fredag 29 januari 2016

Junidrömmar


Snart är januari slut och vintern övergick i nån slags höst igen. Jag tillåter mej att dagdrömma då, när det är som tristast ute - råkallt, grått och allmänt ruggigt!
Vilken tur att det finns bilder, junibilder från torpet!


 Juni, när trädgården står i sitt allra vackraste flor...


 Syréner, iris och doftliljor. Tulpanerna håller på att blomma ut...


 Nepeta och bondpioner...


Mera doftliljor och nu ser jag där uppe till höger att jag har ju faktiskt ett vitt löjtnanshjärta, men i somras fanns det inte, inte ett spår...! 
Dessa bilder är från juni 2011, när jag precis hade flyttat från Stockholm och gick en oviss framtid till mötes med både boende och annat! Tänka sej!  

TUSEN TACK för svaret på min växtfråga i förra inlägget! Det var naturligtvis en Peperomia! Agneta K-Åhs och Snäckskalsdalen hade helt rätt och du Agneta K-Åhs kunde dessutom det latinska namnet - imponerande! Ja, det är en vanlig växt har jag förstått, få se om den artar sej hos mej.

Här blir det en lugn fredag och laddning inför morrondagens kalas med mina teatervänner.
Kanske jag tar en tur till torpet, jag längtar så när jag ser bilderna här och kanske har snödropparna börjat sticka upp...
Önskar er en skön fredag!

9 kommentarer:

House and Garden by Bia sa...

Här har det börjat regna nu, usch !!...men såg att det skulle bli kallare och snö på tisdag...hoppas verkligen det, nog för att jag längtar till våren, men nu är det ju faktiskt vinter ;))....och då vill jag ha vinter, hihi.. så fina sommarbilder du bjuder på så här i januari...vi har något att längta till sen...
Ha en fin helg !!
Kramisar

Hajan sa...

Det måste ha varit underbart , att komma från Stockholm till detta vackra, och din egen trädgård. Jaa jag tycker om Stockholm också
men detta kan det ju inte slå. Tusen tack flr du bjöd oss på det.


kram Hajan

Monica sa...

Åh, så härliga sommarbilder! ja, nu längtar man! Jag var ute och kollade i rabatterna idag, men det är mest brunt och vått och fult...
Den 29 januari i fjor hade jag snödroppar som nästan blommade!
Hoppas att du får ett trevligt kalas med dina teatervänner i morgon!
Kram, Monica

Erikslundsliv sa...

Härligt med lite sommarbilder i det här ruskvädret!
Så bra att det finns experter på blomm-namn här i bloggvärlden. Det är mycket kunskap som man blir glad att få ta del av.
Ha en fin helg!
Kram, Ann

Anonym sa...

Håller med dig, tur att man har bilder att plocka fram när det är som mörkast. Mysig blogg du har, tittar in igen.
Ha det bra Birgitta

Snäckskalsdalen. sa...

Tänk vad bloggandet har gjort med mig! Jag som tidigare inte alls tyckte om vår och sommar, det kändes bara obekvämt, men alla bloggar jag läser har plockat fram en ny sida hos mig! Det är väl fantastiskt! Nu njuter jag av tanken på att det framöver blir varmare, ljusare och torrare ute! Och när jag ser dina torpbilder så är det helt fantastiskt läckert! Och så har du ett vitt löjtnantshjärta, hoppas det kommer tillbaka i år, det gör det säkert för dom fröar lätt av sig, men det har vi pratat om känns det som!
Njuthelg! Vi har en svag sol här men oj, vad det har stormat i två dygn nu. Då blir jag oredig inne i huvudet...!!! Som om jag inte var det innan!
Kramar

G:a Affären sa...

Mungiporna åkte upp när jag såg dina fina försommarbilder, tänka sig att vi har allt detta framför oss, härligt!
Tur att man inget vet i förväg, speciellt inte om det som kan vara jobbigt. Som snöskottning, strömlöst eller annat. Men visst gjorde vi väl rätt som lämnade stan!?
Gissar att du snart är på kalas med vänner!
Ha det så kul!
Kramar /Cia

Min plats i solen sa...

Underbara bilder Lisa och visst är det härligt att ha allt detta ljuvliga att se fram emot. Och drömma och längta behöver vi alla emellanåt. :)

Ta hand om dig vännen och så hoppas jag att du och dina teatervänner har det riktigt gott tillsammans.♥

Kram Lotta

Solstrimmor sa...

Åhh, junidrömmar såhär på januaris sista dag behöver vi alla! Tack för sköna bilder att drömma sig bort med, tänk att det kan se ut sådär om fyra månader!? Nog har vi det bra vi som kan längta! Och i morgon börjar februari... ett steg närmare en längta!

Hoppas din söndagskväll blir skön!
Kramar från Eva-Mari