måndag 4 april 2016

Istället för solen...


 Istället för solen bjuder jag idag på vackra vårblommor...

 ...som får lysa upp den gråa dagen som är idag, och som även var igår.
De vackra blommorna finns hos min väninna, som jag besökte igår.
Ovan - en ljuvlig bukett med bl.a. ranunkel, och vackra, fransiga tulpaner! 


Väninnan är en fena på att göra de vackraste arrangemang man kan tänka sej!

Man hittar små överraskningar både här och där, ute och inne.

Den första aprilmåndagen börjar grå, men med hopp om sol.
De stora snöflingorna jag talade om i fredags försvann snabbt och sedan strålade solen hela den första aprildagen.

Ja, nu är det väl i alla fall vår och de har lovat värme, så den väntar jag på!
Ha en fin start på veckan!


9 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka fantastiska blommor och så vackert ordnat hos din väninna! Men jag tycker mig känna igen att det kanske är så på flera håll.....hos dig t ex! Ni har Fingerspitzgefûhl båda två, det har jag fått klart för mig. Och god dricka ser jag där också.
Ja, i år är det segt med våren, typiskt aprilväder har det varit ett bra tag nu fast det bara är fjärde dagen på månaden. En dag när vi slår upp dörren kanske det är så där riktigt varmt och då blir vi förvånade över det.....det är kanske det som är charmen!
Och den här våren ska jag ju ta det lite varligt så jag betraktar mest det som händer, så att min axel blir riktigt bra.
Ha det så gott!
Agneta kram

Hajan sa...

Ja våren är på väg enligt SMHI kunde bliva upp till 20 grader sade killen nyss, vi får väl se, någon gång måste det ju bliva vår.
Så är det bara.


kram Hajan

underbara bindningar och knyten, tack

Monica sa...

Åh, så fint med rosa ranunkler och ljusrosa tulpaner! Jag älskar ranunkler men den färgen är nog ovanlig.
Lite grådisigt här idag men 13 grader varmt!
Må väl, kram, Monica

Meta sa...

En del människor har det liksom bara med sig Allt blir så fint.Undrar om vi har för stora krav på oss själva vi andra. Ranunkler bara älskar jag. Ska nog köpa någon till kolonin. Det är ju där vi är som mest nu. idag var en härlig dag även om inte solen var så stark.Det blir en heldag i morgon med.
Ha det gott och njut varje dag som det går
Kram Meta

Margareta sa...

Så vackra blommor.Dina bilder är alltid fina och tilltalande vad de än innehåller.Vilken tur att det finns blommor att glädja sig åt även om solen uteblir.Här har vi haft +17 idag,utan sol,men det är vår. Haft hjälp idag med biltvätt och däckbyte.När vi ändå var igång och hjälpen fanns, så köptes det nya trädgårdsmöbler,som sedan monterades.och så passade jag på att ta hem 10 säckar jord.Man får passa på när man har bärhjälp.Nu hoppas jag på bra utedagar,för trädgården behöver min hjälp nu....
Ha det så bra!
Kram Margareta

Solstrimmor sa...

Underbar ranunkelbukett! Och de andra skapelserna också! Här är också grått och det duggar lite just nu. Trist. Eftersom sopmaskinen gjort sitt på gatorna nu så har jag inget att skylla på längre. Idag blir det fönsterputs... mitt värsta hushållsarbete! Belöningen blir ett femårskalas ikväll... korv med bröd och pirattårta:)

Önskar dig en fin dag!
Kramar från Eva-Mari

MårsArt sa...

Så fina blomsterarrangemang. Ranunkler är en av favoritblommorna liksom pärlhyacinter. Angående väder och vår, så är det bara att gilla läget, fast idag är det tveksamt det där med att gilla... Dimma, dimma, dimma...
Kram
Agneta

House and Garden by Bia sa...

Så vårlikt med pärlhyacinter, måste skaffa mej några jag också ;)
Ingen riktig värme här hos oss, idag småregnar det och i morgon får vi mer regn !...men värmen kommer nog snart ;))...april är ju en lurig månad när det gäller vädret...
Ha det gott vännen!

Erikslundsliv sa...

Underbara blommor! Ranunkler är så fina och den rosa färgen är fantastisk! Pärlhyacinter tröttnar man inte på i första taget.
Härligt med vår!
Ha det gott!
Kram, Ann