torsdag 25 februari 2016

Att blogga...


 ...eller inte blogga - det är tydligen frågan!

Flera av mina gamla bloggvänner har lagt ner sina bloggar, och en del är mycket sporadiska. 
En del verkar ha övergått till instagram, och ser det som ett alternativ till bloggandet.
Jag har också fått frågan, om jag tänker fortsätta blogga, och ibland kanske jag har frågat mej det själv, men alltid kommit fram till samma svar - JA, jag tänker fortsätta blogga. Möjligtvis kanske jag inte gör så täta inlägg, men blogga tänker jag göra.

Nej, jag känner ingen press eller så, jag ser det mera som en egen dagbok, som jag sen kan gå tillbaka till. 
Jag tycker om min blogg - mycket! Inte särskilt många kommentarer numera, men jag vet ju att många läser den, och jag får uppskattande mejl då och då, men visst har bloggarna decimerats, betydligt, sedan jag började 2007 (!). 

Jag har också instagram numera, men ser inte det som ett alternativ, mest som ett komplement i så fall, och även där man kan frossa i härliga bilder.
Kanske ändrar jag uppfattning, men i nuläget känner jag såhär. Dagarna fortsätter med sol och inatt var det fullmåne! 
Vilket härligt ljus det är och jag njuter i fulla drag av tiden som är nu.
Idag blir det promenad i solskenet, innan kvällens arbetspass!

Ha en jättefin torsdag!

16 kommentarer:

MårsArt sa...

Jag funderar också då och då på om jag ska sluta med min blogg, men fortsätter med färre inlägg, än så länge...Jag har också instagram, och gör inte heller där så täta inlägg. Fortsätter så länge det inte känns som ett tvång eller betungande eller att inspirationen tryter till inlägg. Samtidigt är det så roligt att följa andra bloggare. En del av er har jag följt länge, som dig, liksom en del följer mig.
Ha en fin dag!
Kram
Agneta

Lenas trädgård sa...

Hej, det är så jag också ser det...som en dagbok. För visst, det är inte många som kommenterar. Men det gör ju inte jag heller! Men jag läser alla mina gamla favoriter, din är med där. fast inte upplagd i min blogglista, det har jag inte gjort med alla fina bloggar.
Så jag läser med intresse din blogg! Ha en fin vårvinterdag!
Lena i Blekinge

Meta sa...

Vad roligt att du kommit fram till att stanna kvar på bloggen. Jag har nog inte ens tänkt tanken att sluta. Det är ett sällskap också när man inte jobbar känner jag. Hittar lite nya spännande bloggar ibland också.
Oj vad solen lyser fint in till dig, har lite sol jag med. känns lite vår i luften det njuter jag av bland all pelargonplantering. Jag ser en fin tavla på din vägg vid symaskinen. Har du målat den?? Du är så duktig på att måla.
Ha nu en skön dag
Kram Meta

Erikslundsliv sa...

Jag har både Instagram och blogg och så får det nog bli ett tag till. Jag har ju inte bloggat så länge och tycker att det är roligt och inspirerande med nya bloggvänner och att få dela med mig av lite fint jag fixar med här hemma. Instagram är ju mer direkt så det är också kul, men inte riktigt samma sak som bloggen ändå.
Fortsätt du med din fina blogg, annars saknar i alla fall jag dig!
Följer dig på Instagram också nu så jag inte missar något!
Ha en fin torsdagseftermiddag fina Lisa!
Kram, Ann

House and Garden by Bia sa...

Exakt så känner jag det också...märker att nu när jag har skaffat instagram, så har jag färre som tittar in, vad jag vet iaf...men jag gillar bloggen bättre än instagram,...några stammisar har jag, och det är jag glad och tacksam över...såå roligt när dom tittar in...och jag inkluderar nog dej också, hihi...instagram är lite stressigt tycker jag, man vill ju "svara" på de flesta som gillar...men har man flera hundra/tusen så vet jag inte om det skulle gå...tror inte jag vill ha så många följare heller ;).....nä, själv är jag glad för det lilla ;))....och jag fortsätter nog också att blogga ;)...
Kram bia

Agneta K-Åhs sa...

Snälla söta ändra inte uppfattning :-) Jag älskar din fina blogg!

Hälsar Agneta

Monica sa...

Håller helt med dig om bloggandet! Det är en alldeles utmärkt dagbok för en själv och nu i vinter har jag gått tillbaka och läst om hela min blogg, som startades i augusti 2009. Ända tills för drygt ett år sedan lät jag trycka papperskopior av bilder och klistrade i album, men numera nöjer jag mig med bloggen. Lite kul också, att göra en årskrönika i slutet på varje år och få en liten sammanfattning på hur året varit...
Så jag fortsätter att blogga!
Jag har Facebook också, men det är ju mera för ögonblicket, där kan man inte gå tillbaka och läsa! Och likadant är det väl med Instagram?
Det blev promenad här idag också i den härliga vårsolen!
Kram till dig, bloggkompis!
Monica

Vardag och flärd sa...

