tisdag 1 december 2015

December


Idag är det första december och dagen börjar med sol, frost och krispighet ute.
Igår klippte jag ner min rosmarin som stått på balkongen. Den klarar nog inte så mycket mera kyla, så jag gjorde ett par kransar till vitrinskåpet. Ja, och man kan ju faktiskt använda den sedan, som torkad....


Eftersom de första hyacinterna redan är utblommade, planterade jag nya. Nu väntar jag bara på att den härliga doften ska sprida sej igen.

En fin och skön tid, lite mera ledighet just nu. 
Idag blir det förhoppningsvis lite bakning, om andan faller på.

Det slår mej att nu är det redan den tredje julen här som jag går till mötes. Vart tar tiden vägen?! 

Tack för alla rara kommentarer i mina inlägg - de gläder mej mycket! 

Ha en fin och skön första decemberdag! 

6 kommentarer:

Agneta K-Åhs sa...

Åh, om jag sett detta inlägg igår hade jag också gjort rosmarinkransar! Så fina! Ska lägga dem på minnet till nästa år och hoppas att jag kommer ihåg ;-) Men min planta åkte i soporna tyvärr.

Snäckskalsdalen. sa...

Nej, nej, nej, du måste ha räknat fel! Inte kan det vara tredje julen du bor där du bor nu....i lägenheten, nej, nej, nej! Då får ju jag panik när jag hör det, du är ju nyinflyttad ju. Du milde......Nu får man skynda sig göra allt man kan och vill och förmår.
Du grejar så fint och pyntar så lagom mycket! Det ser så mysigt ut och så har du sånt där papper runt hyacinterna som ser ut som vaxat, var hittar man sånt! Det är så jättefint!
Agneta kram

Monica sa...

Rosmarin-kransarna är jättesöta! Mycket finare än att ha rosmarin i kryddburk!
Idag har vi varit i Malmö och handlat, skönt att komma hem till lugnet!
Ha det gott, kram, Monica

Erikslundsliv sa...

Fiffigt med kransar av rosmarin! Både vackert och till nytta sen när man behöver lite krydda!
Hyacinter är verkligen julens blomma, mina börjar just slå ut.
Ha det gott!
Kram, Ann

Meta sa...

Jo då tiden den rusar allt iväg inte bara i år utan dagar med.Det känns som jag inte hinner med riktigt men man är ju pensionär och då ska det visst vara så hihi. smart att göra krans av rosmarinen innan man använder den
Ha det gott i veckan
Kram Meta

Solstrimmor sa...

Men, så fina! Jag tycker så mycket om de tunna gracila kransarna och dina, med rosmarin, är verkligen precis så. Möjligen doftar de också vid beröring? Måste tänka på det nästa år, fast den jag hade i år hade nog inte räckt till ens för en krans!

Idag skiner solen här och det är -2, precis lagom. Jag förbereder inför i morgon kväll då jag ska ha några kära väninnor här på adventsgröt med skinksmörgås! Så nu ska jag griljera (den färdigkokta) skinkan!

Ha en fin solig onsdag!
Kramar från Eva-Mari