tisdag 26 april 2016

Vårspaning


Den rutiga Kungsängsliljan har kommit och jag plockade in en sådan från torpet. Så fascinerande dessa blommor är, och att njuta av dem inomhus, i värmen känns fint!Björken utanför min lägenhet är mest lite rufsig av hängena, men några små gröna blad syns inte ännu...
Men jag har sett björkar med musöron, på lite mera skyddade platser. Körsbärsträdens knoppar på torpet är sprickfärdiga och det behövs bara ett uns av värme, så slår de ut direkt! Jag var tvungen att ta in några kvistar för att få njuta av lite körsbärsblom här hemma...Utanför min balkong, i skogsbacken, satte grannen lökar i höstas och de visar sej nu! Vitsipporna sticker också upp lite här och där.

Lite vårspaning såhär i kylan, som ett komplement till alla snölandskap man ser på bloggar och instagram.
Vindarna från öster är verkligen inte nådiga, nu  hoppas vi att vindarna vänder!

Min otäcka förkylning börjar långsamt klinga av och allt känns mycket bättre, speciellt efter alla rara krya-hälsningar från er! 
TACK fina ni!

Ha en härlig tisdag!

8 kommentarer:

Monica sa...

Ja, kungsängsliljorna är fascinerande med sina rutor! Jag har både de röd/rosa och vita och tittar man nära på de vita, så är de också rutiga! Vitt i vitt! Och samma planta kan ha både vita och röda blommor! En intressant växt. Och vacker.

Här nere har vi också björkar i väldigt olika utslagningsstadier. Somliga har riktiga små blad redan och på somliga kan man inte ens se en skiftning i grönt. Det är väl olika sorter, antar jag...

Efter en lång tid med strålande sol, så har vi äntligen fått regn idag! Samtidigt har temperaturen sjunkit till bara några grader över nollan. Och jag, som hade tänkt så i mina odlingslådor idag...Men vi behövde regn, så det är bra!

Skönt att din förkylning börjar ge med sig! Själv tror jag att jag håller på att få en förkylning, jag nyser och har ont i halsen... Måtte det gå över, vi ska ha gäster till Valborg...jaja, det får bli som det blir...
Kram till dig!
Monica

Snäckskalsdalen. sa...

Precis, allting ligger liksom på lut och bara väntar på att få slå ut. Och det där med hängena på björkarna såg jag också, men bara musöron. Är det den ordningen det brukar vara? Musöronen har varit lika länge nu, det händer inget, och hade jag varit blad hade jag inte heller slått ut än.....
Skönt att förkylningen börjat ge med sig, det är tröttsamt att vara förkyld.
Så fina blomster du har runt dig! Kungsängsliljorna är otroliga! Att naturen kan göra så fint!
Ha det gott, kram

Meta sa...

Den här kylan gör att allt stannar upp och vi får en ny fin vår igen när sol och värme kommer och då lär det nog gå fort. Mina kungsängsliljor är bara i knopp stadiet än.Björkarna är inte alls bättre hos mig bara hängen så än får jag vänta med att klippa rosorna.
Önskar dig en bra och skön mitt i veckan.
<kram Meta

House and Garden by Bia sa...

Så fina körsbärskvistar ;))...jaa våren kom verkligen av sej..vi fick ju också snö, men den är borta nu (tack o lov)...lite varmare har det också blivit ;)
Lämnade tillbaka mitt oliv träd som jag köpte på Blomsterlandet i torsdags, bladen bara rasade av den...hade kvittot kvar (man ska aldrig slänga) så jag fick pengarna tillbaka ;))
Ha det !
Kramen

Erikslundsliv sa...

Vilka härliga vårtecken! Det behövs nu i kylan, jag fryser hela dagarna känns det som...
Nu ska jag elda i kakelugnen och kura i soffan!
Ha en fin kväll!
Kram, Ann

Eleonora sa...

Det låter gott att din förkylning är på återtåg. Men ganska typiskt för årstiden att nya och fräsa är det ju.

Vackra blommor du visar - Kungsängsliljan är bedårande skir och vacker.

Fortsätt krya på dig och kram från
Eleonora

Solstrimmor sa...

Åh, vilka körsbärskvistar, så sprickfärdiga i den fina vasen, gissar att de slagit ut nu? Ja, inomhus alltså!
Kungsängsliljan är ett av naturens mirakel, den enda rutiga växt som finns, eller? Vacker och gracil som få.
Skönt att du börjar komma på bättringsvägen. Nu har du ditt gjort... förhoppningsvis!
Min vildpelargon "Lisa" har börjat blomma, så kul!

Inga musöron här än, bara isvindar...
Ha en fin onsdag.
Kramar från Eva-Mari

MårsArt sa...

Den där våren verkar vi få vänta på. Tur att man kan plocka in den och njuta av den inomhus. Kungsängsliljan har jag varit fascinerad av sedan jag var liten. Tyckte att det var konstigt att den var rutig.
Ha en skön helg(lite sol och lite värme kan det eventuellt bli...)
Agneta