söndag 17 januari 2016

Vintersol


En försiktig vintersol smög sej in i mitt kök idag vid 11.30-tiden!
En snabb liten glimt, som kanske varade en halv minut!Första strålarna sedan i början av november.
Det är nog det sämsta med min lägenhet, att den ligger så skuggigt på vintern.
Ett litet hål mellan ett par tallar gjorde min dag! :) 


Just nu njuter jag av en stor, härlig apelsin, som ju också hör vintern till.

Även om jag inte har sol, så har jag utsikt över hela samhället! Promenaden gick ända fram till kyrkan idag och jag såg att barnen åkte skridskor utanför skolan.
En härlig dag och temperaturen inte så ilsket kall som igår - bara -10 idag! 

Ha en fortsatt skön vintersöndag!

14 kommentarer:

Monica sa...

Vi har också haft strålande sol idag och det blev, som vanligt, en lång promenad på stranden. Och idag var det många som promenerade där, vanliga vardagar är man oftast ensam där.
Om vintern vore så här, skulle jag inte haft så mycket emot den...
Ha en fin söndagskväll och en bra ny vecka!
Kram, Monica

Margareta sa...

Så härligt när solen börjar nå fram,där den inte varit på länge. Det märks ju trots allt att dagen har längt sig lite.
Vi har haft riktigt kallt inatt och idag också. Men solen,gör ju att man kan våga sig ut en liten stund,trots kylan.-20 är för mycket,tycker jag.Men kylan gör ju naturen vacker med rimfrost.Och så kanske den går illa åt sniglar och fästingar....
Önskar dig en fin ny vecka!
Kram Margareta

Meta sa...

Vad fint dit skåp är och med lite sol blir det ännu vackrare. Det är nog så som många säger "man kan inte få allt". En fin utsikt har du i alla fall.
Ha det gott i kväll och i veckan
kram Meta

Fra det lille røde huset.. sa...

Hei hei!
Så hærlig med sol!
....men jeg ser du har det litt kaldt...

En liten hilsen fra meg.
Inger G.

House and Garden by Bia sa...

Vi har också haft ungefär -10 grader idag...tog även en promenad i solen...härligt !...sen gick jag hem och körde ett yoga pass...måste börja röra på mej mera nu. Nu snöar det här och temperaturen har stigit till -7 grader ;))
Ha en fin kväll !
Kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ja höga träd kan ställa till det med
solljuset, men du hann få bra bilder.
Apelsiner är gott, gillas stort här också.
Fin kväll och kramar/AM

Erikslundsliv sa...

En försiktig vårvintersolen och en god apelsin! Lite vårvinter på gång! Det är så härligt, snart börjar solen värma lite och strax blir det takdropp också. Underbart!
Kram, Ann

Mejrams! sa...

Här har det också varit soligt och jag däremot sol inne i huset. Usch det var ingen rolig upplevelse, helt plötsligt såg jag hur dammigt det är. Så det var bara till att börja städa. Fast det är lite gott att solen skiner och faktiskt värmer lite också. Kram Merja

Hajan sa...

VI HAR OCKSÅ HAFT SOL I DAG. Det är ju en annan dag då, man bliver
så lättad mitt i all annan bedrövelse, både privat och runt kring oss.
Tycker inte om allt som sker just nu.

Hoppas på en bättre vecka nu, kram Hajan

Solstrimmor sa...

Förstår din glädje! Och det går åt rätt håll nu och snart har du ännu mer sol i din lägenhet. Jag bor så högt upp så här är det sol hela tiden, det blir för mycket, måste dra ner persiennerna för att det inte ska bli för hett åt blommorna (och mig)! Tänk om jag kunde dela med mig lite den här tiden...
Vackert är det ute nu och helgen bjöd på gnistrande snö och "bara" -15. Hoppas det snart blir skönare promenadväder. Längtar till mars!

Må gott och ha en fin början på veckan.
Kramar från Eva-Mari

EgenLya sa...

Åh vilka otroligt vackra bilder :D

Snäckskalsdalen. sa...

Strålande! Och vad gör det om inte din lägenhet ligger rakt i solen, den verkar så jättefin ändå, tycker jag! Eller hur?! Jag blir glad om jag liksom bara ser att det är sol ute. Det är otroligt vackert nu, jag njuter varenda sekund!

Och så ser jag ditt granatäpple. När min svägerska och jag var Istanbul för några år sedan hade man i Hagia Sofias museishop ett granatäpple belagt med silver (sas det, tunt lager förstås).....jag tittade och tittade och räknade och räknade och nej, det ingick inte riktigt i budgeten. Men jag kunde inte glömma det.

Så efter ett par dagar släpade jag med mig nämnda svägerska, betalade inträde en gång till (betalade för henne också då så klart) och så stegade jag rakt fram och granatäpplet fanns kvar, man låste upp glasmontern där det låg och jag fick med mig det hem.

Och det ligger på en bestämd plats alltid och jag tror jag tittar på det varenda dag.

Många säger ju att ägget har en perfekt form och det kan nog vara så, men granatäpplet tilltalar mig så mycket mer, det är perfekt i mina ögon, lite buckligt, men med en bestämd form och med förebilden för kungakronana i fästet, så jag blev så glad när jag såg ditt här och nu.

Tänk att man kan glädjas så åt något så, ändå, enkelt!

Det var min utläggning om granatäpplet. Och så älskar jag smaken också! Har det ofta, ofta i sallader eller strör kärnorna över en kaka, rulltårta eller vad det nu kan vara!

Kramar

Viola sa...

Nu är det dags att packa väskan och styra kosan mot formex. Ska bli helt underbart att få möta våren dagarna tre, ha de, kram

G:a Affären sa...

Åh, ditt skåp, det är bara så charmigt!
Solen är så välkommen nu och helst långa stunder.
Kram /Cia