söndag 27 december 2015

Vitt


Vita rosor blev gåbortsbuketten på julafton. Vita rosor, tillsammans med blåbärsris och murgröna till min kära kusin!
Annars börjar mina vita hyacinter att vara överblommade, likaså amaryllisen...


Ni som hängt med här, kanske minns att jag gjorde en krans av hyacintblommorna och såhär ser den kransen ut som torkad. Den fick rama in en brevpress och denna allvarliga herre.

Mera vitt är det utanför fönstren just idag. Alldeles nyss, började snön att singla - äntligen, tycker många, men....jag är väl inte så begeistrad i snön, men allt måste ju få ha sin tid ändå.
Nu yr snön utanför fönstren i alla fall och det känns äntligen som riktig vinter!

Stillhet och lugn råder fortfarande här och jag lufsar runt i sockorna och bara njuter av utbudet på TV och läser lite i min julklappsbok.

Ha en fortsatt skön söndag!

8 kommentarer:

Meta sa...

Jodå vi har nog fått några centimeter vi med men jag tycker det kunde vara när det inte kom ill Julaftonen och det ska visst bli varmt igen så det försvinner lika fort som det kom. Vilken vacker bukett du gladde din kusin med.
Önskar dig god fortsättning och ett gott slut
Kram Meta

Mejrams! sa...

Här slappas det också men ingen snö utanför fönstret. Nej, här regnar det och jag blir glad för mörkret så att jag slipper se eländet. Läser böcker och trädgårdstidningar och ser lite film. Önskar dig fin fortsättning! Kram Merja

Snäckskalsdalen. sa...

Den är fin i alla fall, den lilla kransen! Bedagat är vackert. Ja, idag är det en riktig "off-dag". Vi har västkustslask här och det är alldeles mörkt ute fast det kommit lite snö.....men den håller på att tina bort tror jag. En riktig slappardag.....
Agneta kram

Monica sa...

Det låter som du har en riktigt behaglig söndag! Här tar vi det också lugnt - vi har ju varit borta hela helgen. Fortfarande grått och regnigt - ingen snö i sikte här. Men jag säger som du: Jag saknar den inte...Däremot får det gärna sluta regna!
Ha en fortsatt skön söndag, kram, Monica

House and Garden by Bia sa...

Såg att södra delarna av landet skulle få snö...här har vi grönt ute, men kallt !!! närmare 10 grader...nu behöver det inte komma någon snö, när julen är över, hihi...men den lär vi nog inte slippa här uppe ändå....
Ha en fin söndag kväll!!
Kram bia

Solstrimmor sa...

Ja, mina hyacinter håller också på att ta slut. Och mina hyacintkransar torkade och blev fläckvis bruna, inte alls lika ljuv som din! Har en vit amaryllis som är vacker och i morgon när jag ska till dotter Lisa blir det tulpaner i gåbortspresenten. Vi har den tiden att se fram emot nu!

God fortsättning och tack för dina alltid så rara kommentarer hos mig.
Kramar från Eva-Mari

Erikslundsliv sa...

Kransen är fin även torkad, tror jag gör en av mina hyacinter sen, men än är de så fina så de får stå någon dag till.
Nu börjar jag nog snart att plocka bort mina tomtar. Har bara fyra stycken och de börjar se lite malplacerade ut redan. Jag är inte så mycket för tomtar men har dessa fyra som är riktigt gamla som jag vill ha framme i alla fall.
Julhelgen har gått fort och snart är det nytt år!
God fortsättning!
Kram, Ann

MårsArt sa...

Vilken vacker bukett. Vita blommor är jag svag för. Min röda amaryllis visar inga tecken på att ge upp. Det kommer nya blommor hela tiden. Här föll snön igår natt, men den låg bara några timmar, sedan blev det slask och regn. Jag är ingen fantast av snö. Även om det är vackert och blir ljust när snön ligger.
Kram
Agneta