fredag 8 april 2016

Växlande skyar och sommardäckJust hemkommen från min farbror, som bor några mil söderut.
Jag har nog åkt igenom aprils alla olika väder - allt från strålande sol, till ösregn och regntunga skyar. Jag vet inte hur många regnväder jag passerat!
Jag hittade i alla fall ett par billiga kryddväxter för en tjuga styck i matvarubutiken. De får stå på balkongen så länge.


På den andra balkongväggen hänger penséviolerna och lyser vackert blåa i den kalla vinden.


Det är varken balkong- eller trädgårdsväder, så jag tänder min fönsterlampa i köket och stänger dörren och gör mej redo för fredagskvällen. 
Sommardäcken  är i alla fall på nu...

Önskar er en härlig fredagskväll!

9 kommentarer:

Meta sa...

Hihi har också köpt den blå penséen den är sååå söt tycker jag. Ska plantera i morgon på kolonin. Hoppas på sol och finväder i helgen det ska ju målas takfot hade jag tänkt mig.(åtminstone börja)
Ha en fin fredags kväll och hoppas du får njuta på torpet i morgon
Kram Meta

STENLYCKA sa...

Ha det så mysigt, även här är vädret omväxlande sol till regn.
Hade planerat för en morgondag i trädgården men får se hur det blir med det.
Kram Raina

House and Garden by Bia sa...

Fint med penséer på våren...jag planterade mini penséer idag på bron...tänker nog inte göra så mycket mer där ;)
Vi har iaf haft ganska bra väder och omkring 10 grader som bäst...
Nu blir det fredagsmys !!
Kram och trevlig helg !

an angel at my table sa...

Vackra penséer!!! Tack jag är sååå glad för bergvärmen! Jag börjar inse att jag även måste ta hand om allt jag planterar kanske jag har tagit vatten över huvudet!!?! Trevlig helg!!

Monica sa...

Här har vi fortfarande ganska fint vårväder, även om vi fick en regnskvätt i eftermiddags!
Vilken snygg låda du har satt krukväxterna i! Jag har planterat kryddväxter från mataffären flera gånger och de tar sig lika bra, som de man köper mycket dyrare i växtvaruhuset!
Hoppas att solen kommer till dina trakter också i morgon!
Ha en skön helg, kram, Monica

Browneyedgirl sa...

Vilken mysig lampa :) Jag borde fixa framsidan med blomster men då vädret varit växlande väntar jag till en solig dag. Ha en härlig lördag :)

Loppisälskare sa...

Ja nog är det aprilväder. Som det växlar från det ena till det andra. Men mycket händer nu och man ser hur det sakta övergår till att bli grönt både här och där. Den lilla penséviolen är bara så underbar. Så härligt att ha kryddor på gång. Det där med vårbruk lyser med sin frånvaro här. Friherren sköter om en del. Jag brukar få till det först efter midsommar. Nå ja, en och annan pensé brukar väl infinna sig.
Ha en skön helg!
Kram RosMarie

Solstrimmor sa...

Hoppas du själv har haft en härlig fredagskväll... och lördag! Idag skiner äntligen solen här och dagen blir förhoppningsvis vårunderbar! Igår blev det en promenad i duggregn, helt okej om man har rätt kläder!
Vilken tur du hade som hittade så fina kryddväxter för så liten peng! Vacker låda också. Ser en fin krans där på väggen... humlekottar?

Mina målarförsök har nu förpassats till garderoben, inte nöjd för fem öre! Har packat ner staffliet och sätter alltihop inom parentes. Så kan det gå!

Önskar dig en fantastisk söndag!
Kramar från Eva-Mari

Thyde Living sa...

Hej, hvor er her hyggeligt - og nogle skønne billeder
Jeg kan rigtig godt li zink kassen og arbejdslampen
God dag