fredag 23 oktober 2015

Fredagssol


Fredagssolen sveper in genom köket idag!
Ett fantastiskt ljus blir det efter grådagarna vi haft innan.


Utanför dansar traskronan så det står härliga till, för det blåser ute idag, rejält verkar det som.


De gula björkarna utanför hjälper också till med lysandet.
Det känns som om vi behöver mycket ljus nu,  och att vi behöver lysa upp oss ända in i själen, med tanke på allt som händer runtomkring oss!

En lite eftertänksam helg lär det bli och vi får hoppas att den blir ljus och vacker för oss alla och precis som många andra tänker jag på de drabbade i Trollhättan och även på många andra som kämpar för sina liv...
En önskan och ett hopp om att sprida ljus i tillvaron! 

11 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Ja, solen skiner även här. Men inuti känns det grått. Men... det mörka får inte segra. Vi får tända extra mycket ljus i kväll och skicka goda tankar till alla som behöver dem.

Hoppas din helg blir fylld av solsken!
Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Håller med dig om att försöka sprida lite ljus i vår oroliga tid. Så många människor som har det svårt och så tragedin i Trollhättan, man saknar ord.
Soligt och blåsigt här idag också!
Hoppas att din helg blir ljus och fin!
Kram, Monica

Erikslundsliv sa...

Det är så tråkigt med allt elände som händer överallt i världen, och man blir ledsen över att människor kan vara så hemska mot varandra.
Tänder lite ljus ikväll och hoppas på mindre hemskheter i världen....
Nu lägger jag till dig i min blogglista så har jag lite koll på dina fina inlägg.
Ha en fin helg!
Kram, Ann

Meta sa...

Vi är ju inte vana med så hemska saker här hos oss, minns hur det kändes när Norge var i sin chock,inför det som hände där tyckte då att det var lite för nära och nu är det här det är tungt.
Det finns inte så mycket vi kan göra hör och nu men det måste nog jobbas mycket i skolor och idrottsföreningar med det här och ge ungdomarna ett bra alternativ.
Och förståelse över hur andra har det, jag tror att många inte alls kan föreställa sig hur det är att fly. vi har det nog lite för privilegierat och bra.
Ohh en sån där traskrona måste jag nog skaffa mig det ser så trevligt ut.
Ha det gott i helgen
Kram Meta

Loppisälskare sa...

Ja nu gäller det att ta vara på allt ljus både ute, inomhus och inombords. Hos dig ser det otroligt ljust och vackert ut. Min traskrona har flyttat in nu.
Ha en skön helg!
Kram / RosMarie

House and Garden by Bia sa...

Känns som jag varit inne och lämnat en kommentar förut, hihi...men då har jag alltså inte det ;)....du har ju så hemtrevligt hos dej...alltid lika roligt att se dina hem ;))
Ha en trevlig helg!!
Stor kram bia

Snäckskalsdalen. sa...

Vår värld är sig inte riktigt lik, det kryper närmare och närmare det fullständigt vidriga våldet och inte vet jag vad man ska göra åt det heller....det känns faktiskt lite tröstlöst ibland och alla dessa människor som flyr från sina länder. Att dom ska behöva göra det, en stor del av problemen ligger så klart där....men vad ska man göra åt despoter....nä, fyyyy, det är så trist, man blir bara ledsen över alltihopa.

Men ljus får vi sprida, det är självklart! Och det behövs då verkligen!

Agneta kramar

Vita rosor och förgätmigej sa...

Ljus behövs verkligen nu! Både i själ och hjärta. Man blir rädd för hur snabbt hat och rädsla sprids i samhället.

Väldans fin traskrona! Brukar göra sådana med gräs men man kanske skulle knåpa ihop en av trasorna som blev kvar efter mitt mumiekostymprojekt som nyss blev klart. ;)

Trevlig helg!

/Anna

Mejrams! sa...

Ja, vi behöver allt ljus vi kan få. Världen är verkligen svart med alla hemskheter. Undrar varför vi människor har så lätt för att söndra, när vi skulle kunna ha det så bra på vårt klot. Kramen!

Hajan sa...

Jaa vi tänker på dem vi alla, man vet ju inte vad man skall dkriva för man bliver så ledsen. Hur är människor skapta, vilket helvete egentligen. Hur var denne Anton skapt, tänker på hans förädrar,
vet ju inget hur de har det just nu.
Hade själv tänkt fixa lite med Halloween men tappade lusten
kram Hajan

Fröken Grön sa...

Om jag av någon anledning inte fick bo kvar i mitt eget hem, så skulle jag flytta in hos dig! :-)
Och tänk, då fick jag ett fint torp på köpet!
Söndagskram!
/Anna-Karin