torsdag 14 juli 2016

SOMMARLIV


Inläggen duggar inte tätt, men här kommer ett i alla fall.
Först en liten rundvandring i min trädgård:
Krolliljan har just slagit ut...


Mitt nyförvärv, New Dawn blommar och blommar, ja, den blommar nästan ifrån mej, hinner inte riktigt med alla knoppar som slår ut! Underbar är den ändå!


Längs staketet på baksidan har trädgårdsvialen börjat blomma! Den kommer snällt varje år i lite olika färger från nästan vitt till mörkt rosa.

Min favorit - Stjärnflockan eller "Linnés döttrar" blommar på för fullt!

Så här ser min födelsedagspelargon ut, som jag fick av min farbror och hans särbo! Vilken otrolig blomning den har! Den lyser upp ett hörn på uteplatsen.


Idag plockade jag av de första hallonen, lite smårisiga efter torkan, men ändå, smaken är det inget fel på!


Härom kvällen tog jag en snabb skogspromenad i skogen där min lägenhet finns, och se.....gula kantareller!!! Andra skörden i år!

Datorn är superseg och får stå oanvänd i flera dagar.
Just nu tittar jag på Ernst och njuter av alla hans fix och trix - ett efterlängtat program. Försöker göra detta inlägg i reklampauserna! Nu måste jag återgå igen! Vilket häftigt ställe han tar sej an i år - igen! Åh, så kul och spännande! 

Hoppas att ni alla njuter av sommaren, som jag gör och tusen, tusen TACK för alla uppmuntrande kommentarer i mitt förra inlägg!
Ha det gott i sommaren och njuuut!

10 kommentarer:

Meta sa...

Härliga tider att ta vara på nu när de är som finast även om det skvätter en hel del om dagarna Idag har vi en hel dag utan regn den första på länge.Så vackert det blommar hos dig jag njuter. Har åxå en New Down men den är seg och har bara lite knoppar än
Ha det gott och njut, datorn är inte så viktig fina dagar så ta det lugnt.
Kram Meta

Monica sa...

Åh, så fin din krollilja är! Varför har jag ingen sådan?
Och New Dawn är en fantastiskt vacker ros! Så skir och romantisk!
Numera har jag bara en vit stjärnflocka, min rosa-röda angreps av nematoder och blev så fula att jag grävde upp och slängde dem. Sen satte jag en rudbeckia där, men nu har jag läst att även de kan angripas av nematoder och de finns nog jorden...
Såå härligt att hitta kantareller! Smörstekta på en rostad macka - godare finns knappt!
Ha en fin helg, Lisa!
Kram från mig!
Monica

Solstrimmor sa...

Mitt i Ernst ramlade det in fem släktingar och ville ha kaffe!! Ingen som helst aning om att mitt längteprogram just startat!! Skämt åsido.... det finns som tur är play. Jag fick en trevlig stund ändå!
Så mycket fint du har att glädjas åt! Roligt att New Dawn är så villig. Mor hade såna som klättrade på fasaden vid ingången så jag tänker på henne när jag ser dem.
Njut vidare av torplyckan och av skörd nummer två! Jag har precis avnjutit skörd nummer ett, åh, så goda de är:)

Kramar från Eva-Mari

john sa...

Oh I wish I could grow those lilies Lisa but they never work for me ...how lovely they look sigh ...! Gail x

Vardag och flärd sa...

Älskade krolliljor och stjärnflocka, dessa gammaldags växter som är riktiga överlevare - och så vackra! New Dawn är också en favorit med sin underbara doft och vackra blommor i ljust rosa.
Roligt att du hittat kantareller, här brukar jag inte hitta några förrän det är dags för höstkantarellerna.
Det är fint att Ernst kommit igång igen, han inspirerar på ett mysigt sätt.
Ha en fin helg!
Kram Eva

Snäckskalsdalen. sa...

Varför har jag ingen krollilja, jag MÅSTE komma ihåg att köpa det, men var ska jag knô ner den, tro. Hade när vi bodde i storstan efter mycket träget planterande år efter år....dom är så fina och din är magnifik!
Tänk att New Dawn har blivit så fin redan! Och stöd har den fått, blir som en liten trädgård i trädgården. Du har det så fint i din trädgård! Så mycket. Och så har du ju dina rosenvialer och dom har ju vi också och dom blommar så det liknar ingen sort, fantastiska blommor! Dom heter som jag väl sagt flera gånger, Lathyrus latifolius 'Lisa', så klart! Och jag plockar buketter och buketter och den blommar vidare!
Hallon, ja, det såga jag igår när jag gick nerför vår väg här att dom börjar mogna och jag tänkte, att idag.....men se det regnar igen efter att vi haft ett par fantastiska dagar två dagar i rad. Kallt och regn. Men det kan ändra sig fort, så jag misströstar inte.
Svamp har vi också hittat, gott, gott, gott! Läste att Solstrimmor tar lite timjan på sina och det verkade så gott så det skall jag pröva!
Fin helg, kramar

Loppisälskare sa...

Vilken sommaroas din trädgård ser ut att vara. En sån där att drömma om. Så härligt med hallon och svamp. Nej Ernst missar vi då rakt inte, ingen riktig sommar om han inte är med på ett hörn.
Nu vill vi ha lite mer sol o värme och helst lägga i handbromsen lite. Slutet på ledigheten närmar sig obönhörligt...
Kram / RosMarie

Hajan sa...

Jag tycker också om det programmet.
Men för oss 85 åringar är det lite för jobbigt.
Jag vill nog ha mer med Ernsts mat.
Bu för Hajan tänker Du nu.
Tycker det är jobbigt med dessa ruillstavar.
Men programmet som väl är, kan man ju hitta på TV 4 play.

Du har det så underbart och fint.

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Nydelige blomster du har ! God søndag !

House and Garden by Bia sa...

Åh så mycket fina blommor du har på/kring ditt torp ;)
Och alla blommor man har satt blir ju bara finare och finare ju längre sommaren går...i aug. brukar mina vara finast (typiskt när man ska fara hem till stan, en del tar jag med mej hem )...hallonen börjar komma här också, och i går plockade jag några...men bara till att äta med grädde/mjölk, mums !
Nä nu ska vi åka ut till torpet igen...
Kram bia