onsdag 6 januari 2016

Kallt!
Riktigt kallt är det idag, -13 grader!
Bilden ovan är från januari 2013, när jag fortfarande bodde i huset som jag hyrde! En vacker januaridag som var betydligt kallare - 23 grader hade vi den dagen! 


Ovan - en bild från mitt vardagsrumsfönster för en stund sedan.
Jag kan sakna att solen ännu inte når in i min lägenhet, eftersom husen här ligger på skuggsidan bakom en skogskulle, där solen ännu gömmer sej.

Jag sitter här och laddar inför ett besök på ICA, funderar på vilka kläder jag ska ta på mej för den promenaden...! 

Önskar er en fin och skön trettondag!

11 kommentarer:

Mejrams! sa...

Det känns som Kung Bore är på besök i landet! Vi har också fått lite snö och minusgrader. Vacker utsikt från ditt fönster, är det stan du blickar ut mot? Kramen!

Helena sa...

Kallt och friskt! Så vackra foton! :-)

House and Garden by Bia sa...

Gillar vintern jag ;)....på vintern ska det vara snö och "lagom" kallt, för jag håller med dej, nu är det för kallt...vi har 18- grader nu...och så ska det förbli ett tag, men sen såg jag att det skulle bli lite mer"normal" temperatur för årstiden, tack för det ! Jag kommer bara att gå till fågelträdet och fylla på mat...sen blir det inget mer uteliv idag, hihi...
Ha en fin dag/kväll nu...
Kramis

Monica sa...

Brrr, ja, nu har vintern kommit på allvar! Så kallt som ni har vi inte, men ett par minusgrader och lite snö. Inte mitt favoritväder...
Men man får vara tacksam ändå, på östra sidan av Skåne har dom ett riktigt snöoväder med svår halka.
Gå försiktigt när du går till Ica!
I morgon ska julen städas ut och sen ska tulpanerna in!
Kram, Monica

Solstrimmor sa...

Så fint med kyrktornet bland de vita taken! Det är så härligt med vacker utsikt. Även om jag kan tycka än mer om snöbilden från ditt andra boende. För visst är det nåt med det där att bo på marken?

Hemkommen från sopplunch hos en av döttrarna, jättegod och het morotssoppa, perfekt en sån här kylig dag!

Ha det gott och ta på långkalsonger om du måste gå till Ica!
Kramar från Eva-Mari

Margareta sa...

De riktigt kalla dagarna är finast på bild.Vi hade också -14 på fm.Man är inte van,så det känns för kallt. När man har hund,blir det ju promenader trots kylan. Jag hoppades att vi inte skulle möta någon på vår vandring,för min klädsel var ovanligt konstig.Jag hade halsduk om huvudet och ovanpå detta en mössa. Dubbla tröjor och jacka och stickade yllesaker långt upp på benen. Graningekänger med dubbar....Det gick bra,ingen annan hade gett sig ut. Stina hade förresten en röd halsduk....Skönt att komma in i stugvärmen sen....och nu vilar jag middag.
Ha en fortsatt bra Trettondag och kommande veckoslut!
Kram Margareta

Meta sa...

Jodå här är det också kallt -14 grader i morse. Nu lite mer angenämt ute. Har hållit mig inomhus idag Skickat iväg mina gäster och nu ska jag kolla runt lite hos er. Förra året var de +6 grader här hos mig denna dagen.
Ha det fortsatt gått
Kram Meta

Annica sa...

Burr, idag fick vi verkligen smaka på vinterkylan. Just nu har vi -18 här i Uppland. Nu gäller det att leta upp vinterkläderna som knappt använts tidigare i vinter..,
Ha det gott!
Annica

Snäckskalsdalen. sa...

Kallt här också och en halv millimeter snö har vi fått idag. That's it. Över växterna här och där i trädgården ligger lakan och annat över känsliga växter, det där med barfrost är ju inte kul om man är växt har jag förstått.

Bilden fr 2013 är så fin! Men tänk att du har en hel by framför dig nu med en kyrka och allt, det är så fint, som en gammaldags adventskalender!

Rosenskärmen tror jag är köpt i en handelsträdgård i Göteborg, lite långt att åka för dig kanske! Dom är lite magnifika, men erfarenheten för min del är att dom tar slut efter ett slag. Men det är jag det, det finns säkert dom som vet hur man ska göra med dom!

Hoppas du hittar en!

Kramar
Agneta

Loppisälskare sa...

Ja nu är det verkligen kallt men jag är ju av förklarliga skäl mest inomhus.Inte älskar jag kyla heller så ingen sorg för det precis. Men visst kan der vara oerhört vackert och friskt som på dina bilder. Hoppas din tur till ica gick bra...axelbrott är inte att rekommendera...
Kram / RosMarie

Eleonora sa...

Härliga kyliga bilder - skönt att vi har varmt inne.
Tack för din rara kommentar hos mig. Ja trivsel är något man känner gemensamt och med den närmaste familjen är det väldigt lätt och gott att vara.

Nu städar jag bort julen och allt blir som vanligt hemma hos mig igen.
Ha ett underbart 2016 - varm kram från
Eleonora