Hej! Jag läser din blogg ibland, faktiskt ända sedan din förra lägenhet.
Jag märker att många inte skriver inlägg så ofta men det kommer inlägg emellanåt och det säger nog att bloggandet är ganska trevligt. Tycker om att blogga och har även instagram men tycker det är opersonligt och hinner inte med alla som lägger in där.
Bra att du fortsätter och jag tittar in igen!
Kram Eva

Solstrimmor sa...

Ja det krymper på bloggfronten. Jag har också från och till funderat men jag tycker fortfarande det ger mig så mycket och är så roligt! Instagram är inget för mig, gillar det personliga uttrycket som både bild och text ger. Och precis som du säger så blir det en dokumentation, en dagbok som man kan bläddra tillbaks i när andan faller på. Och även om man ibland inte har så mycket att blogga om så är just kontakten med bloggvännerna viktig för mig. Ni är alla glädjespridare och du Lisa var min inspirationskälla till min första blogg Vårt lilla röda hus!

Tack för att du fortfarande berikar min vardag:)

Önskar dig en fin helg.
Kramar från Ev-Mari

Ps. Har du rötter i Mora? Kanske har frågat förr? Min far var Morakarl! Och nog skulle det väl vara kul att nångång kunna ses irl!!

Snäckskalsdalen. sa...

Jag hör att vi har ungefär samma tänkande när det gäller dessa två forum. Jag har ju precis börjat med Instagram och jag tycker det är opretentiöst och roligt! Och jag ser det nog mer som ett komplement, precis som du skriver.
Och att blogga, jag har vägt frågan fram och tillbaka och kommit fram till att det är klart roligare att blogga än att inte göra det, så det blir tills vidare bloggande här också! Och jag trycker ju upp min blogg och läser som dagbok och det är faktiskt riktigt roligt och med hjälp av det jag skrivit i bloggen och med bilderna till så minns jag en massa runtomkring som jag inte skrivit om i bloggen!
Solen skiner här idag!
Kramar

Fröken Grön sa...

Och glad är jag att du fortsätter blogga, Lisa! Livet vore allt bra tomt utan dina vackra bilder att njuta av. Håller med om att kommentarerna har börjat bli färre här i "Blogglandia" (jag själv är definitiv en av dem som slarvar med det), men det är väl en av konsekvenserna av surf på mobilen. Du ska veta iallafall veta att jag läser alla dina inlägg med stor behållning. Ibland läser jag dem TVÅ gånger! :-)

Ha en riktigt skön helg!

/Anna-Karin

john sa...

Yes I know what you mean Lisa ...for me I still like the blogs ...I don't go on instagram ...hope you keep on blogging ...I wish there was a "like" button on the blog ...Gail x

Hajan sa...

Du har så rätt lilla vän, jag tänker bloggen som en dagbok också.
Jag har ju aldrig haft så himla många som kommenterat hos mig.
Men visst det kan väl vara roligt med Instagram, men jag tycker det bara är som ett fotoalbum.
Jag älskar era bloggar, och läser noga igenom dem
jag har haft min blogg sen 2010.
och jag tänker ha den kvar ett bra tag till, om jag får leva och ha hälsan.
Trevlig helg nu önskar Hajan

HWIT BLOGG sa...

Håller med dig till fullo...ja visst är instagram enklare men flödet av bilder där gör mig helt snurrig!
Bloggen är som du säger en dagbok, det blir ju inte instagram på samma sätt, så vi kör väl på ett tag till :)
Kram till dig!
Titti

G:a Affären sa...

Läser och blir så glad över dina tankar om bloggandet, är så glad att du fortsätter!
Vi gör inlägg när det passar, utan tidspress för det ska vara roligt. IG har sådant flöde
av alla bilder och symboler för att gilla. Kanske lite som vi lever idag, det mesta
ska gå så oerhört snabbt.
Vilken fin hörna du har där vid det inbyggda fönstret och symakinsbordet! Det blir mer
spännande inredning när det finns prång.
Tack för dina tankar om rökkanalerna. Nu har jag tre alternativ för att åtgärda det hela.
Det första alternativet var glidgjutning men kostar närmare två tusen varje meter, suck!
Två kanaler à ca tio meter, det blir en förmögenhet.
Skönt ändå att det inte "brinner i knutarna"!

Kramar till dig min fina bloggvän!
/Cia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ja jag hör ju till dom sporadiska :)
Eftersom jag haft krångel med blogger
har det ett tag känts lite motigt. Jag
gillar det snabba med Instagram, ta en
bild och lägg ut. Inget planerande och
krångel. Ser att ni är rätt eniga här över,
och det är roligt att många fortsätter
som vanligt.
Kramar/AM