta vara på.
Så underbara de senaste dagarna varit. Både lagom varmt och svagare vindar.Man får njuta medans trädgårdsarbetet pågår.
Trevlig helg!
Kram Margareta

House and Garden by Bia sa...

åh så härligt med koloni lott...hade jag inte torpet skulle jag vilja ha en liten lott, hihi...igår var det studentfest på torpet..jättelyckat blev det och alla tyckte det var mysigt...såå roligt ;))
Ha en fin fortsatt helg!
Kram bia