måndag 12 oktober 2015

Mera höst på balkongen


Riktigt kyligt har det blivit nu, men ännu finns mina egenodlade, och väldigt blygsamma skördar på balkongen - småtomaterna och schalottenlökarna. Den lilla blyga violen, har varit blygare i år än förra årets, men på slutet har den vuxit till sej riktigt duktigt, och snart är det väl lagom att slänga den. Förra årets var betydligt frodigare och den försökte jag få att trivas inne i torpet, men ack nej, den ville inte mera.
Jag får helt enkelt vänta ut den.Hängkrukan på väggen har fått en ljungplanta. Jag vågade inte låta min största murgröna vara kvar i kylan......utan den har fått komma in. Nu får den hänga på mitt vitrinskåp tills nästa säsong! 

Jag har lite kvar att göra på torpet - klippa gräset på vissa ställen, ta in utemöblerna och boa in dem på uteplatsen, men mycket är redan gjort där.
Idag väntar tvättstugan - lite lagom efter de senaste dagarnas intensitet!

Ha en härlig måndag!

12 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Har du pustat ut ordentligt nu? Hoppas och tror det. Sådana där veckor tar på krafterna, man hinner inte med sig om man inte får en stund till eftertanke! Har jag märkt.
Du har så fint, tycker om ljusslingan i ditt sovrum!
Mysigt att städa och ordna inför dom kallare tiderna, tycker jag, det känns som om man bäddar för alla växter och det blir ordning och redan. Håller på lite så här också.
Men vi har småtrist väder, kallt och jämngrått och alldeles stilla.
Kramar

House and Garden by Bia sa...

Härligt med egenodlat ;))
Vilket härligt skåp du har;)) och mycket fint ovanpå...
Skulle också behöva köpa lite blommor att sätta ute på bron...jag är sen i år, men det blir nog snart lite ljung där ;)
Ha en fin början på veckan.
Kram bia

Loppisälskare sa...

Ja tänk så mycket ståhej det är runt alla våra årstider och så tråkigt om vi inte hade dem. Det var tur att vi fixade altaner och lusthuset förra helgen för denna helgen hade inte precis varit lämplig med mina krämpor. Friherren får väl fortsätta här i trädgården med resten. Förstår att du har mycket jobb med din, men också vilken glädje du har av den.
Kram / RosMarie

Mejrams! sa...

Ja, det börjar bli dags att hösta till det. Har också kompletterat med några ljungplantor. Jag tänkte försöka att övervintra min viol, har rätt många och stora plantor. Fast jag vet inte riktigt hur den trivs. En del säger att man ska kunna ha den inomhus men vet inte om det funkar. Kanske ska prova olika alternativ. Kram på dig!

Mormorstorp sa...

Det är ganska skönt när man kan "flytta in" och slippa bekymmer med gräsklippning och ogräsrens... Nu kan vi mysa in oss ordentligt i soffhörnet och invänta våren då odlarlusten väcks till liv igen... ;)
Ha en fortsatt fin vecka!
/Annica

Solstrimmor sa...

Ja, nu är det hög tid att plocka in det man är rädd om. Mina murgrönor som varit vackra på balkongen var fulla med ohyra när jag skulle ta in dem! Har aldrig varit med om det tidigare. Men kanske det var meningen för jag vet nu nåt jag aldrig vetat, nämligen att de är giftiga för katter! Så länge Maja är i bitstadiet (kanske aldrig upphör?) så får jag stå över.

Hoppas din tvättstugedag varit bra!
Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Ja, även här har det blivit lite svalare och idag har jag varit ute och klippt ner lite vissna perenner i trädgården. Trädgårdsmöblerna står fortfarande kvar ute men det är nog dags att ta in dem...
Några höstplanteringar i krukor har jag inte heller gjort ännu, sommarblommorna är så fina än!
Soliga fina men lite svala dagar nu!
Må så gott, kram, Monica

Meta sa...

Dagarna knallar på mot den kallare hösten än har vi i alla fall varmt 9 grader vid 20 00 idag när vi for hem från kolonin. Har ju flyttat hem nu, men idag hade jag gärna sovit över om jag inte skulle bort.Har inte tagit ur sängkläderna än utifall jag får et infall att stanna kvar.Du får så fint på din balkong.
Ha det gott
Kram Meta

john sa...

Yes this morning it is quite cold but now the sun has come out with some welcome warmth ....time to bring our plants in too we seem to have such similar weather to you!
Gail x

Eleonora sa...

Det var allt tur att du tog in murgrönan för den tål ju inte frosten. Så vacker och fyllig den är där på vitrinskåpet!
Balkongavslut blir det för mig i morgon. Jag har plockat litet då och då för att orka med. Den stora pelargonlådan måste jag nog få hjälp med att ta in. Blommorna - som fortfarande är stora och runda - får komma i en vas inomhus och lådan passeras till källaren.

Ha det gott och lycka till med avslutet av torptiden. Kram och ha det gott
Eleonora

Hajan sa...

Jag tycker du hsar så mysigt överallt där du finns.
Ljusslinga har jag själv och älskar den, någon sade tänk att Du tycker om dem, i din ålder brúkar man inte gilla dem.
Jo jag skall be någon köpa mig en till mitt väggskåp i köket.
Det är bäst att sno sig på, i hi hi i min ålder.

Min plats i solen sa...

Så fint du har det Lisa. :) Ja, nu har hösten kommit med besked alltid och även här känns det att det är dags att plocka in hängmattor och trädgårdsmöbler nu. Att det börjar bli dags att förbereda sig på vintervilan. Och det känns helt ok. Både jag och trädgården behöver den. :)

Ta hand om dig och ah en riktigt fin onsdag.♥

Kram Lotta