måndag 18 april 2016

Aprilmåndag


På mitt köksbord står ljuvliga rosor idag. 
Jag fick dem igår efter konserten med mina två körer. En intensiv och rolig dag, som också känns i hela systemet idag!

Rosorna är helt ljuvliga och de doftar underbart. Blåbärsriset börjar nästan slå ut i skogen nu! Alltsammans fick stå i min nyinköpta glasvas, som jag tycker mycket om. En bukett från torpet med både vitsippor och lungört. Nu blir vårbuketterna lite större för varje gång.Något helt annat: 
härom kvällen snubblade jag över hyllan som bara stått på golvet i förrådet, och vips så visste jag direkt var den skulle sitta. Sagt och gjort - nu sitter den där under en av hallspeglarna! Tänk, så det kan bli! 

Det är en solig måndagsmorgon, men det lär bli molnigare, och kylan verkar hålla i sej.
Tack för all medkänsla kring min onda fot, som ganska snabbt blev bättre! Förmodligen någon sorts överansträngning, när jag gick för länge på stan i förra veckan. Nu är den helt OK igen, tack och lov!

En härlig måndag önskar jag er!

10 kommentarer:

Meta sa...

Både vasen och blommorna är jättefina Blåbärsriset är så skirt med de späda gröna bladen. Njuter av bilden.
Man behöver inte alltid "gå över bron efter vatten" när det står i källaren Hihi.
Ha det gott och njut dina nya saker
Kram Meta

Erikslundsliv sa...

Hyllan passar ju perfekt där! Visst är det konstigt att ibland måste sakerna ligga till sig lite och sen vips så vet man var de hör hemma.
Rosorna är underbara och den lilla vårbuketten med!
Så skönt att foten är bättre igen!
Ha en fin måndag!
Kramar, Ann

Solstrimmor sa...

Vilka vackra buketter... och grattis till ännu ett lyckat körevent! Förstår att det är berikande och tillfredsställande för både kropp och själ! Skönt att foten är bra igen, de är ju så viktiga, våra tassar!

Här skiner solen, hör och häpna, och jag har tagit mig en cykeltur till handelsträdgården utanför stan där jag bara skulle köpa en fröpåse. Hm, det blev en ljusrosa Million Bells också, fastän det ännu är för tidigt. Kunde inte låta bli...

Önskar dig en skön måndag, trots det gråkulna hos dig.
Kramar från Eva-Mari

Solstrimmor sa...

Glömde säga att vasen är jättefin och så användbar!

Monica sa...

Så vackert med de skira, rosa rosorna och blåbärsriset! Men minst lika vacker är ju den lilla buketten med vårblommor från torpet! Jag har så få blommor av varje sort i min trädgård, så jag nänns sällan ta in några. Men jag njutet av dem ute i stället!
Hyllan var ju som gjord för att sitta där under spegeln! Lustigt det där, att man plötsligt kommer på hur man ska göra - det har liksom mognat i huvudet fast man inte har tänkt på det!
Lite halvmolnigt här idag, får bli en promenad i eftermiddag!
ha det så bra Lisa!
Kram, Monica

Snäckskalsdalen. sa...

Så fina blommor och den nya vasen är jättesnygg, det är trevligt att se grenarna i vattnet. Och ja, blåbärsriset har kommit långt och björkarna började förra veckan men jag tror att bladen krupit tillbaka in i sina höljen, det är för kallt, helt enkelt.
Hyllan blev suveränt bra, det är lite så som jag brukar tänka, att rätt vad det är så faller det på plats!
Kramar

HWIT BLOGG sa...

Visst blir man glad över en rosbukett på bordet! Skönt att höra att din fot är bättre nu, ta det lugnt...
Ha en skön vecka!
Kram från Titti

Hajan sa...

Man undrar ibland var sjutton kommer alla krämpor ifrån,
Det är bara att bita ihop.
Så härligt med alla blommor hemma hos Dig.

Eleonora sa...

Tack rara du för alla vackra torpblommor och andra som du delar med dig av här på bloggen. Lika vackert varje år då blommorna sätter fart ute i backen och gräset blir grönare för varje dag. Nu fattas oss bara värmen och den lär ju vara på väg.

En god och glad vår önskar jag dig. Kram
Eleonora

House and Garden by Bia sa...

Den där lilla vasen påminner om den lilla jag har som blåsipporna står i ;))...köpte min på loppis och tycker den är så söt ;))...din var så bedårande med sipporna i ;))...och hyllan passade ju perfekt där !
Kram bia