tisdag 8 december 2015

Efter stormen...


 ...fick vi, liksom en present - nämligen strålande sol och en klarblå himmel igår! 
Vilken underbar dag och så annorlunda allt blir när vi får ljus och snälla vindar. 
Jag gjorde en härlig utflykt några mil söderut till en kär släkting och gladdes åt gröna åkrar och ängar och betande djur. Vilken märklig vinter vi har! 

Den trasiga granen på vår gård står fortfarande kvar, men den kommer säkert snart att försvinna. Som tur är finns flera andra granar här,  med ljusslingor i. 

Som ni ser har jag klippt av min amaryllis. Jag klippte även av en annan som jag köpt själv och som jag vet är rosa. Den långa börjar nu långsamt slå ut och den verkar vara vit! 
Tack för alla tipsen! 


Mörkret kommer snabbt nu och dagarna är otroligt korta, men snart vänder det! 
Stjärnor och ljusstakar gör nytta så snart mörkret faller!

En solig och krispig dag idag med frost och minusgrader.
Här blir det tvättstugan!
Ha en fin tisdag!

9 kommentarer:

Hajan sa...

TÄNK SÅDAN GLÄDJE JAG HAFT AV MINAB aMATYLLISAR, SOM JAG FICK AV DOTTER OCH MÅG, INNAN DE ÅKTE TILL sPANIEN.nI HAR JAG SATT DEM BAKOM MINA GARDINER, DET ÄR STOEA KNOPPAR MEN ÄN SLÅR FDE INTE UT.
dÅ BYTER JAG BARA PLATS MED DEN, JA INTE JAG MEN ANDTA VÄXTER FLRSÅS.
dU HAR SÅ MYSIGT, OCH JAG GILLAR ATT HÄLSA PÅ HÄR.
KRAM FRÅN <<<<<<<<<< H A J A N

Solstrimmor sa...

Jag har än en gång cyklat till vårt affärscentrum en bit utanför stan. Tänker att det inte är klokt att numera kan jag nästan cykla året runt! Jag vill ha snö... nu! Så ska det vara i december!

Ha så kul i tvättstugan...
Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Även här hade vi sol och nästan ingen vind igår, men idag är det grått igen. Och har regnat på förmiddagen. Det är inte klokt vad det har regnat denna höst!
Här nere är vi ju vana vid milda vintrar och jag är bara glad om vi slipper snö!
I fjor hade vi snö 2 dagar, på juldagen och annandagen, annars var det barmark och plusgrader!
Ha det gott, kram, Monica

House and Garden by Bia sa...

jaa tänk så märkligt väder vi har i vinter !...det här är det värsta väder jag vet på vintern...antingen hal is...eller slask !...tacka vet jag en vit vinter med några minusgrader ;))...vilken härlig monstera du har ;)).
Kram bia

john sa...

Hi Lisa ... as usual we seem to share the same weather....thankfully the storm has passed ....it's such strange weather this year...love the amaryllis....these season flowers are so good for getting us through the dark days..... have a nice evening...Gail x

Meta sa...

Jag får då säga att det är tur att solen lyser ibland annars skulle man tro att den har gått i ide för vintern det skulle jag kunna göra känns det som just nu.
Som tur är ska jag på en liten resa i morgon och det ser jag fram mot.
Ha det gott och njut dina fina amaryllisar.
Kram Met

Mejrams! sa...

Ingen sol men inte någon blåst heller, så det är jag glad för. Här knipsar jag också av mina amaryllisar efterhand då jag inte har något stöd till dem. Vissa hänger jag uppochned med vatten i, eller gör som du, sätter dem i vas. Det står faktiskt hyfsat länge i vatten tycker jag. Önskar dig fin kväll! Kram!

Erikslundsliv sa...

Det låter härligt med frost! Det längtar jag efter nu.
Kul att amaryllisen börjar slå ut, de brukar ju stå minst lika länge som snittblomma och det är vackert med dem i en vas också.
Jag har ingen amaryllis än i år, kanske köper mig en som redan är avklippt och i blom lite närmare jul.
Nu är dagarna verkligen korta och jag jobbar mycket så man hinner inte med så mycket annat än jobb. Tur att det snart är helg igen, veckorna går fort.
Ha det fint!
Kram, Ann

Rost och rädisor sa...

Visst blir man glad när solen tittar fram. Har också satsat på amaryllis i vas i år. Funkar minst lika bra som på lök och blir lite omväxling.
Allt gott
Anette